Paiul și Barna

Postat la: 19.10.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Paiul și Barna

Domnul Barna, candidatul USR la președinția României, este adeptul contradicțiilor statornicite între paiul din ochiul adversarului și bârna din ochiul său. Între Barna, numele domniei sale, și bârna, invocată în diverse proverbe, există o oarecare apropiere fonică ușor muzicală. Barna și bârna lui. Dacă aveți un diapazon la îndemână, dați tonul la muzică. În rest, aceeași constatare învechită și demonstrată de nenumărate ori.

Există indivizi care văd doar paiul din ochiul altuia și niciodată bârna din ochiul lor! Pentru Dan Barna, președintele USR, aceasta pare a fi esența gândirii sale. Sau poate că greșesc eu. Deunăzi, mi-am permis să-i semnalez, în calitate de alegător și simplu cetățean, că exagerează în privința utilizării degetului său arătător ori de câte ori apare pe televizor și cu prilejul ieșirilor în public. Au mai încercat și alții această metodă cazonă, amenințând că dau armata jos din pod!

Nu trebuie să apară tot timpul încruntat în fața opiniei publice, avertizând, în stânga și în dreapta, că, la o adică, noi, ăștia, care nu ne încadrăm în STAS-ul impus de USR, suntem luați în vizor!

Dar viața este plină de surprize! USR și-a făcut o intrare emoționantă, în postura luptătorului împotriva corupției, și când să mărească turația, pac, ca la războiu, a căzut din cer povestea scandaloasă a unui dosar de cercetare pe numele domnului Barna! Nu cunosc amănunte în legătură cu această poveste, nu comentez vinovății sau nevinovății, dar un lucru este cert. Deocamdată, bârna este în ochiul domniei sale și, indiferent de verdictul final, va rămâne acolo...

Cred că un asemenea scandal, fie el și artificial, îl dezavantajează profund pe candidatul Barna... Cum s-a întâmplat și cu președintele Iohannis, care l-a eclipsat pe Adrian Năstase la categoria "cel mai tare proprietar de case"! Cu o asemenea bârnă, aflată în dotarea sa, Dan Barna s-a aruncat în disputa electorală, erijându-se în postura unui neînfricat luptător împotriva corupției! Și i-a luat la ture pe cei cu paiul! Liderul USR spune că dosarul său este dirijat de forțe oculte care vor să-i bareze drumul la președinție! Aiurea. Mă așteptam la o cu totul altă reacție din partea domniei sale! Ne întoarcem din nou la "agenturile străine"? Dar ale noastre ce au?

Dacă nu are ce să își reproșeze în cazul relatat de o echipă de jurnaliști, de ce nu l-a făcut cunoscut opiniei publice înainte de a se înscrie în cursa prezidențială? Ieșea în față, cu degetul său arătător îndreptat spre el, și declara sincer că are o problemă. Ar fi câștigat două puncte:
1. Le-ar fi dat peste mâini celor care de mici copii au pus la cale dirijarea cazului respectiv spre domnia sa.
2, Nu ar mai fi fost obligat să umble cu ditamai bârna după el și să joace atâta teatru ieftin!

Nu știu cum se face că, la prezidențialele de la noi, am avut parte de candidați cu probleme: Iliescu, nu mai spun, cu bubele din cap dobândite din anii tinereții sale revoluționare. Neșansa românilor de a-și alege președintele dintre doi comuniști, Traian Băsescu și Adrian Năstase. Iohannis sau povestea colecționarului de case. Și, acum, un președinte bârnă! Scuze, Barna.

Lucian Cristea

loading...
PUTETI CITI SI...