Lista lui Soros prin lupa lui Ghiță

Postat la: 13.10.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

Lista lui Soros prin lupa lui Ghiță

Deputatul PRU Sebastian Ghiță a cerut recent retragerea din funcții publice a persoanelor care au primit burse Soros precizând că va promova în Parlament un proiect de lege care "să interzică ocuparea de funcții publice membrilor ONG-urilor lui Soros și a celor care în ultimii cinci ani au fost membri ai acestor ONG-uri".

Totodată, el mai spus că "PRU va cere aplicarea legii care interzice magistraților, judecători și procurori, de a primi bani, premii, distincții, alte foloase din partea acestor ONG-uri". Însă, deputatul Sebastian Ghiță nu a precizat decât voalat cine sunt persoanele garantate și susținute de omul de afaceri George Soros și cine care sunt ONG-urile si oamenii promovați de magnatul american de origine maghiară. Dar, în ultimele săptămânii în presa franceză și britanică de investigații a apărut un articol extrem amplu și bine documentat despre cum a ajuns Soros să controleze anumite structuri de conducere din România, dar și o listă a oamenilor școliti prin intermediul fundațiilor finanțate de acesta.

„În mod oficial, Soros a înființat la București, în 1990, fundația care ii poartă numele : "Fundația Soros". Mai târziu, numele a fost schimbat: "Open Society Foundation" (FSD). A fost printre primele ONG-uri înființate în România. Dar, prima organizație finanțată la vedere de Soros în România a fost Grupul pentru Dialog Social (GDS), cu membrii fondatori Silviu Brucan, Andrei Pleșu, Gabriel Andreescu și Stelian Tănase. Primul reprezentant direct al lui George Soros în România a fost de Sandra Pralong (Sandra Marilyn Andreea Budis), o persoană care, nu întâmplător, a emigrat din România în anii '70 și apoi a revenit după ce Ceaușescu a fost răsturnat. Sandra Pralong a fost consilier al presedintelui Emil Constantinescu, iar astăzi este un consilier al președintelui român actualul Klaus Iohannis. Este demn de menționat faptul că actualul român prim-ministru Dacian Cioloș, fost comisar european pentru agricultură, a fost membru al "Friends of Europe", o asociație finanțată de Fundația pentru o Societate Deschisă. Un fapt, el a uitat să dezvăluie românului oameni. cu toate acestea, guvernul său a fost adesea denumită "Guvernul Soros", datorită faptului că acesta este format în întregime din foști activiști ai ONG-urilor, studenți Soros, manageri de corporații multinaționale și atlanticiști înfocați.

În plus față de GDS și Fundația Soros, finantatorul american a dezvoltat o multitudine de ONG-uri legate de structurile sale. Aici sunt doar câteva nume de ele: "Soros Advising și Centrul de Plasament", "Soros Centrul Educațional Advising", "Uniunii pentru Reconstrucția România", "Centrul de Parteneriat pentru Egalitate", "Centrul pentru Dezvoltare Economică", Fundația "Concept", "Centrul pentru drepturile Omului - București", "Asociația pentru drepturile Omului în România - Comitetul Helsinki (APADOR-CH)". Asociația "Pro-Democrația", "Societatea Academică Română", etc., care, la rândul lor, au dat naștere altor ONG-uri", se mentiona in artoculul aparut in presa franceza si britanica. Totodata se prezinta si care ONG-urile si oamenii care au fost sau sunt la butoanele acestora. „Printre membrii acestor organizații puteți găsi cu ușurință foști miniștri, consilieri președinți ai României, directori ai instituțiilor de stat, jurnaliști influenți. De remarcat este faptul că trei dintre cei patru președinți ai României au avut consilieri sau persoane formează rețeaua Soros. În realitate, era o adevărată rețea Soros Open Network România. În cadrul acestei rețele operează o gamă largă de cele mai cunoscute lui organizations.The

ONG-urilor în" Soros Open Network Romania "(SON) sunt:

APD. Fondată în august 1990 de către Adrian Moruzi din Brasov. Acesta a fost finanțat, în primul rând, de "National Democratic Institute", apoi a intrat în piramida lui SON. Ea are 30 de sucursale in intreaga tara si peste 1.000 de membri. Specializarea: supravegherea alegerilor, numărarea paralelă a voturilor, în fiecare an, etc Organizeaza "Universitatea de Vara din Balvanyos" (Covasna), alături de "Liga Pro-Europa" și "Uniunea Tineretului Maghiar" și .IDESZ.
"Pro-Democrația" este finanțat în afară de SON (adică FSD) de "National Democratic Institute", "Freedom House", "USAID" (Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională) și "Westminster Foudation pentru democrație".
"SOCIETATEA ROMÂNĂ ACADEMIC" (SAR). Acesta este condus de Alina Mungiu Pipidi. A promovat fuziunea dintre Partidul Democrat și Partidul Național Liberal - care, de asemenea realizat. Astfel, Partidul Național Liberal, partid istoric românesc, care anterior a avut aripa gravă souvereignist, a fost complet deturnat de activiștii Soros. Alina Mungiu este activist anti-ortodox și sora lui Cristian Mungiu, regizor de film românesc, decorat de Oscar pentru filmul său care să justifice avorturi.
Finanțarea fondului Mungiu vine de la "Open Society Institute" și "Banca Mondială", "Freedom House" (James Woolsey), și "Marshall Fund".
"ASOCIATIA PENTRU DREPTURILE OMULUI ÎN ROMÂNIA Comitetul Helsinki" (APADOR-CH). A condus la început de Renate Weber, apoi în 1996, Monica Macovei.
. Grupul pentru Dialog Social "(GDS) Fondata in 1990. GDS include oameni, descrise de mass-media ca intelectuali de frunte din România de azi: Gabriela Adameșteanu Mariana Celac, Andrei Cornea, Andrei Oișteanu, Adrian Cioroianu, etc.
Personalități de seamă în cadrul rețelei "Soros Open Network România" au fost Renate Weber, Alina Mungiu, Monica Macovei, Cristian Parvulescu, Mihai Răzvan Ungureanu, Adrian Cioroianu, etc. Unul dintre cele mai bune exemple de lucru al rețelei Soros este cariera lui Mihai Răzvan Ungureanu, fost șef al Serviciului de Informații Externe România (SIE) și fostul prim-ministru al statului (2012), și ministrul de externe (2004-2007). Din 1997 Răzvan Ungureanu, a lucrat pentru FSD. Acest lucru ia permis să beneficieze de burse și stagii de practică. Astfel, în anii '90 -'91, Ungureanu a primit o bursa la master in Colegiul Sf. Cruce de la Universitatea din Oxford. Acest lucru a permis ca el să devină membru ulterior al prestigiosului "Asociația Europeană pentru Studii Iudaice la Oxford". În 1998, Ungureanu a devenit un "Senior Fellow" la "Centrul Oxford pentru Studii Ebraice și evreiești" din cadrul acesteia "Colegiul Sf. Cruce" (Oxford), cel mai faimos centru de acest gen din lume. Primind "Premiul Posen", Ungureanu, de asemenea, a beneficiat de o bursa de doi ani (1996/1997 și 1997/1998), renumitul "Universitatea Ebraică" din Ierusalim. In anul 2000, Ungureanu a susținut cursuri ca "Reader Senior" la "NATO School" din Oberammergau (Germania), iar în 2003 Ungureanu este "senior Reader" la "George C. Marshall, Centrul pentru Studii de Securitate" din Garmisch-Partenkirchen (Germania). Mihai Răzvan Ungureanu este doar un exemplu de oportunitățile oferite de FSD și George Soros tinerilor români. Același lucru se poate spune despre multe altele ale celor menționate mai sus", se menționează în acel articol.

Tot în același articol apărut în Franța și Marea Brotanie se prezintă și o listă „a unora dintre foștii sau actualii membri ai Grupului pentru Dialog Social, Fundația pentru o Societate Deschisă și afiliate, pentru o Societate Deschisă România Rețeaua altor ONG-uri au prezentat de mass-media românească:

• Dacian Cioloș - Prim-ministrul România
• Sandra Pralong - fost consilier al presedintelui Emil Constantinescu, consilierul actual al presedintelui Klaus Johannis.
• Mihai Răzvan Ungureanu - un fost ministru de externe (2004 - 2007), fost director al SIE in două perioade prim-ministru al România (februarie 2012 - mai 2012).
• Helvig Edward - sef al SRI (Serviciul Român de Informații), o altă agenție de informații română, fostul director general al Institutului de Studii Sociale, fost consilier al ministrului de Interne, C. Dudu Ionescu, fost consilier al lui Mugur Isarescu, seful Bancii din România, fost deputat, fost ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului
• Corina Șuteu - actualul ministru al Culturii, fost director al Institutului Cultural Roman din New York
• Raluca Alexandra Prună - actualul ministru al Justiției, membru fondator al Transparency International - România
• Alexandru Lăzescu - fost director al TVR
• Andrei Pippidi - istoric,
• Vladimir Tismăneanu - om de știință politică, președinte al Comisiei Prezidențiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România.
• Andrei Pleșu - scriitor, ministru al culturii (douăzeci și opt decembrie 1989 - 16 octombrie 1991) Ministrul de externe (29 decembrie 1997 - 22 decembrie 1999), consilier al președintelui Traian Băsescu (Decembrie 2004 - mai 2005)
• Catrinel Pleșu - fostul director, Centrul Național al Cărții al Institutului Cultural Român (2009 - 2012)
• Mihai Șora - filozof, ministru al educației (decembrie 1989 - 28 iunie 1990)
• Renate Weber - consilier al președintelui Traian Băsescu (2004 - 2005) Europarlamentarul liberal.
• Liviu Antonesei - scriitor, jurnalist
• Alin Teodorescu - sociolog, primul președinte al GDS, consilier al prim-ministru Adrian Năstase
• Andrei Marga - filosof, ministru al educației (1997 - 2000), ministrul de externe (Mai 2012 - August 2012), Președinte al ICR (septembrie 2012 - Iunie 2013)
• Horia Roman Patapievici - filosof, membru al CNSAS (Counsil Național pentru examinarea Securității Arhivelor) (2000 - 2004), Președinte al Institutului Cultural Român (ICR) (2005 - 2012)
• Mircea Mihaies - critic literar, eseist, fost vicepreședinte al ICR (2005-2012)
• Christian Pirvulescu - om de știință politică, președintele "Pro Democrația"
• Victor Rebengiuc - actor
• Andrei Oișteanu - etnolog, antropolog, membru al comitetului de educație al Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel"
• Teodor Baconschi - teolog, fost ministru al afacerilor externe, decembrie 2009 - ianuarie 2012, ambasadorul România la Vatican, Portugalia, San Marino. Secretarul de stat MAE (2005-2006), Consilier al presedintelui Traian Basescu (2006 - 2007)
• Monica Macovei - europarlamentar, fost ministru al Justiției (2004 -2007), fostul candidat la președinție România
• Alina Mungiu - om de știință politică, șef al News TVR (1997 - 1998) a fondat Societatea Academică din România, un cadru didactic la SNSPA
• Stelian Tănase - scriitor, presedinte si CEO al TVR, fostul director al TVR
• Laura Ștefan - un membru al ONG-ului "Expert Forum", director în cadrul Ministerului Justiției (2005-2007), a fost declarat un expert de corupție de către Ambasada SUA
• Adrian Cioroianu - istoric, decan al Facultății de Istorie a Universității din București, a fost unul dintre susținătorii introducerii manualelor alternative, o inițiativă a Fundației Soros. Fost senator, fost deputat, fost ministru de externe (aprilie 2007 - aprilie 2008)
• Rodica Culcer - jurnalist, fost referent la Ambasada SUA din București (1985 - 1991), fost director al TVR News
• Adrian Cioflâncă - cercetător și fost membru al CNSAS
• Stere Gulea - director, fostul președinte al TVR
• Gabriel Liiceanu - filosof, director al Editurii Humanitas
• Sorin Ionita - om de știință politică, consultant al Consiliului Europei, al Băncii Mondiale privind Europa de Est și Balcani; reprezentant din România Comitetul Social ȋn (CESE) Economic European și, secțiunile Transporturi, Energie și Mediu, Agricultură, fost membru al Comisiei Prezidențiale pentru Analiza Riscurilor Sociale și Demografice
• Smaranda Enache - Președinte al ONG-ului Pro Europa League, fost ambasador (1998 - 2001)
• Radu Filipescu - fratele nepotului lui Petru Groza, membru fondator al GDS
• Armand (Armant-Constantin) Goșu - istoric, fost consilier al ministrului de externe (2010-2012), a fost membru al Comisiei Prezidențiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România, fost director al Institutului Român de Istorie Recentă
• Dan Perjovschi - caricaturist, ilustrator
• Mircea Toma - activist, ActiveWatch.
• Michael Bumbes - istoric.
• Claudiu Crăciun - om de știință politică, lector al Departamentului de Științe Politice și Studii Europene din SNSPA, a fost expert în cadrul Secretariatului General al Guvernului și Ministerul Educației (2004-2009). lucrarea sa "Guvernul de învățare Proiectul de cercetare: evaluarea politicii de reformă în România Efectuarea" a fost publicat sub auspiciile Societății Rețeaua Deschisă și Centrul pentru Studii Politice de la Central European University, ambele fondate de George Soros.

Ion Teleanu

loading...
PUTETI CITI SI...