La Sibiu, Angela Merkel a încălcat legea germană

Postat la: 12.05.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

La Sibiu, Angela Merkel a încălcat legea germană

Puternicul cancelar al Germaniei, Angela Merkel a avut la Sibiu, cum era și firesc, o întâlnre cu minoritatea germană. S-a întâlnit cu reprezentanții Forumului Democrat al Germanilor din România. A folosit acest prilej pentru a-i amenința pe cei care s-au exprimat negativ în legătură cu această organizație. A informat rituos că este decisă să-i apere pe reprezentanții Forumului. Nu în nume propriu. Ci în numele Germaniei. A încălcat cu acest prilej legi emise de Bundestag, pe care poate în unele cazuri chiar le-a promulgat. Din Elveția, doctor Radu Golban explică de ce. Voi explica și eu, mai pe înțelesul tuturor.

Legea germană interzice afișarea, promovarea și susținerea sub orice formă a unor simboluri naziste. În felul acesta, Germania post-Hitler s-a străduit să pună capăt definitiv oricăror tentative de a mai reinstaura vreodată la Berlin un regim de tip nazist. La Sibiu, doamna Merkel însă a procedat în sens contrar. Și a procedat prin încălcarea legii germane.

Forumul Democratic al Germanilor din România, este de acum un fapt cunoscut și dovedit, a solicitat în urmă cu mai mulți ani Justiției din Sibiu să recunoască statutul acestei organizații a etnicilor germani înființată după 1990 de succesor legal al Grupului Etnic German, organizație dizolvată după cel de-al Doilea Război Mondial prin decret semnat de Regele Mihai I, ca urmare a deciziilor marilor puteri consemnate în Tratatul de Pace și în Convenția de Armistițiu. Prin cele două documente ale marilor puteri, care au o importanță cardinală și își produc efectele și azi, Grupul Etnic German a fost considerat o organizație criminală. A fost scos în afara legii iar bunurile - o bună parte dintre ele fiind obținute în mod fraudulos în timpul războiului - au fost confiscate în beneficiul statului român. Care, la rândul său a fost silit să plătească importante despăgubiri după cel de-al Doilea Război Mondial, suportând inclusiv și pe bună dreptate o parte din povara Holocaustului.

Ce interes a avut și are doamna Angela Merkel să susțină necondiționat Forumul Democratic împotriva unor opinii critice exprimate de diverse personalități, în frunte cu Radu Golban, el însuși cetățean german? Aparent, am putea spune că Forumul German, fiind singura organizație care-i mai reprezintă pe acei puțini etnici germani, în număr de circa 30.000, care au mai rămas în România, se cuvine a fi susținut de către statul german, pentru o cauză cât se poate de nobilă. Aceea de a conserva și dezvolta bogatele tradiții ale etnicilor germani create pe parcursul a sute de ani, în care aceștia au trăit pe pământ românesc. Dacă așa ar fi, poziția statului german, exprimată prin vocea cancelarului, ar trebui aplaudată. Și în niciun caz anatemizată. Atâta doar că interesul real al doamnei Merkel nu se rezumă la principiul enunțat mai sus.

Cancelarul Germaniei știe, întrucât a și acționat în acest sens, făcând presiuni în urmă cu mai mulți ani asupra autorităților române, că organizația etnicilor germani, altfel perfect legitimă, a solicitat și chiar a obținut recunoașterea ei ca succesor al Gupului Etnic German, organizație condamnată pe bună dreptate pentru crime de război. În paranteză fie spus, Grupul Etnic German a dat în anii războiului circa 80.000 de militari SS. Etnicii germani care s-au înscris în SS au pretins că au ales această organizație și nu Wehrmacht-ul, întrucât armata germană nu s-a dovedit a fi suficient de intransigentă față de evrei. Închid paranteza.

Adevăratul mobil al acestei mișcări scandaloase, căreia în mod regretabil Justiția din Sibiu i-a dat curs, a fost preluarea de către organizația etnicilor germani de azi a patrimoniului de ieri deținut de Grupul Etnic German și confiscat de autoritățile române ca o consecință a Convenției de Armistițiu și a Tratatului de Pace. Un patrimoniu uriaș, alcătuit din circa 8000 de imobile și alte bunuri, răspândite pe tot cuprinsul României, inclusiv în zone care niciodată nu au fost locuite de etnicii germani. Pentru că acolo sunt și bunuri ale românilor și ale evreilor confiscate în mod abuziv de regimul Antonescu și asupra cărora, prin legile lui Antonescu, Grupul Etnic German avea prioritate. Într-o scurtă paranteză, le reamintesc cititorilor că inclusiv Muzeul Bruckenthal, în care s-au ospătat săptămâna trecută mai marii Europei, care a aparținut în urma unei donații a baronului cu același nume Municipiului Sibiu, fiind donat în beneficiul tuturor cetățenilor orașului, a devenit astăzi, prin această prestidigitaţie proprietatea Forumul German. Tocmai în acest sens doamna Angela Merkel, în calitate de cancelar al Germaniei, fiind în aceași timp și cel mai important om politic al Europei, a bătut cu pumnul în masă și a bătut din picior, determinând autoritățile slabe de la București să urgenteze restituirea acestor proprietăți în beneficiul noi organizații a etnicilor germani.

Și de aici a început scandalul. Mai multe personalități, în frunte cu Radu Golban, au protestat viguros și au argumentat cu date istorice cât se poate de pertinente de ce s-a săvârșit un incredibil abuz împotriva statului român. În prezent, au fost declanșate proceduri în vederea dizolvării actualei organizații a etnicilor germani, în calitatea ei de succesoare a Grupului Etnic, tocmai pentru că și-a revendicat succesiunea unei organizații criminale. Prin urmare, doamna Angela Merkel mai încalcă o lege, atât germană cât și română, pentru că prin afirmațiile pe care le-a făcut zilele trecute la Sibiu a influențat mai multe decizii ale Justiției. Cum spuneam, au fost inițiate proceduri în vederea dizolvării asociației etnicilor germani și, din această perspectivă, Justiția ar putea fi influențată de afirmațiile categoric părtinitoare ale cancelarului german, însoțite și de avertismente și de amenințări. Mai ales că pe rolul Justiției de la Sibiu se mai află și plângeri ale FDGR, împotriva câtorva personalități, în frunte cu Radu Golban, care au dezvăluit toată mizeria acestei succesiuni precum și a preluărilor abuzive a unui patrimoniu în valoare de milioane de euro.

Mă aștept așadar și la o plângere împotriva doamnei Angela Merkel, făcută de cei în drept la Berlin. Și, de ce nu, și în fața Justiției române.

Sorin Rosca Stanescu

loading...
PUTETI CITI SI...