La masă cu cormoranii

Postat la: 11.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

La masă cu cormoranii

Specializat în "multe și cornute", ministrul Agriculturii a confundat drastic cormoranul cu oaia și berbecul! Momentul s-a derulat la o reuniune a U.E., în timp ce domnia sa căuta berbecul de ouă. În rest, cunoașteți pledoaria domniei sale după ce a intrat în călduri.

De când a fost înfierat cu mânie proletară de către ministrul Agriculturii, bietul cormoran este alungat cu pietre și blamat de către susținătorii capitalismului de cumetrie. Chiar dacă domnul ministru încearcă să dreagă busuiocul, dând în continuare cu mucii în fasole, sunt foarte puține șanse ca vreodată cormoranul să mai poată fi reabilitat... De fapt, cine are interesul să o facă? Nimeni. Gușații Deltei Dunării pot sta liniștiți în parvenitismul lor! Au imunitate din toate punctele de vedere. Nu se uită nimeni în gușa lor. Ori de câte ori, datorită lăcomiei care îi caracterizează, calcă în străchinile cu icre negre și în traficul cu pești interziși, autoritățile dau vina pe cormoran! Ba că este pasăre de pradă și se trage din dinozaurii ieșiți la pensie! Ba că a distrus suprafețe importante din Delta protejată și acum pozează în cormoranul dizident.

Bietul cormoran, de când a fost dat în gâtul său improvizat de către ministrul Agriculturii, care confundă oaia cu berbecul, este controlat în fiecare zi în gușă! Ce ai tu în gușa ta? În fine, emanații din PSD au descoperit prototipul natural al burghezului autentic... Care, prototip, nu mai bea sângele poporului. Noul dușman mănâncă peștele poporului! Poate nu știți cu ce pești se hrănesc gușații Deltei...De la somn în sus. În zilele cu ghinion, din ce în ce mai rare în calendarele lor. S-a spus despre cormoran că ar fi înghițit, la fața locului, mai mulți inspectori puși pe treabă! Aiurea, ei erau la băute în spațiul de timp în care sunt protejați de poliția Dunării în sus și în jos.

Se știe că la o reuniune a U.E., ministrul nostru al Agriculturii a lansat un potop de acuze la adresa cormoranului: că stă toată ziua în piscină și mănâncă pește în cantități industriale, că, prin comportamentul său, contribuie la dezechilibrarea sistemului ecologogic, că sfidează cu gușa sa înalta societate, că a diminuat substanțial rezerva națională de pește, inclusiv caras. Cert este că de la povestea cu pricina cormoranul a ajuns pasărea neagră a faunei noastre, în sensul de țap ispășitor autorizat. Cert este că viața cormoranului s-a schimbat fundamental. Așa o fi, dar pun și eu o întrebare. 
În gușa parveniților care au distrus Delta Dunării înaintea cormoranilor, întreb din nou, s-a uitat cineva?

Nu s-a uitat nimeni, vă spun eu, că le puțea gura din mers. Sigur, e o figură de stil. La atât se mai limitează curajul celor care refuză să dea vina pe sărmanul cormoran! Căruia, iată, i se impută că stă toată ziua la piscină pe spinarea poporului. Am revenit la unele clișee mai vechi.
Până să descopere cormoranii în postura de dușmani ai capitalismului nostru de prăvălie, de câte ori a fost domnul ministru sa vadă cum trăiesc oamenii din Delta Dunării? Nu vara, ci iarna...În momentele de jale, ca să nu moară de foame reciproc, oamenii au împărțit peștele cu cormoranii.

Oamenii Puterii cu oamenii Deltei, niciodată...
Oamenii Puterii au depistat care sunt vinovații care au generat dezastrul în care se află România. Cormoranii!
Dacă vreți să aflați cât măsoară PIB-ul în gușa lor, cântăriți în pește. Sigur, nu vor fi luați în calcul gușații care s-au îmbogățit peste noapte și și-au ridicat veritabile cetăți în Delta Dunării! Cine sunt cei care au încălcat legea și trebuie urgent expulzați din Delta Dunării de către Biosferă?
 

Lucian Cristea

loading...
PUTETI CITI SI...