Iohannis. Kovesi. Coldea. Ghiță. Fenomenul Ploiești și tenebrele jocurilor de putere

Postat la: 27.01.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Iohannis. Kovesi. Coldea. Ghiță. Fenomenul Ploiești și tenebrele jocurilor de putere

Nu doar inițiații jocurilor subterane din politica românească, dar și românii informați, se-ntreabă în acest debut de ciclu de alegeri 2019-2020, care ar putea fi evenimentele ce pot vectoriza electoral mediul politic, azi mai difuz și dezlănat ca oricând după 1989.

Iar primul eveniment mediatic cu astfel de potențial este, cu siguranță, cel legat de DNA Ploiești, dezvăluirile șocante, încadrările penale ale foștilor procurori de-acolo, respectiv blocajul instituțiilor statului în a identifica și penaliza adevarații autori ai derapajelor flagrante și clare. Deci, ca să-l citez pe Tavi Hoandră, ''cine a gândit și implementat Fenomenul Ploiești?''

Ce știm azi? Că un grup de procurori ploieșteni (Onea, Portocală, Bucică, s.a.) au acționat într-o formă dovedit infracțională, dar în numele anticorupției (!), pentru pedepsirea unor dușmani conjuncturali ai grupului Kovesi-Coldea. Desigur, acest cuplu este doar personificarea unui întreg mecanism de putere ocultă, agregat în timpul 'băsificării' României, mecanism prin care s-a exercitat adevarata putere în statul român, ilegitim, ilegal, strict în scopul obținerii de protecție și foloase pentru un grup restrâns, cunoscut public sub numele de STAT PARALEL. Ultimele lucruri pe care le-am aflat, public sau nepublic, de la Sebastian Ghiță, mi-au demonstrat mie și o altă dimensiune gravissima: procurorii ploieșteni au pregătit și dosare de șantaj la adresa președintelui în funcție , Klaus Iohannis, ca să asigure astfel mijloace de negociere de tip mafiot , eventual pentru perpetuarea la vârful DNA a Laurei Kovesi, în mod sigur și pentru a asigura o protecție informală pentru Florian Coldea! Și cine știe ce vom mai afla public, pentru că, în ce mă privește, sunt chiar copleșit de ce-am auzit și văzut, și atenție, cu dovezi clare pe masă! Așadar, ca să putem identifica consecințele, schițez aici un scurt portret pentru personajele din titlu:

Klaus Iohannis: aflat sub presiunea anunțului public de candidatură, făcut în urma unui prim mandat fără realizări, chiar nesemnificativ, își caută azi ancore de credibilitate precum și baze de susținere electorală; părăsit în mod real de nucleul dur al baronilor PNL-PDL, care fie nemulțumiți, fie ghidonați subteran de ''factorul Coldea'', Iohannis se confruntă în plus cu spectrul unei ''strânsori publice de tip menghină, stânga-dreapta'', determinată să-i subțieze sprijinul electoral până la un scor care nu-i va mai permite candidatura cu șanse de tur doi; asta este în mod evident, atât planul lui Dragnea& Comp. , cât și al securiștilor din spatele PLUS+USR, tabere politice unde cei interesați vor găsi un numitor comun ce-și are explicația în același ''factor Coldea''; și-aici ajungem din nou la Ploiești și la demersul anti Iohannis mărturisit public de Sebastian Ghiță și alții, dublat, atenție, și de inculparea lui Vasile Blaga de către aceiași DNA Ploiești și Portocală, inculpare ce are efectul pervers de slăbire a lui Iohannis din interiorul PNL!

Laura Kovesi: petrecându-și timpul într-un micuț birou de la Parchetul General, copleșită de șirul acuzelor publice împotriva unităților speciale DNA de la Ploiești, Oradea, Brașov, aflate în subordinea sa, fiind disperată de relativa impotență a foștilor parteneri de stat paralel, dar și de incertitudinea susținerii de la Washington, nu am îndoieli că va prefera în mod firesc și logic o implicare politică activă și decisivă, cu certitudine împotriva celui pe care-l considera cu adevărat responsabil de decăderea ei, respectiv Klaus Werner Iohannis; iar după dezvăluirile cu dosarul de șantaj contra Iohannis pregătit chiar de subalternii dânsei de la Ploiești, treburile-s clare și pentru susținătorii actualului președinte; prin octombrie 2018, sugeram o candidatură la prezidențiale din partea lui Kovesi, susținută împreună tocmai de cele două partide moșite de către Coldea, adică un PLUS+USR; forța securiștilor ce-i ridică soclul unui Cioloș ce l-a trădat pe Iohannis încă din 2015 în campanie, dosarul anti-Iohannis comandat de Kovesi-Coldea la DNA Ploiești folosit cu dibăcie în pre-campanie, demobilizarea ordonată a unei părți importante din PNL, pot arăta azi că am avut dreptate, și că asta poate fi rețeta unei Kovesi candidat în turul doi, în loc de Iohannis; atenție, joc care-l avantajează și pe Dragnea, care se va descurca mai ușor în finala cu fosta lui parteneră de chiolhanuri.

Florian Coldea: având atâtea fronturi deschise (și-atâtea nenorociri la activ!) , deci mulți dușmani ce stau cu ''degetul pe trăgaci'', este limpede pentru cei cu rațiune că singura posibilitate pentru fostul prim-adjunct al SRI să stea în prim-planul jocurilor actuale, este o protecție de tip informal, ce se-acordă într-un fel ''cutumial'' unora dintre cei ce-au avut acces la secrete de stat sensibile; dacă se va dovedi și ce bănuiesc unii, c-ar mai executa și sarcini operative în continuare (din partea ambelor ''păduri''), atunci veți fi convinși că generalul Coldea poate fi ''maker-ul'' alegerilor viitoare; și atenție, în calitate atât de ''tutore'' al celor de la DNA Ploiești, cât și de adversar declarat al lui Iohannis, și cu toate dosarele infamante în geanta folosite ilegal împotriva puternicilor zilei, și cu toata armata de jurnaliști-securiști, care-i urmează indicațiile de 'voie, de nevoie'.

Sebastian Ghiță: îl cunoșteam oarecum pe Sebi Ghiță încă din 2001-2002, când eram secretar general al PSD, iar el începea să-și marcheze influența în organizația PSD Prahova; discuțiile cu el din ultima perioada, fie cu prilejul întâlnirii de la Belgrad, fie telefonice, m-au lămurit pe deplin despre ce i s-a întâmplat în urma întâlnirilor sau parteneriatelor din fostul STAT PARALEL; e treaba lui cum își va administra dezvăluirile sau mărturiile în scopul recuperării statutului de cetățean român ce vrea să trăiască în țara lui (și m-a convins că-și dorește asta!); dar mecanismul demonizării lui publice și a tentativelor de arestare, mi-au arătat mie nu doar că a fost ales de către STATUL PARALEL să fie victima de serviciu, dar cei cărora le era teamă de ce știe Sebi Ghiță despre ei (in principal Kovesi-Coldea) au dorit cu disperare ca el să poată să mai vorbească despre acele detalii infamante aduse la adresa lor, strict din postura de pușcăriaș, și-n nici un caz din cea de ''azilant politic'', postura care augmentează afirmațiile făcute; în orice caz , Ghiță are meritul ca prin dovezile și dezvăluirile sale împotriva lui Coldea a salvat SRI-ul de o implozie controlată, pe care fostul prim-adjunct o pregătea cu minuțiozitate; și mai are un merit legat de devoalarea practicilor staliniste de la DNA Ploiești; și, dacă doar astea ar fi, trebuie puse obligatoriu în balanță cu greșelile sau excesele sale, pe care sunt convins că și le va asuma și public cât de curând; iar fanilor mei și ai postului Realitatea TV, le transmit că în această cheie strategică și legitimă să citească interesul de a mă întâlni și discuta cu Sebi Ghiță; iar dezvăluirile pe care le-a făcut în emisiunea lui Tavi Hoandră de sâmbătă seară, detaliind bomba șantajistă clocită de Coldea-Kovesi împotriva lui Iohannis, confirmă c-am acționat corect.

Vă rog acum, pornind de la ipoteza mea că ceea ce s-ntamplât la DNA Ploiești este determinant pentru vectorizarea alegerilor următoare, și recapitulând potențialul atitudinilor și faptelor din descrierea celor patru personaje, să vă adresați întrebări, ale căror răspunsuri v-ar putea lămuri despre viitorul imediat și consecințele pentru România.

Încep eu cu câteva intrebări pe care mi le adresez deja:

Mai poate Coldea și-ai săi să țină sistemul instituțiilor statului într-o imobilitate perplexă? Sau dezvăluirile de la DNA Ploiești cel puțin îl vor demobiliza printr-o anatemizare decisivă?

Securismul reinventat pe aliniamente dreapta-stânga, mediatic-civic, justiție, va câștiga partida de putere din 2019-2020? Sau mai avem resorturi de normalitate și civism care să contrabalanseze acest plan disperat și antinațional?

Ar mai putea apărea unii ca Sebastian Ghiță care să mărturisească public, din interiorul fostului sistem ocult, ororile pe care le-am îndurat fără să percepem ce se-ntâmplă de fapt? Sau frica și lașitatea vor precumpăni în balanța fiecărui actor din interiorul acelui sistem?

Mass-media din Romania mai are forța să se solidarizeze în interesul breslei, fie el comercial, dar mai ales legitim pentru o categorie profesională ce-și revendică activitatea publică în interesul audienței specifică fiecărei entități media? Sau patronii vor ceda șantajului curent, iar vectorii de opinie mediatică vor rămâne în rușinoasa și umila posturaă de ''butonabili''?

P.S. Că să fie public și clar, azi la ''marele DNA Ploiești'', mai lucrează procurorul Marin, ca șef interimar trimis de la București, și un singur procuror în subordine! Aloooo?!

Cozmin Gusa

loading...
PUTETI CITI SI...