Guvernul "Samurai" Dăncilă își face harakiri fără milă

Postat la: 04.11.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Guvernul

Mi-a stat tot timpul pe limbă să spun că madam Dăncilă întrunește toate caracteristicile unui samurai dârz, dovadă că nu se lasă dată jos din corcoduș nici cu scara! Dar de unde atâta dârzenie și forță interioară la o provincială care se vede deja președinte de țară! Păi, draga de ea, își trage seva prostiei și tupeul din neamul nostru de guvernanți, care au dat cu piciorul șansei istorice de a-l avea ca oaspete în România pe primul ministru al Japoniei?!

Vă aduceți aminte de momentul comic cu premierul japonez trimis la plimbare în Cișmigiu, pentru că nu avea cine să-l întâmpine la Palatul Victoria! Măcar să-i fi lăsat premierul Tudose, cheia sub preș!! Băi, guvernanților, care ziceți că sunteți, Japonia a vrut să fie sora noastră, dar voi o preferați pe Geta! Sau, mă rog, pe Viorica!

Spuneam că am intuit de multă vreme pornirile sale de samurai. În primul rând, în mimică, în mers și gesticulații, opriri bruște, fandări. M-a inspirat ținuta ei gonflabilă, broșa din pieptu-i de aramă, de fapt, colecția de broșe, mișcările precise cu care mima tăierea firului de păr în patru, tehnica adecvată momentului în care și-a făcut de mai multe ori harakiri în politică, dovadă că acum soarta ei depinde doar de una dintre șuvițele sale galbene strânse în coc, supraviețuitoare.

Cât timp a jucat rolul coanei Chirița în politică, a fost ușor de identificat. După vorbele sale distorsionate, după port. De pildă, portul Constanța. Și, totuși, îmi spuneam, lipsește ceva din recuzita domniei sale! La început, blândă și feminină, nu tăia nici măcar o găină! După aceea, mai târziu, a început să taie pe viu cu cuțitul de bucătărie din dotarea casnică personală. Fiecare tăietură fiind urmată de o strigătură de luptă specifică pregătirii multilateral dezvoltate a samuraiului scos de la saramură. Ceva în genul "HAIT". Și, totuși, îi lipsea ceva fundamental.

M-am dumirit abia zilele trecute când supușii săi i-au dăruit o sabie de samurai! Față de modelul clasic, sabia cu pricina este specializată în tăierea capetelor de trădători! Viorica samurica este pusă pe fapte mari! Vrea să reteze toți trădătorii de la rădăcină în sus după un ritual personal. Același care a stat la baza deciziei lui Livache de a renunța la mustață. Viorica samurica a trecut de la tăiat capul la ciocoi la trădătorii făcuți din flori! A înțeles și dumneaei, în fine, că trădătorii sunt prezenți în toate cele ce sunt, chiar și în privirea galeșă a celui care-i sărută mâna pâlpâind din pleoape ca o lumânare care e pe cale să se stingă...

Guvernul Orban a trecut cu majoritate parlamentară. Guvernul doamnei samurai rămâne să-și facă harakiri....

Lucian Cristea

loading...
PUTETI CITI SI...