Germania primește lovitura de grație din partea României: Angela Merkel făcută KO de Viorica Dăncilă!

Postat la: 08.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Germania primește lovitura de grație din partea României: Angela Merkel făcută KO de Viorica Dăncilă!

A pierdut Germania al treilea război mondial?! Construirea gazoductului Nord Stream 2 reprezintă, cu siguranță, cel mai important proiect geostrategic din Europa și, probabil, unul dintre cele mai importante din lume, care poate schimba raporturile de forță planetare. Este voba despre o conductă prin care să fie livrate gaze din Rusia în Germania direct, prin Marea Baltică, fiind ocolite astfel Ukraina și Polonia.

Gazoductul ar consacra definitiv o Alianță Germano-Rusă și la nivel politic, cu toate implicațiile de nivel strategic, inclusiv militar, Germania neputând practic funcționa ca economie și stat fără gazul rusesc, preluat acum prin Ukraina și Polonia. Pe de altă parte, gazul tranzitat terestru este insuficient Germaniei.
SUA, dar și Polonia și Ukraina se opun proiectului vehement, invocând că prin noua conductă ar crește dependența Europei de Rusia. Tensiunile au ajuns la extrem când, în urmă cu câteva zile, SUA au amenințat cu retorsiuni economice firmele implicate în proiect, amenințând grav Germania.

Să o spunem deschis, o astfel de conductă ar reprezenta consacrarea Alianței Germania-Rusia care ar schimba în tot UE și raporturile de forță existente, pe termen scurt, mediu și lung. Nu doar Germania ar fi câștigată, ci și Rusia, care are nevoie acută de bani mai ales pentru cursa înarmărilor care este în plină desfășurare și care a culminat cu denunțarea de către SUA, tot zilele trecute, a unuia dintre Acordurile importante de neproliferare a armelor nucleare.
Ieri, Angela Merkel a sunat-o pe Viorica Dăncilă, pentru a o convinge să amâne luarea unei decizii a Consiliului UE pe care România îl prezidează, care ar bloca proiectul. Viorica Dăncilă a refuzat și urmează blocarea acestui proiect care împarte lumea în două.

Ne dăm seama acum de ce Klaus Iohannis, un susținător necondiționat al Angelei Merkel, și-a dorit să impună un alt guvern pentru Președinția rotativă a UE? Ce decizie credeți că ar fi luat, de pildă, Ludovic Orban - Premier? Vă dați seama, la ce umilință a fost expusă Merkel, care, în mod curent n-avea a discuta decât cu Klaus Iohannis direct în germană, să o sune pe Dăncilă de la Teleorman și să fie refuzată ferm? Lucrurile nu se vor închide aici, desigur! România a făcut un pas crucial, alegându-și o alianță. A ales-o pe cea bună? Nu se pune problema dacă vom fi pedepsiți, ci numai CÂND?

Aurelian Pavelescu

loading...
PUTETI CITI SI...