Franta - "fitilul" care va aprinde revoltele sociale in Europa

Postat la: 04.05.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Franta -

Macron a luat decizia prelungirii cu inca 2 luni a starii de urgenta in Franta, ceea ce va-nsemna, printre altele, si posibilitatea de a calatori acolo doar cu optiunea "carantinarii" pentru 2 saptamani.

Intr-un sondaj Ipsos - Le Point acelasi Macron este considerat ca fiind liderul care a gestionat cel mai prost criza coronavirus (62% nemultumiti), in paralel francezii fiind si cei mai pesimisti (43%) legat de viitorul tarii ( la polul opus se afla austriacul Sebastian Kurz cu doar 11% nemultumiti, respectiv 13% dintre austrieci fiind pesimisti).

Daca analizam aceste cifre catastrofale pentru Macron si le coroboram cu apetitul dovedit al "vestelor galbene" pentru manifestatii violente de strada, si mai suprapunem lipsurile materiale generate deja de criza economica instalata, devine evident ca este doar o chestiune de zile pana cand francezii vor iesi in masa in strada pentru proteste.

Si, similar raspandirii virusului, "infestarea" cu revolte sociale a Europei se va petrece chiar in aceasta vara, ceea ce va problematiza grav nu doar lupta cu virusul, ci chiar masurile guvernelor ce vor trebui implementate pentru combaterea crizei economice. Pe scurt si pe romaneste, s-ar putea sa ne trezim intr-un scenariu de tip "Dumnezeu, cu mila " ...

Cozmin Gusa

loading...
PUTETI CITI SI...