Florian Coldea a fost aspru pedepsit

Postat la: 17.08.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Florian Coldea a fost aspru pedepsit

Nu este deloc întâmplător faptul că generalul cu patru stele Florian Coldea este omul ales de SRI, pentru a ridica pe înalte culmi nivelul de etică al viitorilor lucrători din instituție. Este cadru didactic în grad de conferențiar cu acte în toate regula la Academia de Informații a SRI. Și predă ceea ce știe cel mai bine. Etica. Cum a ajuns acolo Coldea și de ce tocmai acolo și nu în altă parte? Iată o întrebare la care, mai devreme sau mai târziu, societatea civilă, dacă nu și altcineva, ar trebui să dea un răspuns concludent.

Generalul cu patru stele Florian Coldea a fost ridicat la cel mai înalt rang militar și făcut director operativ al Serviciului Român de Informații de către fostul președinte Traian Băsescu. Acesta a încercat să-l fidelizeze astfel pe omul cheie al binomului. Fix pe cel despre care același Traian Băsescu a afirmat, după ce nu a mai fost președinte, că s-a aflat în fruntea unui sistem mafiot.

De-a lungul timpului, presa non-pupincuristă a prezentat în mod insistent acte și fapte reprobabile puse la cale sau chiar săvârșite de directorul operativ al celui mai mare serviciu secret al țării. Lucruri extrem de grave. Unele vizând poliția politică făcută prin intermediul șantajării, racolării și utilizării unor importanți oameni politici. Lichidarea cu ajutorul DNA a unui număr impresionant de adversari politici sau pur și simplu de critici ai regimului Traian Băsescu. Încălcări flagrante orchestrate de Florian Coldea ale drepturilor și libertăților fundamentale ale omului și ale legilor statului care le garantează. Presa a mai relatat pe larg despre implicarea Serviciului Român de Informații, sub patronajul lui Coldea și pălăria lui George Maior, în viața economică a României, în special prin intermediul unor societăți comerciale acoperite. Efectul acestor operațiuni s-a tradus printr-o economie nefuncțională, în care legea liberei concurențe a fost sacrificată pentru favorizarea societăților comerciale patronate de lucrători sub acoperire ai Serviciului Român de Informații. Aceste societăți susținute intens de către instituțiea u câștigat cvasi-totalitatea licitațiilor, mai ales în contractele cu statul și s-au remarcat prin lichidarea nemiloasă a concurenților, care nu aveau legături cu Serviciul Român de informații. Li s-a întâmplat acest lucru inclusiv reprezentanților altor societăți acoperite ale serviciilor secrete concurente.

La fel s-a întâmplat și în ceea ce privește ONG-urile. După modelul brevetat cu mult timp în urmă de George Soros, care a descoperit că societatea civiă organizată și manipulată prin intemediul unor ONG-uri poate fi transformată într-un instrument extrem de util de presiune pentru obținerea de poziții dominante a celor care orchestrează întreaga afacere, dar și de discreditare și anihilare a organizațiilor societății civile, care nu participă la aceast horă macabră, SRI a utilizat sume considerabile din banii publici și a realizat o construcție impresionantă și extrem de eficientă de asemenea ONG-uri.

În fine, tot sub conducerea operativă a lui Florian Coldea, redacțiile din presa scrisă, audio-vizuală și electronică au fost infestate de un mare număr de agenți acoperiți, care nu au avut alt rol decât acela de a distorsiona informațiile de interes public încercând și reușind să manipuleze mase de oameni în direcții vizate de politicile SRI, instituție care s-a transformat într-un stat în stat.

Pentru a se ajunge aici, treptat, cu complictatea președintelui Traian Băsescu și a tuturor guvernelor dar și cu complicitatea Parlamentului, Serviciul Român de Informații a ajuns an de an să primeasc fonduri din ce în ce mai mari din bugetul și din avuția publică, devenind cea mai supraponderală instituție din România și una dintre cele mai bine bugetate instituții de acest fel din lume, raportat la Produsul Intern Brut.
Moștenirea lui Coldea a însemnat cei mai mulți lucrătorori ai unui serviciu secret din lume, minus Coreea de Nord, raportat la numărul de locuitori, cele mai numeroase interceptări din lume făcute de vreun serviciu secret și cel mai mare buget din lume raportat la Produsul Intern Brut și la numărul de locuitori. S-a ajuns în situația uluitoare ca spionajul intern să aibă un buget de șase ori mai mare decât spionajul extern asigurat de SIE. Și asta în timp ce situația în celelalte state euro-atlantice este inversată. De regulă, serviciile de informații externe au un buget de trei ori mai mare decât serviciile interne de informații. Cum este și firesc. Inamicul se află în afară, nu înauntru.

Sub conducerea lui Florian Coldea, și umbrela atot-zâmbitoare a lui George Maior, Serviciul Român de Informații a schimbat natura statului român transformându-l într-un stat polițienesc. Și, de aici încolo, au fost posibile și sunt încă posibile toate atentatele la care asistăm împotriva drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.

În plan intern, Florian Coldea a condus SRI-ul ca un satrap, eliminându-i și marginalizându-i pe ofițerii de informații cinstiți, iar atunci când aceștia nu au putut fi neutralizați, tot Florian Coldea este eminența cenușie din spatee demiterii acestora sau chiar deschiderii unor dosare penale împotriva lor.

Înainte de a fi fost demis, Coldea a fost cunoscut și ca un șef de instituție care practica pe scară largă presiunea și șantajul, inclusiv asupra unor prim-miniștri. Scandalul declanșat de un om din epicentrul sistemului, mai întâi om de afaceri având strânse legături cu SRI și apoi parlamentar trimis de SRI în Comisia de control SRI și într-o funcție cheie - l-am numit astfel pe Sebastian Ghiță - a scos la iveală faptul că Florian Coldea își făcuse obiceiul de a-și petrece concedii de lux pe banii omului de afaceri. Mai mult chiar, el a solicitat și a obținut documente false, pe care le-a introdus în contabilitatea Serviciului Român de Informații sub formă de deconturi ale unor sejururi plătite în realitate de Sebastian Ghiță. Acestea sunt infracțiuni de fals și de uz de fals, care oriunde în lume, inclusiv în România, se pedepsesc cu închisoare.

Și Florian Cldea, după ce faptele au fost devoalate și dovedite, chiar dintr-un control intern SRI, a fost aspru pedepsit. S-a putut retrage din SRI cu toate onorurile, cu toate gradele obținute, cu o pensie uriașă și, ca cireașă pe tort, a primit în urma unui concurs regizat și un post de conferențiar la Academia de Informații a SRI. Și unde, Doamne? Chiar la Catedra de Etică.
Așadar, Florian Coldea, autor a nenumărate fărădelegi își completează pensia uriașă cu un salariu pe măsură și își aduce aportul la crearea viitoarelor generații de ofițeri SRI. Pe care îi învață etica lui. Cum este statul care permite așa ceva? Este un stat de drept? Sau un stat nedrept? Adică de drepți?

Sorin Rosca Stanescu

loading...
PUTETI CITI SI...