Dragnea se pregătește să impună OUG pe amnistie și grațiere! Culisele conflictului cu Firea

Postat la: 26.09.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Dragnea se pregătește să impună OUG pe amnistie și grațiere! Culisele conflictului cu Firea

Așa-zisa victorie a lui Liviu Dragnea din CEx-ul de la finalul săptămânii trecute echivalează, în realitate, cu o înfrângere usturătoare, în condițiile în care teleormăneanul nu a putut impune o sancționare a rebelilor. Și cu atât mai puțin o excludere - așadar, Dragnea e mai președinte în OZ decât la PSD!

Urmările sunt de domeniul evidenței: Daddy nu mai are certitudinea unei majorități parlamentare care să-i facă jocurile - în pofida aparențelor cultivate de ambele tabere, nu mai puțin de 8 filiale puternice (cu aproximativ 30 de parlamentari) încă i se opun în mod oficial lui Daddy, în timp ce altele rămân în expectativă, în condițiile în care, momentan, nu au pârghii statuare. Totuși, menținerea majorității parlamentare PSD-ALDE se află în vârful unghiei lui Firea. N-o subestimați, fiindcă sunt convinsă că Primarul Capitalei nu și-a jucat încă ultima carte în acest conflict intestin!

Cifrele expuse public de Gabriela Firea - 25 de semnatari cu două zile înaintea CEx-ului, 17 în dimineața ședinței și numai... 8 cu prilejul votului - dau adevărata măsură a disperării lui Dragnea, care a aruncat cu funcții în stânga și-n dreapta pentru a se menține la butoanele PSD și, ombilical, ale Guvernului. Fiindcă, altminteri, riscă să ajungă la închisoare chiar în decembrie-ianuarie, când completul de 5 i-ar putea face un "cadou" apocaliptic.

Pe scurt, socoteala lui Dragnea e la mintea găinii: dacă pierde șefia PSD, pierde Guvernul și - ce-i mai important! - garanția că poate impune infama OUG privind amnistia și grațierea, care rămâne adevăratul deziderat al acestei guvernări. De aceea, teleormăneanul joacă un teatru penibil, mimând armistițiul cu gruparea Firea-Stănescu-Țuțuianu doar pentru a calma partidul înaintea marelui taifun - impunerea amintitei ordonanțe pe care o simțim cu toții cum plutește în aerul rarefiat al Kiseleff-ului.

Numai că Firea l-a citit prea bine pe șeful PSD și știe jocul acestuia - salvarea sa prin OUG și răfuiala cu baronii contestatari, pe care se pregătește să-i marginalizeze și să-i zboare din sferele de decizie al Guvernului. Sunt ferm convinsă că nu va mai dura mult până la o nouă ciocnire oficială, în condițiile în care lupta se poartă în continuare la baionetă, în subteranele PSD. Sunt la fel de convinsă că, în clipa marelui final, Gabriela Firea va fi cea care va rămâne în picioare. Iar pe Dragnea îl vom uita rapid, ca pe un vis lung, absurd și urât.

Simona Man

loading...
PUTETI CITI SI...