De ce se pregătește Dragnea să piardă, definitiv, războiul PSD contra PSD. Culise de pe front

Postat la: 19.09.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

De ce se pregătește Dragnea să piardă, definitiv, războiul PSD contra PSD. Culise de pe front

Așa cum am preconizat, Gabriela Firea a dus războiul cu Liviu Dragnea la un alt nivel. Primarul Capitalei îl bubuie pe Daddy în media de-i sar fulgii, neîncetat, în timp ce baronii contestatari și susținătorii lor - să tot fie cel puțin 30 de nume, dar nemulțumirile se întind ca un incediu în pădure! - îi trag scatoalce în spatele ușilor închise, doar-doar l-or dărâma mai repede.

Trebuie spus că Dragnea deține încă majoritatea în CEx, dar și în celelalte foruri cu importanță pe linie de partid, însă, având în vedere nivelul la care a ajuns acest război total, chichițele statutare nu mai sunt de natură să-l salveze pe teleormănean pentru prea mult timp, având în vedere greutatea numelor care-l contestă.

Să nu uităm că liderul PSD Giurgiu - l-am numit pe Niculae Bădălău - a obținut cel mai mare scor al partidului de-a lungul anului electoral 2016, ceea ce nu-i de ici, de colo. De asemenea, Gabriela Firea este următorul lider politic după președintele Klaus Iohannis, potrivit tuturor sondajelor de opinie, în ceea ce privește încrederea și intenția de vot. Nici cu Marian Oprișan nu te joci, cu atât mai mult dacă ești șeful PSD, dacă nu ți-ai respectat promisiunile pe care i le-ai făcut, și dacă, așa cum ciripesc sursele, s-a raliat taberei rebele.

Totuși, dacă Dragnea ar fi avut certitudinea că își poate învinge contestatarii în CEx, fără a risca vreo surpriză care să-l lase fără funcție, credeți-mă că acel CEx ar fi avut loc deja! Faptul că încă nu l-a convocat, arată adevărata dimensiune a reglărilor de conturi din PSD, unde se negociază la sânge totul, de către un șef disperat să-și asigure subzistența politică și libertatea. Să nu uităm nici faptul că, odată cu publicarea motivării condamnării aferente dosarului angajărilor fictive, procesul intră în line dreaptă, în faza de recurs, ceea ce înseamnă că Dragnea riscă o condamnare cu executare în decembrie-ianuarie. Tic-tac! Tic-tac! Tic-tac! - iată zgomotul ce-l tulbură pe Daddy în permanență, deși doar el îl aude.

P.S. Odată cu anunțul candidaturii vizând un loc pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare, Crin Antonescu se întoarce în prim-planul politicii mioritice. Iar Blaga și Flutur îi aplaudă, la unison revenirea, Urmează vremuri spectaculoase în PNL, fiți convinși!

Simona Man

loading...
PUTETI CITI SI...