Cum scormonește Firea prin "baruri de negri"

Postat la: 12.12.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Cum scormonește Firea prin

O vorbă românească spune că "Gura bate....."! Cred că fix acolo a mâncat-o pe distinsa doamnă primar general, atunci când s-a luat la trântă cu Ludovic Orban. Mă refer la trânta politică, desigur, recenta hârjoneală unde a adus în scenă un bar cu tente rasiste. "De când era viceprimar, stătea în biroul care era ca un bar de negri, numai cu băutură, numai cu ţigări, numai cu persoane pestilenţiale", a povestit Gabriela Firea despre actualul Premier.

Încercarea eșuată a fostei ziariste vopsite în edil de a fi sarcastică s-a lăsat cu scandal. Nici nu și-a terminat bine doamna Firea expozeul, că au și încălecat-o cei de la Combaterea Discriminării. Fără să caut influențarea CNCD, nu pot să nu constat că șansele primarului de a scăpa de sancțiune sunt infime. Aceasta a călcat rău în străchini. Ce legătură au minoritățile deținătoare de tegument închis la culoare cu politica mioritică, administrația locală și răfuielile electorale?! Cam asta va trebui să explice edilul Capitalei la Consiliul cu pricina. Ce va spune e fix treaba ei, dar sub nicio formă nu va fi un dosar usor.

De ce a sărit aproape posedată doamna Firea cu exemple de genul acesta, chiar nu înțeleg. Cum de și-a descoperit valențe pudibonde latente distinsa doamnă?! Și-a amintit subit de întâlniri mai puțin academice ale lui Ludovic Orban și a ținut să ni le descrie cu lux de amănunte. Bun, dar cum rămâne atunci cu omul de casă al doamnei Firea, teribilul viceprimar Aurelian Bădulescu?! Acesta din urmă vorbește ca la ușa cortului, se comportă ca un mardeiaș, amenință și jignește. O fi uitat doamna Firea declarația vicelui referitoare la bicicliști: "Nu merg cu bicicleta, că fac bătături la C...ur și put!"?! I-aș mai putea da zeci de asemenea ieșiri grobiene, dar mă tem că nu va ști la ce tip de bar să le încadreze! Și n-aș vrea să o arunc iarași în ghearele CNCD...

Dincolo de experiența nefastă legată de baruri, primarul Gabriela Firea rămâne un edil-catastrofă. Am spus-o și voi susține asta până în pânzele albe. În 3 ani și jumătate de mandat a reușit să toace un buget record pe târguri, bâlciuri, concerte și tot soiul de paranghelii. Zeci de milioane de euro, din bugetul unui oraș care nu are nimic din izul unei capitale europene. Alte zeci de milioane s-au dus pe reclame aiuristice menite să cumpere bunăvoința presei. Compania de Consolidări își face promovare de milioane, deși putem număra pe degete realizările sale. Din oră în oră aflăm "minunile" pe care le face Administrația Spitalelor, iar falimentara STB ne-a încântat toată vara cu reclame despre transportul bucureștean, până a sucombat de tot. Cronica falimentului PMB a fost expusă chiar de către doamna primar, care zgâria recent pe la ușile guvernului Dăncilă, după o gură de oxigen bugetar. Culmea falimentului a fost brevetată tot de Firea: "Să ai visteria goală, dar să bagi milioane (de euro) în reclame!

Talentul de a-l face regretat pe Sorin Oprescu nu-l putea avea decât Gabriela Firea! Indiferent de cât ar pompa în imagine, brand-ul Firea devine tot mai hulit. N-are decât să mă contrazică doamna primar, dar eu sunt unul dintre "ăia" care petrece zilnic ore bune pe străzile Capitalei. Pe străzi, prin metrou, prin traficul de suprafață, prin parcurile cenușii sau în piețele cu oameni normali. Dușul ăsta al traiului de mitic ar putea să-i facă bine și dânsei. Poate chiar îi va trezi adevăratele mustrări de conștiință, ale unui fost coleg de breaslă ce a eșuat lamentabil în administrarea unui oraș ce se vroia a fi european. Dar care gonește cu pași repezi către un iarmaroc din Orient...

Dan Bucura

loading...
PUTETI CITI SI...