Cu o floare...

Postat la: 25.04.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Cu o floare...

Duminică am stat neclintit în fața televizorului, vreme de exact 9 (nouă) ore, urmărind cu sufletul la gură semifinala Fed Cup de la Rouen. Fetele noastre au ratat milimetric calificarea în actul final al competiției, dar, ca să fim cinstiți cu noi înșine, trebuie să spunem apăsat că Simona Halep nici nu avea cum să învingă de una singură întreaga echipă a Franței, pentru care au punctat trei jucătoare!

Pe primele două le-a învins la rând - K. Mladenovici (6-3,6-1) și C. Garcia (6-7, 6-3, 6-4) - dar n-a lipsit mult să le bată și când se aflau împreună, de cealaltă parte a fileului! Ghinionul Simonei, al nostru și al tenisului românesc este că echipei îi lipsește o a doua rachetă de valoare egală sau măcar apropiată de cea a marii campioane. Ea este singura tricoloră care a susținut trei meciuri în această semifinală, pentru dăruirea și dârzenia cu care a apărat culorile României cuvenindu-se să-i mulțumim și să ne plecăm în fața ei! Din păcate, simţim pe propria piele adevărul proverbului „cu o floare nu se face primăvară"...

Între jocurile excepționale câștigate de Simona Halep în fața primelor două rachete ale Franţei, am crezut că Mihaela Buzărnescu și Irina Begu ar putea reuși minunea de a aduce încă un punct la meciurile de simplu. Speranțe deșarte însă, cel puțin în cazul celei dintâi, învinsă de Garcia fără drept de apel (6-3, 6-4). Rămâne deci curioasă opțiunea căpitanului nejucător Florin Segărceanu de a miza pe Buzărnescu la simplu, fiind cunoscute atât regresul ei de formă, față de sezonul trecut, dar și sau mai ales instabilitatea ei psihică (tot e bine că n-a dat drumul și la înjurăturile tradiționale)! Nici înlocuirea acesteia cu Irina Begu, în celălalt meci individual, n-a fost o alegere inspirată pentru Segărceanu. Pe de o parte fiindcă Irina a pierdut în trei seturi la foarte modesta Pauline Parmentier (3-6, 6-2, 2-6), iar pe de alta pentru că s-a și accidentat, devenind astfel indisponibilă pentru partida de dublu, unde făcea de regulă pereche cu Monica Niculescu. Drept urmare, s-a apelat tot la Halep, ca soluție de avarie, una care putea fi chiar ...salvatoare, după cum a evoluat Simona și în acel joc decisiv, încheiat în trei seturi: 7-5, 3-6, 4-6.

Regalul din semifinala Franța-România a fost, fără îndoială, confruntarea dintre Simona Halep și Caroline Garcia , pe care celebrul antrenor australian Darren Cahill a etichetat-o astfel: "Unul dintre cele mai bune meciuri ale anului, acesta dintre Simona și Caroline. Un nivel incredibil de ridicat de la început până la sfârșit. Ambele jucătoare au dat totul pentru țara lor. O performanță fantastică pentru Simona. Bine jucat", a scris Cahill pe Twitter, în timp ce cotidianul "L'Equipe"preciza: "Halep e programată să nu cedeze niciodată nimic pe un teren!"

Părăsim însă Fed Cup, spre dezamăgirea extraordinarilor suporteri români veniți de la Cluj pentru a fi alături de fetele noastre, cum au fost și la Ostrava, dar cu speranța că la ediția următoare echipa va fi primenită și întărită cu cel puțin o urmașă a Simonei Halep. Și poate că până atunci se vor lămuri lucrurile și la Federația Română de Tenis, la cârma căreia este dată drept certă instalarea lui Ion Țiriac. De altfel, cunoscutul om de tenis s-a aflat și în tribunele de la Rouen, unde a dat ochii cu - n-o să credeți! - Rică Răducanu, care declara pentru ProX, după prima zi: "Suntem în Franţa, dar parcă nu suntem în Franța. Dominăm clar sala. Români mulţi, tată! Am vorbit cu nea Ionel (n.r. Ion Ţiriac). < Da' ce faci, mă, nebunule, aici? Tu eşti cu altă minge. Cu aia mai mare!>. Nu-mi permit să-i răspund, e mai mare decât mine. E mai mare la orice, nu se discută! Am vorbit şi cu tatăl Simonei Halep. E o căldură în sală, ne-am „curăţat" acolo. Am fost în costum ieri, dar azi mă îmbrac în tricolor, că nu mai merge. Simona nu cred că o să aibă probleme, dar stăm rău la numărul 2. Acum, să vedem... Cred ca Simona iar câştigă şi ar fi bine să câştigăm şi meciul 2, ca să nu mai stăm aici în sală. Să mergem la un şprit. Am făcut la poze, tată...dacă ceream 5 euro pe poză, eram boier. Am şi o faţă comercială eu!..."

P.S. În derby-ul etapei din Play-off, FCSB n-a reușit decât o remiză (1-1) în deplasare, cu Viitorul, rămânând la 5 puncte de CFR Cluj, cu șanse minime de a mai spera la titlu.

Horia Alexandrescu
(preluat din Romania literara)

loading...
PUTETI CITI SI...