Cu mască, fără mască...

Postat la: 05.05.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Cu mască, fără mască...

Ca să nu mai lungim vorba, vă spun din capul locului că nu va fi nicio ridicare a stării de urgență, după 15 mai! La câte semnale se grăbesc să ne dea Arafat&co., prelungirea carantinei e ca și decisă, iar până la oficializarea ei ni se vor mai servi, spre credibilizare, câteva noi victime ale coronavirusului, răpuse, totuși, de comorbidități.

Deci, ca s-o zic pe șleau, fără mănuși (dar cu mască!), toată lumea sportului va trebui să-și continue antrenamentele de întreținere acasă, în așteptarea unor timpuri mai îngăduitoare. E vremea distanțării sociale, să stăm mai răsfirați adicătelea, iar dacă nu mă credeți pe mine, priviți la imaginea siglei olimpice de la Tokio, așa cum poate arăta ea după încrezătoarea amânare a Jocurilor pentru anul viitor. Poftiți, prin urmare, la pilates în sufragerie, treceți la dietă și nu vă mai alungați plictiseala (și panica) din fața televizoarelor sau cu fake-news-urile care curg de pretutindeni pe Wapp! Mai avem de îndurat preț de vreo lună-două, după care sper să ne vedem sănătoși înapoi în tribunele marilor arene.

Sigur însă că în lumea sportului, unde salariile s-au redus dramatic și direct proporțional cu vântul care bate prin vistieriile cluburilor, semnele nerăbdării vin de pretutindeni. Toți ar vrea să reînceapă show-ul, toți se grăbesc, dar precipitarea lor e temperată de prudența firească a autorităților. Nu cred, aşadar, că faimoasele meciuri din NBA se vor relua prea curând dincolo de Ocean, unde pandemia face ravagii, şi nu cred nici că Bundesliga va reporni în mai, cum anunțase ministrul de interne al Germaniei că se poate, de vreme ce el însuşi punea în gardă jucătorii că orice eventual depistat pozitiv va conduce automat la intrarea în carantina de două săptămâni a întregii echipe!

Dar, e drept -și demn de aplaudat - federația germană a trecut la testarea tuturor fotbaliştilor, idee care la noi nu s-a ivit încă nici măcar în visele lui Burleanu. În schimb, Gigi Becali a ridicat mănușa aruncată de Ioan Mărginean, de la Mediaș, care i-a propus să plătească toate testele jucătorilor din Liga I. Iar Gigi, care cere imperativ reluarea meciurilor, s-a declarat gata să acopere aceste costuri, în condițiile în care se arătase dispus să contribuie cu 10 milioane de euro la eforturile autorităților de combatere a pandemiei. Alături de el, Gică Popescu a solicitat și federației, și ministerului de resort să pună umărul și să repete ulterior testările fotbaliştilor, iar dacă acești pași se vor și face, putem spera și la repornirea campionatului, undeva, pe la jumătatea lui iunie.

Până atunci, rămâne să vedem dacă Craiova va găsi o țară în care să se poată pregăti, după ce a fost refuzată de Germania, Kazahstan și Uzbekistan, cum rămâne să aflăm şi dacă alți spanioli vor cumpăra Dinamo, unde leul cerut de Negoiță ar face vreo...3 milioane de euro, dacă nu chiar patru, pentru datoriile restante. Nici cu Ianis Hagi nu e mai clar decât săptămâna trecută! Scoțienii s-au declarat impresionați de el, însă când vine vorba despre cele cinci milioane de euro, invocă problemele financiare generate de coronavirus. Deci, suspansul se menţine, dar Ianis -născut la Istanbul!- nu va ajunge nici la Fenerbahce, care și l-ar dori, explicând că marele oponent al acestui posibil transfer e tocmai...Gică Hagi, care a jucat ani de zile la Galatasaray, marea adversară a celor de la Fener!

Şi pentru că nici săptămâna asta n-am avut vești bune din lumea sportului, o să închei cu o amintire de suflet: duminică, 3 mai, s-au împlinit 45 de ani de la momentul în care Nadia Comăneci obținea la JO de la Montreal prima notă de 10 din istoria gimnasticii mondiale. Mulțumim, Nadia!

Horia Alexandrescu
(preluat din Romania literara)

loading...
PUTETI CITI SI...