Costinești: Epava primarului Cristea!

Postat la: 19.09.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Costinești: Epava primarului Cristea!

Cu foarte mulți ani în urmă, o navă comercială străină, Evangelia, a eșuat în apropiere de localitatea Costinești. Acesta a fost primul moment psihologic al relației SF, peste un arc de timp, cu cel care avea să devină nemuritorul primar al acestor locuri! Citez: Traian Cristea.

Deloc întâmplător, nava s-a înțepenit în nisipul de la Costinești! Destinul marinarilor. Și, în cazul primarului, duminica orbului la urne. Fie din neputință, fie din considerente financiare, fie din neștiință, nava a fost lăsată să zacă în locul unde se află și astăzi. Bănuiesc că, la vremea respectivă, au fost trase concluziile de către cei autorizați să se pronunțe. În timp, ca efect al abandonului menționat, nava se transformă definitiv în epavă, devenind emblema stațiunii. Contrar celor mai sumbre previziuni ale momentului, epava nu a purtat ghinion Costineștiului! Ba, dimpotrivă. Ghinion a purtat și poartă primarul! Cum? Prin schimbarea în rău a stațiunii. Ultimul său mandat se îndreaptă realmente spre un nou dezastru!

Asta a fost și opinia unora dintre invitații la dezbaterea organizată de REALITATEA TV la VOX MARIS, la care primarul a lipsit! Sau, mă rog, nu a fost invitat... Oricum nu ar fi avut ce să spună! Al treilea moment psihologic. Epava devine, paradoxal, cu acest statut, un punct de atracție pentru turiștii veniți să își petreacă, indiferent de vârstă, vacanța în stațiunea Costinești... Pe atunci, o oază naturală de frumusețe, Costineștiul a fost declarat STAȚIUNEA TINERETULUI. Epava devine la fel de celebră ca și stațiunea. O vreme, desființând orele de materialism dialectic, merg pas la pas în trei: stațiunea, satul Costinești și epava, în beneficiul zonei și a turismului în general.

Începe marea "revoluție" de la VOX MARIS, care continuă și astăzi! Se presupune că atunci a prins primarul Cristea drag de funcția pe care o ocupă și în prezent, precum Barbă Cot, pe vecie! Din păcate, nici conducerea utecistă de atunci a stațiunii și nici Primăria nu s-au gândit să valorifice legendele epavei, așa cum ar fi procedat niște oameni cu inițiativă și multă imaginație în turism... Epava se degradează, s-a rupt, dar continuă să atragă foarte mulți turiști, dornici să se fotografieze în zonă... Pentru că altceva nu li se oferă!Doar construcții alandala... Din păcate, în ultimii ani, apar și se extind, și în stațiunea Costinești, efectele degradării centralizate. Sunt tot mai vizbile nepăsarea, superficialitatea, indolența, toate la un loc, girate de primarul Traian Cristea, acest Tutankamon al administrației locale. Acest fenomen poartă un nume: "Epava lui Cristea".

Traian Cristea este beneficiarul mai multor mandate de primar al Costineștiului. Un primar mult prea obosit și plictisit pentru vremurile pe care le trăim! Fiind traseist politic, ce te omoară în primul rând? Drumurile. Când s-a petrecut accidentul naval de lângă Costinești, mult mai tânărul, pe atunci, Traian Cristea nici nu visa să ajungă primar! Și nimeni nu gândea că întreg Costineștiul va trăi coșmarul de astăzi, când începe să semene leit cu epava din anii tinereții sale ca zootehnist fruntaș. Epava, devenită emblema stațiunii, chiar așa cum arată ea, continuă să atragă turiști! Nu același lucru se poate spune și despre stațiunea Costinești, victimă a dughenizării turismului! Parcă îl și aud strigând: "Am și eu epava mea!" Sigur, nu este ea cea mai mare epavă din țară! Când era șef la PSD, i-au trecut mulți demolatori prin filtrul personal. Tot niște epave! În ritmul ăsta, tot punând deoparte minusurile activității sale, s-ar putea ca, în curând, Costineștiul să devină un nou cimitir al epavelor de tot felul! Din păcate, însă, Costineștiul a ajuns "Epava lui Cristea"!

Lucian Cristea

loading...
PUTETI CITI SI...