Cioloș, Barna & Co, principalii inamici ai PNL. Tărăboiul de la Cluj

Postat la: 01.05.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Cioloș, Barna & Co, principalii inamici ai PNL. Tărăboiul de la Cluj

Recentul scandal cu damf electoral derulat la Cluj-Napoca, după ce tinerii liberali au găsit de cuviință să împrăștie pliante fake cu sigla USR-PLUS, susținând că cele două partide ar încuraja avortul, demonstrează cât se poate de clar că Cioloș, Barna &Co reprezintă adevărații inamici ai PNL.

De altfel, orice creștere electorală a USR-PLUS atrage după sine, inevitabil, o scădere a intenției de vot pro-PNL, întrucât principalele forțe ale opoziției (mai fărâmițată ca niciodată) comportă o serie de vase electorale comunicante. De unde și șobolăneala de la Cluj, pe care TNL a fost nevoit să și-o asume după ce a fost prins în flagrant.

Aceste incidente hibride (racordate la rețetarul neoficial al partidelor mioritice) se vor înregistra și prin alte zone ale țării, într-o formă sau alta, pe măsură ce ne apropiem de momentul alegerilor europarlamentare. În funcție de rezultatul scrutinului, cuțitele se vor ascuți în continuare, dacă USR-PLUS va reuși să muște o halcă însemnată din electoratul PNL. Aceasta în condițiile în care liberalii trebuie să renunțe (având în vedere mariajul dintre Cioloș și Barna) la scenariul alternativ de a înghiți cele două formațiuni pe rând - scenariul nu va mai fi absolut deloc fezabil dacă alianța va confirma la scrutinul europarlamentarelor.

P.S. În altă ordine de idei, bine ați revenit după lentoarea Sărbătorilor Pascale! Sper că v-ați încărcat bateriile, fiindcă vor urma încrâncenări politice majore.

Simona Man

loading...
PUTETI CITI SI...