Ce riscă PSD și PNL la europarlamentare. Pericolul vaselor comunicante

Postat la: 13.03.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Ce riscă PSD și PNL la europarlamentare. Pericolul vaselor comunicante

Europarlamentarele vor reprezenta un barometru al adevărului. Procentele de la urne ne vor arăta dacă PSD își confirmă picajul, dacă PNL îi va sufla în ceafă, sau dacă parafarea alianței USR-PLUS va fi fost o decizie înțeleaptă.

PNL și-ar fi dorit detonarea acestui mariaj, astfel încât cele două grupări să obțină scoruri de toată jena la europarlamentare, pe cont propriu, pentru a le înghiți apoi pe nemestecate, într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat. Aceasta în condițiile în care este certă existența unor vase electorale comunicante: orice creștere a USR-PLUS cauzează, în oglindă, o scădere a PNL. Reciproca este perfect valabilă, firește.

O situație similară întâmpină și Liviu Dragnea, fiindcă orice creștere a Pro România - formațiune cotată, în diverse sondaje, de la 9 la 13% - în intențiile de vot reprezintă o coborâre a PSD. Fiți convinși că susținătorii de astăzi ai lui Victor Ponta și ai Pro România au votat cu partidul celor trei trandafiri în 2016, ceea ce nu se va mai întâmpla de-a lungul acestui an. Sau nu se va mai întâmpla niciodată.

Să știți că și Tăriceanu e racordat (de mai bine de doi ani de zile) la electoratul PSD, întrucât discursul acestuia nu diferă absolut deloc, în punctele esențiale, de balivernele proferate cu nemiluita de aliatul său Liviu Dragnea. De fapt, Tăriceanu este într-atât de roșu, încât e o bătaie de joc să mai invoce liberalismul sau dreapta politică. Pe de altă parte, ce era de luat de la PNL, Tăriceanu a înhățat deja, în momentul în care a intrat cu chiu, cu vai în Parlament, după ce a tremurat o noapte întreagă la gândul că ALDE nu va reuși să atingă pragul de 5%.

Niște voturi ar putea rupe de la PSD și PRU-ul lui Sebastian Ghiță, având în vedere că proferează mesaje naționalisto-comunistoide similare.

Simona Man

loading...
PUTETI CITI SI...