Au pus-o de mămăligă!

Postat la: 14.08.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Au pus-o de mămăligă!

După Joia patimilor, suntem pe cale să spunem adio cupelor europene, în ciuda optimismului de fațadă afișat de cele trei echipe care promit miracole în jocurile retur. Dar nu prea ține înfoierea asta, când impotența de acasă s-ar vrea transformată peste noapte în prestații virile, care să ne asigure calificarea în deplasare!

Nici măcar CFR-ul lui Dan Petrescu - autorul unei remize onorabile în fața lui Celtic - nu poate miza pe vreun miracol la Glasgow, deși Bursucul și-a menajat titularii la meciul din campionat, sperând ca pe teren scoţian să-l ajute norocul, care l-a ocolit în Gruia. Dar să invoci norocul taman pe Celtic Park, în fața a 60.000 de spectatori și într-o zi de...marți,13, e un veritabil ghinion! Mă aștept totuşi ca Dan Petrescu și băieții lui să facă o figură onorabilă și în retur, antrenorul clujenilor declarând că s-au pregătit "ca pentru un meci cu... Barça". Oricum, în caz de necalificare le rămâne continuarea în Europa League.

Deranjul total e în curtea lui Becali, unde remiza albă de acasă, în compania cehilor de la Mlada Boleslav, se adaugă seriei negre a FCSB-ului și problemelor mereu mai mari și mai multe de pe capul finanțatorului. Suita interminabilă de accidentări, bâjbâielile lui Gigi pentru alegerea și desemnarea unui nou antrenor și cârpelile operate de provizoriul Andronache au adus echipa la înfrângerea rușinoasă de duminică (3-1 !) în fața celor de la Voluntari. Bașca demisia lui MM, care s-o fi săturat și el... Una peste alta, Gigi e în pragul disperării, după ce nu l-au ajutat nici măcar sfaturile lui Mircea Lucescu, coborât chiar în vestiarul echipei. Țâfnos însă, cum îl știm, şi credincios ca nimeni altul, Becali s-a luat la harță, duminică seară, și cu comentatorii sportivi, anunțând sus și tare că FCSB va câștiga returul cu Mlada Boleslav. Între noi fie vorba, așa s-ar cuveni, date fiind valorile celor doua echipe, ba chiar și diferența dintre Skoda -sponsorul cehilor și Bentley-ul Bentayga de 250.000 de euro, cu care merge Gigi. La biserică...

Oltenii de la Știința au pus-o definitiv de mămăligă, după ce au încasat acel 0-2 din Bănie, în turul cu AEK Atena. Problema lui Papură e că echipa merge din rău în mai rău, suferind duminică o înfrângere pe propriul teren (0-1), în fața celor de la Sepsi Sf. Gheorghe, care obțin astfel prima lor victorie din campionat. Fluierați de propria galerie după această ispravă, "Adio și-un praz verde!", e clar că oltenii se duc doar în plimbare la Atena, unde îmi doresc totuși ca echipa lui Cicâldău să spele cât de cât rușinea de acasă.

Câteva rânduri acum și despre necazul de la Toronto, care a pus capac supărărilor noastre de săptămâna trecută. Simona Halep s-a dus la "Rogers Cup" ca deținătoare a trofeului de la ediția precedentă. Venea după vacanța binemeritată pe care și-o luase după triumful de la Wimbledon, fusese și decorată de șeful statului, ba își oficializase și relația cu iubitul, așa că prea mari așteptări nu puteam avea la debutul ei în circuitul nord-american. Și totuși, Simona a ajuns în sferturi, făcându-ne să sperăm din nou dar, exact când ne era lumea mai dragă, a ...abandonat, acuzând probleme la un tendon. Era cât pe ce ca finala să o reediteze pe cea de la Wimbledon, cu Serena Williams, dar cum Simona s-a retras, ne-a rămas satisfacția că în locul ei s-a calificat Bianca Andreescu, canadianca de origine română. Care a câștigat prețiosul trofeu, după ce, la scorul de 1-3 în primul set, cea care a abandonat a fost Serena. Simona a revenit deja la Cincinnati, așa că marea reeditare a finalei britanice s-ar putea produce la US Open!

Horia Alexandrescu
(preluat din Romania literara)

loading...
PUTETI CITI SI...