Apelul președintelui Iohannis către liberali: "Trebuie să fiți pregătiți!"

Postat la: 24.09.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Apelul președintelui Iohannis către liberali:

Mandatul prezidențial al lui Klaus Iohannis se apropie de final în aceeași scenografie și regie care l-au propulsat în funcția de președinte al României. Nu lipsește din echipă nici "tenorul" Ludovic Orban, care, încă, se ține bine la cârma corabiei liberale... Dacă ar fi să mă întrebe cineva care este, în opinia mea, punctul forte al președintelui Iohannis, aș răspunde fără să mă gândesc prea mult: Partidul Național Liberal.

Îmi plac foarte mult exercițiile pe care le execută cazacii cu caii lor. Când calul se contopește, ca și cum ar fi un singur trup fierbinte, cu fizicul călărețului. În acel moment, cei doi parteneri , pentru că ei sunt parteneri pe viață, au un singur punct de sprijin: "ÎNCREDEREA. RECIPROCĂ" Un singur lucru îi face "invicibili": încrederea reciprocă, pe care o transmit și celorlanți liberali. Călărețul și calul nu pot supraviețui unul fără celălalt în timpul asalturilor pe care le execută! Dacă ați ști cu câte probleme se confruntă un președinte de țară! L-ați auzit vreodată plângându-se? L-ați văzut văicărindu-se și invocând, ca un laș, greaua moștenire!? Nu. A pus mâna pe secure și a început să taie împreună cu liberalii lui răul din rădăcină. A transmis o singură "indicație prețioasă-". Una dar bună. "Piară iarba rea din țară!" Scurt și concis, precum un ordin de luptă pe front... L-ați văzut mergând cocoșat când trece în revistă garda de onoare? Ați simțit că se bâlbâie în cele câteva limbi de circulație internațională pe care le stăpânește excelent?

Îmi aduc aminte că la o reuniune internațională nu îl băga nimeni în seamă pe Traian Băsescu! Nici măcar președintele Bulgariei, țară vecină și prietenă! Nimeni nu era dispus să asculte bancurile lui în limba engleză...Nici măcar un popă rătăcit de la Vatican, dintre cei care rup bilete la intrare! Îmi imaginez că dacă nu ar fi avut ecusonul pe piept nu l-ar fi lăsat să intre nici în sala de ședințe! Acela era președintele meu! În loc să mă mândresc cu el, i-am plâns de milă și m-am simțit umilit de situația în care se afla domnia sa! Mult mai respectat a fost Iohannis când și-a aruncat paltonul pe capota mașinii de protocol în timpul unei vizite în străinătate! Sigur, nu din asta trăim, dar contează să se știe că România nu este condusă de un pămpălău care se uită cu gura căscată prin vizorul Uniunii Europene! Român sau neamț, înalt sau mic de statură, contează doar cum te zbați în Europa pentru țara ta! Dacă vrei fabrici și uzine, fonduri europene, facilități cât mai multe etc., ține de un astfel de președinte în fruntea țării. Ca să existe argumente palpabile atunci când discutăm despre viitorul României. Toate acestea înseamnă, în primul rând, RESPECT, fără de care nu vei fi primit la masa bogaților! Nu oricine are calitățile necesare pentru a vobi de la egal la egal cu mai marii Europei, care, să ne înțelegem bine, nu este azilul de noapte al nimănui! De fapt, acesta este obiectul de activitate al președintelui României.

Să fim bine înțeleși, președintele nu vine cu fabrica în spate ca să o monteze nu știu unde...Nu toarnă nici asfalt pe autostrăzile din România, dar poate să convingă firmele specializate să renască economia națională și chiar mai mult de atît! Neamțul tace și le face! Să ne uităm în spatele lui Băsescu. Ce a rămas în urma lui? Guraliv, nu spun...A rupt gura târgului cu sloganul său "Să trăiți bine!" Și cu ce ne-am ales? Am cunoscut politicieni care, după ce s-au văzut cu sacii în căruță, și-au abandonat partidul! Sau, mult mai grav, l-au scos la mezat! Nu știu cum se raportează activitatea unui președinte de țară. Nici cum este pontat acesta. Pe bază de fapte sau pe bază de statistici, vom vedea la bilanțul final. Dincolo de ținuta sa impecabilă ca președinte, Klaus Iohannis ne-a surprins emoțional prin modalitatea directă și sinceră în care îi mobilizează pe liberali. Citez: "Trebuie să fiți pregătiți pentru a vă ridica la nivelul așteptărilor românilor." Să fiți pregătiți!

Lucian Cristea

loading...
PUTETI CITI SI...