ALDE și Pro Romania, sau povestea celor două orfeline

Postat la: 06.09.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

ALDE și Pro Romania, sau povestea celor două orfeline

Povestea celor două orfeline ALDE și PRO ROMÂNIA prin prințișorii lor. După ce au trădat PSD, Victoraș și Călin, doi prințișori ai politichiei noastre, au înțeles că trebuie să se califice într-o meserie nouă. Ceva în comun, practic și la obiect, dar de două persoane.

La început, s-au înscris la cursurile de pian la două mâini, dar nu a mers...Din greșeală, au fost repartizați la seral. Unul dimineața, celălalt seara. După aceea, reuniți fiind, nu le-au ajuns clapele. Nu le-au ajuns clapele? După fiecare repetiție, ieșeau prost la inventar! În ciuda vigilenței, care i-a marcat întreaga sa activitate revoluționară, Victor Ponta nu a reușit să se dumirească în legătură cu dispariția mai mult decât misterioasă a clapelor de pian. Când albe, când negre. Când joase, câmd înalte. Un moment de cumpănă a pus sub semnul întrebării o posibilă alianță între cei doi lideri politici ciudați. Călin Popescu Tăriceanu a intrat cu motocicleta pe contrasens.

Victor Ponta a reușit să se ferească, aruncându-se în lateral. Acum vrea să revină. Victor Ponta a pus bazele PRO ROMÂNIA și a susținut că formațiunea sa politică nu este de sorginte pesedistă! Nu este de sorginte pesedistă, așa e. Poate de sorginte vietnameză! Dar din ce este făcut PRO ? Din materiale din structura PSD. A cărat cu bucata, câte o cărămidă, două, o grindă, un burlan și lut. PRO ROMÂNIA arată ca o construcție provizorie. Cel puțin din punct de vedere doctrinal. Precum așchia, nici ALDE nu se află prea departe de trunchi...Doar că poartă papionul lui Tăriceanu. Dacă pun de o frăție, sunt curios cum va funcționa noua alianță sub sigla "De-a șoarecele și pisica"! Și, mai ales, cum vor colabora Ponta și Tăriceanu! Doi aroganți și orgolioși peste măsură. Încap ei într-un borcan? Cu poantele și glumele lui nesărate și aruncate ca din plop, Victoraș a reușit să-l scoată din sărite până și pe mentorul său, Adrian Năstase! Darmite pe Tăriceanu, care are alergie la mărgelele roșii de curcan pus tot timpul pe harță!

Sigur, vor invoca patriotismul deșănțat. Vor spune că și-au unit forțele ca să ne scape de diavolul PSD...Cine? Domnul Ponta? Domnia sa arată ca un șofer de autobuz care a rămas pe jos pentru că nu a tras frâna de mână...Aleargă haotic, ca bezmeticul. Nu este adevărat! Aleargă ca Titulescu. Adică face pe salvatorul, dar pe de altă parte visează să revină în fruntea PSD ca să continue opera lăsată vraiște de Dragnea.Vă mai amintiți? Câte o undiță cu mulinetă pentru fiecare român! Tăriceanu ar vrea să dreagă busuiocul, dar nu mai are nicio șansă! În opinia mea, a făcut două gafe monumentale, reușind ceea ce nu a reușit nimeni până acum. Să își pună singur ALDE în cap!

A scos de capul lui, ALDE de la guvernare și a anunțat că renunță să se mai înscrie în cursa prezidențială! Și, atunci, dacă este așa de hotărât, de ce se mai agață de bretelele lui Ponta, ca să-l țină ca băgător de seamă pe lângă el! La Constanța, PRO ROMÂNIA și ALDE sunt cunoscute ca fiind două partide de origine pesedistă. Lipsa de notorietate face din politicienii PRO și ALDE niște iluștri anonimi. Dacă tot au ajuns de căruță, cei doi, Victoraș și Călin, învață cum să vândă împreună castraveți la grădinari! Să știți că, anul acesta, s-au obținut producții record de castraveți! Cel mai mult contează sortarea. Adică alegerile. În rest, sunt doar vorbe...

Lucian Cristea

loading...
PUTETI CITI SI...