Albă ca Zăpada și cei 7 miniștri mici

Postat la: 12.09.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Albă ca Zăpada și cei 7 miniștri mici

Aflat pe o targa politicii și rămas fără partidulețul lui care incape într-un microbuz, Călin Popescu Tăriceanu a declarat ieri prin telefon pentru TVR1 - „Și domnul Meleșcanu și doamna Grațiela Gavrilescu au votat pentru ieșirea de la guvernare. (...) Nu cerem sprijin la nimeni că nu avem nevoie. Sigur doamna Dăncilă încearcă cu orice preț să restructureze ALDE. Este agresivă." Ca să zic așa, avem de a face cu o ceată de răzgîndaci nu de războinici. Votezi una azi, fumezi alta mîine, votezi altceva poimiine, E ca la tarabă. Cine dă mai mult, ia marfa!

VVDăncilă, cit pare ea de proastă, a înțeles jocul mai bine decit Tăriceanu. Șefa guvernului a mizat pe defectele omului. Lăcomie, fripturism, oportunism și corupție. A mizat pe atitudinea unui cîine ajuns într-o măcelarie. A ințeles că nu are de a face cu caractere, ci niste japițe, mincatori destoinici de kko. Acesta este materialul din care e formată clasa politică - nu isi face iluzii. Are de a face cu niște politicieni de hazna, gata să facă orice troc, firește dacă le rămin intacte privilegiile, dacă obțin un post sau o ciozvîrtă, dacă rămîn la putere...

VVDăncilă le-a oferit citorva mercenari din ALDE ce și-au dorit. CP Tăriceanu s-a trezit fără curteni. Unul cîte unul dispare, atras de farmecele Dăncilei, mai tare decît cutia milei!!! Toți dezertorii visează cu ochii deschiși bugete, fonduri, salarii, posturi pentru ei și rude. Șofer, secretară, vile de protocol, bani de o friptură, trei mici și o bere rece. Cam atît valorează dumnealor. Interesant este ca toții strigă slogane despre solidaritate, stabilitate, valori și alte bîzdîgănii - în gura lor sună jalnic. Ne iau drept proști! Om fi!!! Să-l auzi pe Meleșcanu cum îi turuie gurița, cum face pe omul cu principii, ți se face silă...El pretinde că joacă cu PSD, așa a ajuns șeful Senatului - din considerente morale și politice! Eu cred că dintr-un oportunism de cea mai joasă speță. Ce i-o mai trebui la vîrsta lui asemenea măriri? Nu a avut destule!? Ce final sinistru de carieră! Personajul s-a dezbrăcat de caracter și ni s-a arătat fără rușine la scara 1/1 - în nimicnicia lui. Culmea, în văzul tuturor.

VVDăncilă propune mai nou lui Iohannis 7 miniștri (3 +4) la pachet, exact ca în poveste. Dacă Iohannis ii aprobă își dă foc la valiză - pierde f. multe voturi.

VVDăncilă se închipuie - la oglindă - că e Alba ca zăpada, generoasă și bună la suflet. Lumea crede despre ea altceva - că e o cotoroanță. Face orice - o manevră pe zi - să nu ajungă în Parlament să ceară votul de încredere pentru guvernul ei monocolor. Ii e frică să nu fie respinsă chiar de tovarășii ei cu carnet PSD. Ar însemna finalul carierei ei scurte și strălucitoare în politica la vîrf.

Pe scurt- comedia continuă. Pe scenă se afla tot felul de amețiți care interpretează scheciuri populare. Deja se aude decorul pentru că a început să se prăbușească. Chestie de timp. A mai rămas puțin. Titanicul PSD - versiunea VVDăncilă - se îndreaptă spre aisbergul fatal, 10-24 noiembrie. Vor fi multe victime.

Stelian Tanase

loading...
PUTETI CITI SI...