Cine este Emilian Ion, ambasadorul României în Pakistan, care a scăpat miraculos din elicopterul prăbușit de talibani

Postat la: 08.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

Cine este Emilian Ion, ambasadorul României în Pakistan, care a scăpat miraculos din elicopterul prăbușit de talibani

Emilian Ion, ambasadorul României la Islamabad a trecut vineri printr-o experiență traumatizantă, elicopterul în care se afla alături de alți ambasadori din toată lumea a fost prăbușit de talibani. Mai multe persoane și-au pierdut viața în urma accidentului, din fericire, însă, Emilian Ion se numără printre supraviețuitori.

Emilian Ion este născut pe data de 10 iulie 1949 în județul Dolj și are o carieră diplomatică foarte lungă în spate, însă mandatul de la Islamabad este primul de ambasador pentru el. 

Acesta a absolvit în 1971 Academia de Studii Economice din București și apoi în perioada 1976-1977 a făcut un masterat pentru relații internaționale, acela fiind momentul în care a început efectiv cariera sa diplomatică.

În primii ani, Emilian Ion a fost secretar în mai multe ambasade, pentru ca după 1989 să fie delegat la ambasadele României din Nouakchott și la Direcţia Africa de Nord şi Orientul Mijlociu. În 1994 a primit mandat de consilier diplomatic la Ambasada României de la Rabat, iar trei ani mai târziu a fost însărcinat cu afaceri în aceeași ambasadă. Din 2000 încoace a fost Însărcinat cu Afaceri la ambasadele de la Bagdad, Nairobi și șef serviciu Africa Direcția Orientul Mijlociu și Africa.

În 2009 a fost trimis ambasador plenipotenţiar la Ambasada României de la Islamabad din Pakistan, acolo unde încă nu și-a încheiat misiunea diplomatică.

Vineri, Emilian Ion, care este căsătorit și are un copil, se afla într-un elicopter militar alături de alți ambasadori, în momentul în care aparatul de zbor a fost doborât de către talibani. MAE român a transmis că a reușit să ia legătura cu Emilian Ion și că acesta a transmis că este în afara oricărui pericol.

VEZI aici CV-ul lui Emilian Ion

loading...
PUTETI CITI SI...