O instanță din SUA a decis că părinții nu-și pot retrage copiii mai mici de clasa a 5-a de la orele LGBT+

Postat la: 18.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

O instanță din SUA a decis că părinții nu-și pot retrage copiii mai mici de clasa a 5-a de la orele LGBT+

Părinții din districtul școlar Maryland nu-și pot retrage copiii de la curriculumul LGBT+, potrivit FoxNews. Un tribunal federal a susținut politica districtului școlar. Acesta nu permite părinților să-și retragă copiii K-5 din curriculumul despre identitatea de gen și sexualitate. K-5 include copiii de la grădiniță până în clasa a 5-a.

Într-o decizie 2-1 a Curții de Apel a 4-a din SUA s-a confirmat o decizie mai veche a instanței inferioare. Aceasta a respins ordonanța preliminară pe baza faptului că părinții nu au arătat cum politica - inițiată de consiliul de administrație al școlilor publice din districtul Montgomery (MCPS) - le-ar încălca celor mici dreptul la exercitarea liberă a religiei din primul amendament.

Părinții au susținut că refuzul de a renunța la expunerea copiilor lor la cărți cu tematică LGBT și discuții aferente încalcă legea federală și de stat.

Unele dintre titlurile cărților includ:

  • „Cățelușul Mândriei",
  • „Nunta unchiului Bobby"
  • „Born Ready: The True Story of a Boy Named Penelope"

Potrivit părinților, cărțile contrazic datoria lor religioasă de a-și instrui copiii în conformitate cu credința din care fac parte. Pentru ei, religia înseamnă „bărbat și femeie și instituția căsătoriei".

Cu toate acestea, instanța a hotărât că simpla expunere la idei contrare credinței cuiva nu cântărește suficient pentru a implica Primul Amendament și că expunerea la probleme cu care nu sunt de acord, chiar și din motive religioase, este „parte a compromisului pe care părinții îl fac atunci când aleg să-și trimită copiii la școli publice", se arată în hotărâre.

loading...
PUTETI CITI SI...