Bucurie mare în Palatul CFR: Cuc-ul lui Bădălău va fi ministrul Transporturilor

Postat la: 04.01.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Bucurie mare în Palatul CFR: Cuc-ul lui Bădălău va fi ministrul Transporturilor

Nominalizarea lui Razvan Cuc, copilul de mingii al baronului de Giurgiu- Nicolae Badalau, ca ministrul al Transporturilor a produs o bucurie de nedescris printre directorii ministerului aflat in Palatul CFR de langa Gara de Nord din Capitala. Cea mai entuziasmata de nominalizarea lui Cuc este directoare juridica Anisoara Cornila, fosta gestionara la dutty free-ul din Vama Giurgiu, care se lauda in minister ca „Razvanel e ca si copilul meu".

In galeria celor care se bucura de nominalizarea protejatului lui Badalau se numara si cativa directori de la entitatile aflate sub tutela Ministerului Transporturilor carora le-a expirat contractul de mandat si conform OUG 109/2011 spera sa mai prinda inca patru ani desi nu si-au indeplinit criteriile de performanta. Desi nu mai era de mult timp secretar de stat la Transporturi, Razvan Cuc a beneficiat de masina pusa la dispozitie de unul dintre acesti directori care acum mai vrea inca un mandat de patru ani. Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, cat timp a stat secretar de stat la Ministerul Transporturilor, Cuc s-a remarcat prin angajarea fiicei baronului de Giurgiu, Sabina Badalau, la protocolul Aeroportului Otopeni pe salariu mai mare decat al unui demnitar. In plus, va trebui sa dea ceva explicatii despre scandalul afacerea rovigneta si portalul on line de la DRDP Bucuresti care care a explodat catre sfarsitul anului trecut la Giurgiu.

Răzvan Cuc, consilierul județean ce primea și contracte publice

Ministrul numit al Transporturilor, Răzvan Alexandru Cuc, a fost directorul Zonei Libere Giurgiu, înainte să fie numit de Victor Ponta, în octombrie 2015, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. El este membru al PSD, dar initial a iesit consilier judetean la Giurgiu pe lista PP-DD, dupa care a sarit in barca PSD-ului lui Badalau. Cuc a fost destituit în primăvara anului trecut de premierul Dacian Cioloș după ce a participat la o întrunire electorală în județul Giurgiu. El are rădăcini puternice în activitatea politică din acest județ. Cuc a deținut funcția de purtător de cuvânt al PSD Giurgiu și este un apropiat al fostului profesor de sport Marian Mina care a ajuns președinte al Consiliului Județean Giurgiu dar și șef al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri București. În mandatul lui Mina la cârma CJ Giurgiu, ministrul desemnat Răzvan Cuc i-a fost acestuia consilier. Insa, există și controverse privind trecutul viitorului ministru de om de afaceri și de funcționar public.

Comparând declarațiile de avere și interese, Răzvan Cuc nu avea nici o proprietate pe numele său în 2010 (ca angajat al Ministerului Economiei) și nici în 2012, momentul în care a devenit consilier județean. În ciuda unui salariu modest de consilier și Director al Zonei Libere Giurgiu - 33.000 Ron anual - din aceste surse, Răzvan Cuc a acumulat proprietăți imobiliare (terenuri intravilane și locuințe în București și Giurgiu), sume în bani aflate în conturi bancare și bijuterii în valoare de 25.000 Euro. Declarațiile de interese arată și că firma sa, SC Pan D´Or SRL a încheiat în 2012-2013 contracte cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, în perioada în care Cuc era consilier județean. Răzvan Cuc are o licență în drept obținută la Universitatea Hyperion, București - 2009 - 2012 și o alta în economie la Universitatea Americană din București.

loading...
PUTETI CITI SI...