Pariuri sportive vs. jocuri de cazinou: riscuri, diferențe, recompense!

Postat la: 24.02.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Pariuri sportive vs. jocuri de cazinou: riscuri, diferențe, recompense!

În Româna, jocurile de cazinou și pariurile sportive sunt legale și reglementate de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, instituție care se află sub conducerea Ministerului de Finante Publice. Aproximativ 25% din populația adultă din România este pasionat de gambling și pariază sau își încearcă norocul la jocurile de cazinou. Anual, industria este evaluată la aproximativ 1.5 miliarde de euro, iar la bugetul de stat ajung peste 240 de milioane de euro din taxe și impozite.

Orice online casino romania are nevoie de licență pentru a-și desfășura activitate legal în țara noastră. Este o industrie care a luat amploare după anii 2000, odată cu evoluția internetului și a tehnologiei, prilej cu care cazinourile online au crescut în popularitate. Atât pariurile sportive, cât și jocurile de cazinou sunt în atenția românilor. Platformele digitale de jocuri integrează și pariurile sportive, iar cei ce doresc să-și încerce norocul pot paria pe evenimentele sportive în timp ce se bucură și de rundele de la păcănele.

Pariuri sportive

Pariurile sportive și jocurile de cazinou au anumite riscuri și recompense, dar și numeroase diferențe. Una dintre cele mai populare forme de gambling este pariuri sportive. Recunoscute și sub denumirea de sports betting sau pronosport, pariurile sportive sunt în România de zeci de ani.

Un pariu plasat pe o cursă sau un joc permite fanilor să-și demonstreze cunoștințele despre un sport sau să-și arate loialitatea față de o anumită echipă sau concurent.

Pariurile sportive pot însufleți competiții, de altfel plictisitoare, atunci când sistemele de handicap care oferă cote și marje de puncte măresc miza pariorilor în competiție. Istoria pariurilor sportive a început odată cu evoluția curselor de cai, însă astăzi forbalul este preponderent în topul sporturilor preferate de pariori.

Pariurile sportive sunt bazate pe competițiile sportive planificate, existând numeroase opțiuni de pariere. Astăzi, oricine poate paria pe un meci de fotbal, pe o cursă de Formula 1 sau pe orice alt eveniment sportiv desfășurat local sau la novel global. Casele de pariuri pun la dispoziția pariorilor sute de evenimente din zeci de țări, din toate domeniile sportive.

Astăzi, una dintre cele mai comune forme de pariuri sportive este bazată pe cote, în care un cazinou sau o casă de pariuri evaluează concurenții într-o competiție și stabilesc cotele de câștig. Cotele pot fi sub formă de fracții, de exemplu 2:00, 2:15 sau sub forma 2 la 1, 5 la 1, 1 la 4 și așa mai departe.

Inclusiv pentru fiecare meci există multe alte opțiuni de pariere. Cele mai frecvente pariuri sunt plasate pe meciurile de fotbal. Dincolo de clasicul pariu 1 X 2, astăzi se poate paria pe multe alte evenimente cum ar fi marcatori, numărul golurilor, cartonaje galbene sau roșii, dar și combinații 1X, X2, 12 sau pariuri pauză/final. Se poate paria LIVE, în timpul meciului sau se pot plasa pariuri înainte de meci. Cei mai inspirați se aventurează să pună pe un bilet mai multe evenimente, crescându-și cota, dar în același timp și riscurile.

Pasionații de pariuri sportive pot să-și crească șansele de câștig dacă dobândesc suficiente cunoștințe despre competițiile sportive, echipe, jucători, evoluții. Evident că la mijloc există și o doză de hazard. Proliferarea mediatizării sportului și varietatea de servicii de informare disponibile oferă jucătorilor un sentiment de control și încredere care îi încurajează să parieze. Ei continuă să parieze chiar și atunci când pierd, punând pierderile pe seama ghinionului sau a performanțelor proaste ale jucătorilor, antrenorilor sau arbitrilor.

Jocuri de cazinou

Jocurile de cazinou sunt independente de factorii externi sau de alte evenimente competiționale. Indiferent că vorbim de jocurile de masă sau de sloturi, acestea sunt guvernate în procente foarte mari de matematică și probabilități. Bine, am putea spune că și de hazard.

Cu alte cuvinte, jucătorii au nevoie să știe regulile și să stabilească diferite strategii de joc în funcție de jocul de masă ales, cum ar fi poker, blackjack, ruletă sau baccarat. Fiecare meci e unic prin prisma celor prezenți la masă, dar și pe experiența celor ce joacă.

Când vine vorba de poker, clar competiția este între jucători sau jucători și dealer. Însă la blackjack sau ruletă, competiția este între jucători și dealerul, reprezentant al cazinoului. Fiecare joc atrage anual milioane de jucători la nivel global.

În cazul sloturilor, situația e mult mai simplă pentru jucători, dar și riscurile sunt altele. Păcănelele se regăsesc în majoritatea cazinourilor stradale, online și în toate sălile de jocuri. Sunt cele mai populare îmn rândul pasionaților de gambling, asigurând o mare parte din venituri pentru operatorii de cazinouri.

Jucătorii nu au nevoie de studii sau strategii pentru a juca la sloturi, cu mici excepții când pot decide când să se oprească sau când să joace. E suficient doar să aplice miza și să pună în mișcare mecanismul. Rezultatul se va afișa pe ecran în fracțiune de secundă. Atât de simplu!

În concluzie, atât pariruile sportive, cât și jocurile de cazinou sunt la mare căutare printre români. Ambele sunt extrem de populare și frecventate cu regularitate de zeci de mii de jucători, cu atât mai mult cu cât ele se regăsesc în majoritatea cazinourilor online.

Cei ce aleg să-și încerce norocul la pariuri sportive au nevoie de cunoștințe despre meciurile alese și să aleagă pariul potrivit pentru a-și optimiza șansele de câștig. Oricând pot apărea și surprize, așa că este bine să luați în calcul și acest lucru. Nu mereu favoriții sunt câștigători.

În schimb, cei ce aleg să-și încerce norocul la jocurile de cazinou au nevoie de cunoștințe și de ceva mai mult noroc. Sunt jocuri la care pariorii trebuie să respecte regulile și să aplice anumite strategii. Însă există și sloturile unde totul este în mâna hazardului. Fiecare rotire e unică și oricând poate aduce o șansă în plus spre reușită.

loading...
PUTETI CITI SI...