NEW YORK TIMES: Biserica din România este vinovată de cea mai mare rată de deces de Covid din lume!

Postat la: 09.11.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

NEW YORK TIMES: Biserica din România este vinovată de cea mai mare rată de deces de Covid din lume!

În România, medicii luptă cu refuzul populației de a se vaccina, notează Natasha Frost în ediția de dimineață a The New York Times. „Oamenii ezită să se vaccineze, din cauza puternicelor forțe din online și din lumea reală a celor care se opun." Este explicația corespondentei.

Cel mai influent cotidian de stânga din SUA comentează negativ faptul că Biserica Ortodoxă Română nu și-a acordat sprijinul pentru campania de vaccinare. Deși Patriarhul Daniel le-a recomandat enoriașilor să asculte de doctori, mulți clerici locali și unii episcopi influenți au denunțat vaccinurile, ca fiind opera Diavolului.

România este descrisă ca a doua țară din Europa cu cea mai scăzută rată de vaccinare și cea mai mare rată de deces per capita din lume, ca urmare a infecției cu COVID-19 din ultimele săptămâni. Aproximativ 44% dintre adulți au primit cel puțin o doză, devansând Bulgaria, aflată la 29%. În țările din UE, rata de vaccinare este de 81%.

"Istoria comunismului în țările est-europene, precum și dezordinea și corupția care au urmat i-au făcut pe mulți oameni să fie suspicioși la recomandările oficialilor. Situația s-a complicat în România mai ales după ce țara a rămas fără guvern luna trecută, când s-a destrămat o coaliție de centru, potrivit aprecierilor ziaristei.", mai noteaza Frost.

 

 

loading...
PUTETI CITI SI...