Va mai exista "Romania" in 2030?

Postat la: 11.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Va mai exista

Poporul bugetar vrea salarii mai mari, poporul privat vrea taxe mai mici și salarii mari, regnul politic vrea inflație mică și investiții multe (deci mai multă taxare), ca să poată guverna (aka corupțări) în liniște.

Întrebarea e, cum le împaci pe toate trei?

În cazul grevei NAȚIONALE din educație, guvernanții așteaptă ca bugetarii (dascălii) să se încaiere cu privații (părinții, elevii și studenții).

Întrebarea e, le va reuși și de data aceasta să ne încaiere unii împotriva celorlalți, ca în pLandemie?

În privat avem o categorie privilegiată, IT-iștii, scutită de impozitul pe salariu, iar aici salariile sunt dintre cele mai mari din economie.
Nu sunt 2600 net lunar, ca în cazul unui dascăl debutant, în condițiile în care coșul minim, conform INS, e 3200 ron/lună.

Oare de ce la unii se poate cu scutiri și la ceilalți nu se poate?

Pensionarii contributivi ieșiți la 65 sunt umiliți an de an cu pensii de mizerie neindexate nici măcar cu inflația, în timp ce unii speciali necontributivi, ieșiți la 45 de ani, belferesc pe bogăție și pensii nesimțite actualizate întocmai și la timp.

Oare de ce statul e pentru unii mumă pentru alții ciumă?

Corporațiile străine din România plătesc cele mai mici impozite din Europa în timp ce dările pe salarii, deși nu sunt 70-80% (ca în Suedia, pe anumite tax brackets), sunt destul de mari, raportat la prețurile mari existente în RO (mâncare, energie, carburant, chirii, etc.) și la micimea lefurilor de aici, în raport cu lefurile de afară.

Întrebarea e, ne îndreptăm spre faliment național, ca țară, către incapacitate de plată?

OMV-ul a fost scutit de 700 milioane taxe, acum o lună, dar nu sunt bani destui, dom'le, la bugetul central.
Tot OMV-ul, ca BONUS, a obținut pe filiera Hoha până și prelungirea licenței de exploatare până în 2047, în mai puțin de două săptămâni !!!

Oare de ce OMV-ul primește aceste privilegii prin ACTE NORMATIVE (inclusiv secrete), ORDONATE UNILATERAL și la discreție, printr-o simplă ridicare de sprânceană, în timp ce dascălii nici după trei săptămâni de grevă NAȚIONALĂ nu obțin când cer tot garanții de tip ACT NORMATIV?
Ba li se mai și scot ochii cu acorduri FĂRĂ NICI O VALOARE JURIDICĂ!

Plătim ANTICIPAT muniție, armament și echipamente, adică le cumpărăm cu banii înainte, ca la bordel.
Suntem singurii fraieri din NATO care plătesc cu 20 de ani înainte "marfa".
Ceea ce ni se livrează sunt echipamente DEFECTE sau INUTILE, de fapt; așa cum avem F-16 care nu se ridică de la sol nici la paradele de 1 dec sau Pirannha "flotante" care plutesc ca toporu' la fund..

Oare de ce România e tratată ca la bordel când trebuie să dea, dar are parte de tratament de "stat falimentar" prin dobânzile exorbitante sau condiționalitățile imposibile (vezi PNRR), când tre' să ia?

Toți strigă "unirea face puterea", în abstract, dar când vine vorba de sprijin civic, în concret, se duce pe apa sânbetei orice lozincă legată de SOLIDARITATE, capitol la care am rămas, din păcate, CORIJENȚI, ca popor !!!

Oare de ce sistemul reușește atât de ușor să ne țină DEZBINAȚI, fiecare cu pătrățica lui?

Închei spunându-vă că un popor slab, nedemn și needucat, umilit și abuzat permanent prin foame, mizerie și frig, va ajunge să-și piardă țara, în final!

Apar din ce în ce mai multe analize și studii conform cărora România se află în pericolul crescând de a fi împărțită (ciopârțită) teritorial (autonomie, federalizare, rupere sau pierdere de teritorii, etc.).

Un astfel de popor se va transforma ușor-ușor în viitoare carne de tun pentru războaiele și conflictele altora!

Încă se mai poate face ceva, dar nu pentru multă vreme.

Timpul trece în defavoarea noastră, a celor în pieptul cărora încă mai bate o inimă de ROMÂN.

Aurelian Popa

loading...
PUTETI CITI SI...