Toate-s vechi și nouă toate...

Postat la: 15.01.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Toate-s vechi și nouă toate...

Dacă tot au trecut sărbătorile și a venit zăpada, se poate relua și Liga I din fotbalul nostru. Cum s-a și întâmplat, încă de duminică seară, cu restanța Viitorul - Hermannstadt, în care elevii lui Rednic au câștigat cu 2-1, după o fază demnă de comicii vestiți ai ecranului.

Arbitrul Radu Petrescu a dictat corner, la o fază de la poarta constănțenilor, apoi a indicat ...penalty, după care s-a răzgândit din nou și a dispus tot lovitură de colț! O bâlbă antologică, firește, dar una comisă chiar la reluarea campionatului parcă anume pentru a ne aminti că amărâta noastră de primă ligă e tot lipsită de VAR, rămânând în continuare la mâna cavalerilor fluierului, suspectați în mod constant de orbul găinilor.

Nimic nou, așadar, la debut de stagiune, în care fruntea clasamentului prezintă ordinea triplă FCSB, Craiova, CFR Cluj, cu șanse teoretice la titlu pentru toate trei, dar cu sorți net favorabili steliștilor. Gigi n-a vândut nimic, căci ține sus pretențiile, așa că au căzut ofertele ca-și-plecatului Coman, Moruțan e și el pe poziții, ba chiar și Dennis Man, pe care l-ar vrea acum Parma, din Serie A. Acolo a fost transferat de la Craiova și mijlocașul Mihăilă, pentru care italienii au plătit 8,5 milioane de euro. Becali cere însă 14 milioane pe Man și nu pare dispus să mai coboare, deși presa din "Cizmă" anunță că transferul s-ar putea încheia la 12 milioane. Până una-alta, Dennis, golgheterul Ligii I, rămâne la FCSB, care reia campionatul în formație completă.

Ba mai mult, dacă tot n-a vândut nimic, Gigi...cumpără în continuare. L-a luat în vară pe Octavian Popescu, de la Craiova, un mijlocaș de numai 18 ani, care a prins deja echipa mare și care este considerat perla în devenire a steliștilor, cum l-a mai luat și pe Ovidiu Perianu, alt puști de 18 ani, căruia Gigi îi prevede un viitor strălucit. La rateuri, finanțatorul FSCB trebuie să-l pună pe Ghiță, de la Viitorul, la care Hagi nu vrea să renunțe, apoi pe Burcă, de la Cluj, iar duminică seară a căzut și transferul convenit deja cu Denis Haruț, de la Botoșani. Acesta a refuzat să mai semneze (în alb!) și un al doilea contract, care l-ar fi legat de club pentru alți câțiva ani. Povestea era desigur ilegală, dar la FCSB practica a devenit obligatorie, de când Gigi Becali l-a pierdut pe Tătărușanu, plecat... gratis, la final de contract. Nimic nou deci, nici aici!

De când i-a lăsat Bergodi, care înviase Craiova din morți, făcând-o vicecampioană, oltenii se descurcă tot cu Papură, așteptând întărirea echipei cu câțiva noi jucători, care întârzie însă să debarce în Bănie. Se caută mai ales un portar de valoare, care să-i ia în sfârșit locul scandalagiului Pigliacelli, aflat în război deschis cu ultrașii craioveni, ceea ce spune totul despre cât pricepe și apreciază el fidelitatea și importanța celei mai frumoase galerii din fotbalul românesc! Se aude că vizat pentru înlocuirea sa ar fi David Lazar, care ar fi fost deja ofertat la Astra, dar cum tânărul portar al naționalei are contract pe încă doi ani cu giurgiuvenii, lucrurile rămân în continuare sub semnul întrebării.

La Cluj, după plecarea lui Dan Petrescu și (re)venirea lui Edy Iordănescu, noutățile țin mai degrabă de îngrijorări privind atacul. Omrani mai are câteva luni de contract, Rondon este accidentat, Debeljuh încă nerefăcut, iar slovacul Vojtus, adus din vară și care urma să fie împrumutat, e păstrat, ca unică speranță a campionilor de a-și apăra titlul! Dacă nu cumva Edy va prelua și el strigătul disperat al Bursucului: "Ne trebuie jucători!"

În caz că așteptați vești și de la Dinamo, vă garantez că sunt alea binecunoscute! Băieții tot nu și-au luat salariile, mănâncă în continuare din ce le aduc suporterii de la DDB, în timp ce Pablo Cortacero și spaniolii săi au împărțit...între ei prima tranșă din drepturile de televizare, după cum a declarat revoltat Gigi Mulțescu! De unde ar putea veni salvarea? Răspunsul fanilor și al tuturor celor de bună credință e același: Dinamo nu mai poate supraviețui decât dacă dispare mincinosul Cortacero și se întoarce Nicolae Badea!

Singura noutate a începutului de an îl privește pe Șumudică, plecat în sfârșit de la Gaziantep, după ce i s-a refuzat aducerea a doi jucători și i s-a propus diminuarea contractului cu 10%. Că, drept mulțumire, a fost făcut circar și țigan e altă poveste urâtă, cu care începem să ne obișnuim dinspre turci, ceea ce a spus apăsat și Mircea Lucescu: "Să nu uite că românii au făcut foarte multe pentru ei!" Marele antrenor român l-a pus în gardă și pe Dan Petrescu, care tocmai a preluat Kaiserispor, unde situația "e foarte, foarte grea".De parcă și asta era vreo noutate!...

Horia Alexandrescu
(preluat din Romania literara)

loading...
PUTETI CITI SI...