România are cea mai costisitoare schemă de plafonare a prețurilor la energie

Postat la: 10.01.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

România are cea mai costisitoare schemă de plafonare a prețurilor la energie

Iarna și ninsorile abundente au luat prin surprindere România. Cetățenii se plâng că au de achitat facturi uriașe la energie.

Politica statului favorizează furnizorii de electricitate! Comisia Europeană s-a autosesizat și a constatat că România are cea mai costisitoare schemă de plafonare din toată Uniunea Europeană și suntem printre puținii care au subvenția la furnizor, nu la consumator, ca să nu vedem cu cât îi ajutăm.

Oamenii aveau bani să se încălzească cum trebuie înainte, nu aveau nevoie de repartitoare. De ce nu vine Ministerul Energiei să refacă politica aceasta?

Este de-a dreptul aberant faptul că Ministerul Energiei se preocupă cu reprezentații de muzică rock pe la conferințe (apropo de filmulețul ajuns viral cu Sebastian Burjduja oferind un adevărat spectacol la Cluj), dar rămâne mut la dezvăluirea scandaloasă făcută de Comisia Europeană, și anume faptul că schema noastră de plafonare este cea mai păguboasă pentru cetățean.

Sau le convine guvernanților să plătească românii mai mult la furnizorii de energie? Oare iau șpăgi de la ei? Ar fi și aceasta o variantă.

Există un dubiu rezonabil, pentru că altfel nu ar avea niciun motiv să nu decidă în folosul cetățeanului și să nu modifice schema de plafonare, care în mod vădit nu numai că e proastă, dar e cea mai proastă din Europa! Și nu o spun eu, ci chiar Comisia Europeană.

Andrei Gușă

loading...
PUTETI CITI SI...