Război împotriva veșmintelor de blană

Postat la: 12.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Război împotriva veșmintelor de blană

România se aliniază. Celor 19 state europene în care funcționează interdicția confecționării și purtării hainelor de blană naturală. Senatul a scos deja legea. Actul normativ urmează să fie bătut în cuie la Camera Deputaților. Spre disperarea totală a industriei de profil. Dar și spre nedumerirea mea. Vor fi interzise deci în România veșmintele din blană naturală. Cum va funcționa mecanismul acestei interdicții, rămâne însă un mister. Sunt o puzderie de întrebări rămase fără răspuns. Să trecem unele dintre acestea în revistă.

Nu există nicio interdicție ca, în sezonul de vânătoare, o serie întreagă de animale să poată fi sacrificate. Ce se va întâmpla cu blana acestora? O aruncăm la gunoi? O ardem în incineratoare, dovedind astfel că suntem mai umani decât am fost până acum? Până când neomarxiștii vor interzice și acest lucru, în fiecare an sunt sacrificate pentru consum milioane de animale domestice. Ce facem cu blana sau cu pielea acestora? Sunt interzise veșmintele din blană sau piele. Dar pantofii? Dar mănușile? Vom mai putea purta pantofi din piele, sau trecem pe carton? Dacă nu mai avem voie să ne îmbrăcăm în haine de piele sau de blană, vom mai avea pulovere din lână? Sau ciorapi?

Numai harababura asta ne mai lipsea. Vom trece legea și de Camera Deputaților. Dar pentru a o pune în operă, vor mai fi necesare instrucțiunile de aplicare. Aceste instrucțiuni vor trebui să răspundă întrebărilor de mai sus, precum și altor întrebări, pe care încă nu le-am pus. Îmi pot imagina ce harababură va ieși în final. Mă simt însă incapabil, cel puțin pentru moment, să fac o evaluare a pierderilor pe care le vor suferi oamenii și pe care le va înregistra economia. Oare inițiatorii acestui act normativ au făcut în prealabil cuvenitele calcule? Sau este pur și simplu suficient să ne aliniem unor norme europene, care nici măcar nu sunt obligatorii?

Sorin Rosca Stanescu

loading...
PUTETI CITI SI...