Preambulul suspendării lui Iohannis? Ies la încălzire Geoană, Boc, Kovesi, Șoșoacă

Postat la: 15.08.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Preambulul suspendării lui Iohannis? Ies la încălzire Geoană, Boc, Kovesi, Șoșoacă

Un prieten, profiler de meserie, îmi trimite azi un mesaj care sună așa: "Tu ai văzut ce conferință de presă a dat ieri Cîțu? Bătrâne, să știi că are o gravă problemă psihică, băiatul ăsta este mitoman complet, și ți-o spune un specialist!" Poate fi chiar cum zice amicul meu, iar acest lucru nu face decât să adâncească gravitatea situației în care se află statul român.

La treaba cu beția la volan, Mediafax adaugă azi și un dosar (despre care știam) din care transpare Cîțu-Țeparul, respectiv o datorie în SUA de cca 10.000 $ pe care Cîțu n-a plătit-o (deși a avut bani prin job-urile din Noua Zeelandă/Frankfurt!) și, așa cum vă ziceam ieri, stă pe țeavă și devoalarea unui dosar de infracțiune financiară transatlantică pe care actualul prim-ministru a săvârșit-o într-un grup de trei persoane. Atâtea detalii din SUA, puteau fi obținute doar de către oameni cu legături trainice acolo, inclusiv cu acordul "unchiului Sam", ceea ce ne zice multe (am putut identifica personajele ce-l atacă pe Cîțu analizând prieteniile/complicitățile celor din presă ce au sursa exclusivă, respectiv intențiile de putere ale celor cu legături bune în SUA, rezultatul nu e surprinzător pentru mine; nu le devoalez numele pentru că... nu vreau).

Despre treaba cu Cîțu-beat/drogat se discută de miercuri, pro sau contra, legalitate, moralitate, scenarite, ale tinereții valuri, minciună, prostie, agent secret, etc., acum se va discuta și asta cu Cîțu-Țepar, dar asupra unui lucru nimeni nu are nicio îndoială, deși asta nu prea se discută, ci doar se constată: incompatibilitatea lui Cîțu cu funcția pe care o ocupă în statul român, în urma certificării condamnării sale, incompatibilitate pe care specialiștii o pot încadra ușor prin legile existente.

Iohannis îl vrea pe Cîțu președinte la PNL, dar mai ales prim-ministru, tocmai pentru că acest Cîțu este atât de găurit și de șantajabil, punându-l astfel ușor în postura să execute orice cerințe ale camarilei Iohanniste, respectiv impuneri ale grupului internațional de criminalitate financiară care abuzează azi România, sub privirile unor oameni din instituțiile de forță care privesc tâmp/complice la operațiunea de dezintegrare a statului român, în condițiile în care noi îi plătim ca să ni-l păzească.

Așadar Iohannis nu are niciun interes să-l dea jos pe Cîțu, acesta devine sluga perfectă pe măsură ce acuzațiile la adresa lui se întețesc. Aici intervine însă, peste scârboasa dorință prezidențială, capcana menținerii în funcție a unui om despre care Iohannis a fost sesizat public că este incompatibil cu funcția de prim-ministru.

Și, de-aici încolo este despre suspendarea lui Iohannis. Cei care i-au pregătit această capcană cunosc la fel de bine ca mine tot ceea ce v-am descris mai sus, știu felul de a fi și complicitățile lui Iohannis, și probabil raționează cam așa: dacă președintele nu cere demisia lui Cîțu, în condițiile incompatibilității acestuia, KWI încalcă legea flagrant, iar aceasta va fi prima motivație solidă în argumentarea suspendării, care e posibil să se declanșeze sau nu în această toamnă, dar în mod sigur va fi demarată în 2022.

Pân-atunci se vor mai fi adunat destule gafe-gogomănii ale lui Cîțu, pe care de-aici încolo le va deconta direct omul ce-l protejează, adică Iohannis. Temperatura socială va crește peste punctul de fierbere, pe fondul sărăcirii bruște și profunde a românilor (pe care-am anunțat-o alaltăieri), partidele nu vor dori să deconteze public, iar la credibilitatea lor cvasi-nulă nici n-au ce, și-atunci va fi oferit Parlamentului/publicului vinovatul de serviciu, care nu poate fi vreun Cîțu, ci va fi chiar Iohannis.

Tot pe acest fond se va topi și protecția prezidențială actuală, deci nici presa nu-l va mai menaja, așadar nici mare parte din serviciile secrete, așa cum pățește orice președinte la al doilea mandat. Pot gândi și scenariul "complotiștilor" prin care se ajunge la suspendarea lui Iohannis și-n cazul în care președintele îi va cere demisia lui Cîțu, tocmai prin deranjarea intereselor celor ce sunt complici/protectori ai Gogomanului-Țepar, dar despre asta e prematur să scriu.

Citind evenimentele în cheia suspendării lui Iohannis, veți pricepe de ce a fost nevoie de atacarea prematură prin filmări și filaje a "prezidențiabilului" Geoană în 2021, când alegerile ar trebui să fie în 2024, respectiv scoaterea vremelnică la încălzire a lui Boc, candidatul noului Grup de la Cluj, căruia în baza dosarelor de șantaj îi e frică și de umbra lui, dar totuși a fost obligat de șefii săi să iasă public cu mesaje de tip prezidențial.

Ca să înțelegeți situația și stresul lui Iohannis, aflați că îl antipatizează pe Boc, cu Geoană n-a avut vreo chimie nici în 2009 când a fost candidatul de prim-ministru al acestuia (odată o să povestesc de ce anume...), și KWI nici nu va privi cu plăcere intrarea în ringul prezidențial din această toamnă a Laurei Codruța Kovesi, ce-a priceput demult că el a mătrășit-o.

În plus, pe culoarul naționalist va veni și Diana Șoșoacă, despre care știm cât de "drăguță" e cu KWI...

Vă puteți închipui deci ce prostii o să facă Iohannis în continuare, aflat fiind sub spectrul suspendării și-n fața perspectivei unor succesori cu care se află în relațiile descrise mai sus? Eu da! Ah, și să nu uit, adăugați la "prietenii" președintelui și rezerviștii ce-l urăsc de-a dreptul pe KWI, tot pe motiv că i-ar fi păcălit, de la Florian Coldea la Silviu Predoiu, plus mulți alții ce-au părăsit forțat sistemul în vremurile lui Klaus, care "ne-a scăpat de Mickey Mouse" în 2014, dar a intrat acum exact într-o capcană de șoareci.

Și vedeți că n-am luat încă în analiză observația excepțională a Danei Budeanu că președintele ar fi îndrăgostit, ceea ce complică și mai mult situația sa...

Cozmin Gușă

loading...
PUTETI CITI SI...