Poliție sau grădiniță cu orar redus?

Postat la: 10.07.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Poliție sau grădiniță cu orar redus?

Reiau Cazul DANCU. Domnia sa susține că a fost lucrat de o grupare locală, care i-a băgat o strâmbă la secretarul de stat Despescu, pentru a fi șters de pe lista cu cei propuși pentru a fi avansați la gradul de general! Așadar, episodul are la bază o reglare de conturi, fiind vorba de un conflict între Dancu și un subaltern de-al său, ofițer de la Economic...

În joc este pusă steaua de general și nu pijamaua de pensionar, ceea ce schimbă total datele problemei! Dacă lucrurile stau cum spune Dancu, e trist că se procedează astfel cu unii care nici măcar nu au apucat să fluiere în biserică! Numai că personajul, cu care am purtat o lungă discuție la telefon, susține că nu are nici un amestec în toată această poveste! Nu neagă că îl cunoaște pe Dancu de câțiva ani, dar, zice domnia sa, nu a apelat la el nici când era șef la Rutieră!

Apropo, că tot veni vorba. Întrebare pentru marele lider de sindicat. Domnule Coarnă, dacă tot continuați să insinuați că Dancu avea nu știu ce defecte, atunci, cum a fost în stare să conducă Brigada Rutieră și, după aceea, să preia comanda IPJ Constanța? Într-o perioadă în care, datorită problemelor din teritoriu, nu se prea înghesuia nimeni! La care se adaugă și un interimat prelungit!

Zilele acestea, Cazul DANCU a fost un pretext pentru conducerea MAI ca să declanșeze epurarea altor cadre din Poliția Mamaia și din alte secții! Dar și din alte unități polițienești din țară! De pildă, Călărași, cu clinciuri. Urmează Tulcea, cu peron pe partea dreaptă!

Când se uită în oglindă la raportul personal, domnul Glugă este mulțumit de cum a lăsat lucrurile în urma sa la Craiova? De ce au fost puși pe liber mai mulți polițiști din țară? Nici măcar nu erau contaminați ca să existe un motiv serios, pentru debarcarea lor ca în Normandia! Sloganul sub care acționează conducerea MAI a fost împrumutat de la PSD, doar că este mai puțin gălăgios...Citez: "Pleacă ai voștri, vin ai noștri!" Criteriul de "radere din schemă" este simplu. Dau un exemplu. Ai lucrat sau ai colaborat cu Dancu? Dacă da, afară! Sistemul este extins și la alte cazuri de acest gen...Practic, vechile grupări sunt înlocuite cu noile găști! "Avem și noi oamenii noștri!"

De aceea, nu există continuitate în România! Îmi imaginez că, la schimbarea Puterii, de fiecare dată, se procedează la fel. Este provocată starea de interimat, care presupune alocarea de timp suficient pentru desemnarea inspectorului șef dintr-un județ sau altul...Un șef care să corespundă pretențiilor și așteptărilor actualei conduceri a MAI! Să corespundă ca fiind "de-al nostru"!

Dancu nu a fost nici cu ăia, nici cu ăia! De aia nu i-a sărit nimeni în apărare când a fost executat la un ordin venit din afara sferei de influență a MAI... Se caută șef nou la Constanța! În nici un caz unul cu personalitate precum Constantin Dancu! Antipatizat de unii pentru că erau puși să muncească în orele de program, când ei erau învățați să zburde! De aceea, o stare de interimat poate dura luni de zile!

Nu e nici o problemă, nici un pericol! Este adus domnul Glugă, specialistul MAI în interimate! El poate, într-o singură mână, ține 2-3 interimate în același timp, indiferent de distanța dintre județe! Cred că este unicul cu o asemenea pregătire și cu o asemenea rezistență! Funcționează lângă Craiova o școală menită să-i perfecționeze pe cei care au învățat să țină doi pepeni într-o mână! Îi țin într-o mână și conjugă: "Eu plagiez/Tu plagiezi?" Chiar dacă, uneori, unii, cum s-a întâmplat cu interlopii din Craiova, lasă lucurile în coadă de pește! Apoi și domnul Glugă nu poate să le facă de unul singur chiar pe toate!

Mă întorc la Cazul Dancu, pentru că am intrat în posesia unor date noi rezultate din discuțiile purtate cu câțiva rezerviști. Povestea cu pensionarea este mai puțin importantă și nu aici s-a comis nedreptatea. Domnul Coarnă, de la Sindicate, ne-a declarat telefonic că lui Dancu i se impută faptul că era prea autoritar cu subordonații! Nu înțeleg, era Poliție sau grădiniță cu orar redus!

Îl întreb și eu pe liderul de Sindicat, domnul Coarnă.
1.De ce este atât de fericit de situația neplăcută în care se află comisarul Dancu?
2.De ce îl "toca"?
3.Cum adică era prea autoritar?

Realitatea este cu totul alta. Dancu povestește că intrase în conflict cu un ofițer de la Economic, cam indisciplinat de felul lui, care face parte dintr-o grupare influentă în Constanța alcătuită din diverși oameni de afaceri...În acest cerc, respectivul ofițer s-a plâns că are viață grea cu Dancu! I s-a promis că va fi răzbunat...Și a fost, Dancu fiind scos de secretarul de stat Despescu de pe lista cu propuneri de avansare la gradul de general! Cu alte cuvinte, i-au luat aerul!

Așa arată nedreptatea în România! Cum se simte oare un cetățean al patriei care, după ce și-a făcut datoria față de țară, află că propunerea pentru gradul de general i-a fost anulată la o cafea, în Portul Tomis! Doar pentru că un subordonat de-al său, care-i poartă pică, are intrare la un om cu priză la Cotroceni!

Avem de-a face cu un om extrem de puternic! Astfel de decizii au efectul unui trăznet care te-a lovit în plin! Astfel, întreaga carieră a lui Constantin Dancu s-a năruit! Munca lui de-o viață se duce pe calea răzbunării. Nici nu știi de unde îți vine lovitura fatală! Un telefon unde trebuie și ești "executat"! După aceea, se duce repede vestea că domnul CUTARE e cel mai tare din parcare! La nevoie, fabrică și dosare!

Constantin Dancu a primit un prim „sfat". Să nu se mai agite degeaba! Jocul este pierdut definitiv. Nu exită cale de întoarcere și e bine să nu enerveze sistemul! Sistemul s-a enervat deja și l-a amenințat cu controale pe ultimii 20 de ani! Unde am mai întâlnit noi cifra asta? A rămas singurul muschetar care se luptă cu umbrele din MAI...

Lucian Cristea

loading...
PUTETI CITI SI...