Pfizer și cele 550 milioane euro

Postat la: 25.01.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Pfizer și cele 550 milioane euro

De când a apărut marele comunicat cu dosarul achiziției vaccinurilor am ieșit public și am spus ca nu exista o acuzație, ci doar un praf în ochi pentru cetățeni. Acuzatia pe care au prezentat-o este un mare nimic.

Daca ar cerceta pe bune, acuzatia poate merge pana la producator via Ursula. România a comunicat ca sunt numai 10 milioane și ceva de cetățeni eligibili pentru vaccinare. Cu toate astea Ursula a comandat pentru România câte sute de milioane de doze?

Ca au fost slugi fidele Citu și restul și nu au zis pis ca sa nu deranjeze, nu este o scuza pentru dozele alocate României comandate de Comisia Europeană de la Pfizer.

Dar, procurorii din România nu vor sa cerceteze. Prin dosarul pe care l-au pornit, dacă se limitează la nimicul de acuzație pe care au formulat-o, o fac numai pentru a acoperi cele 550 milioane euro pe care România va fi obligata sa le plătească către Pfizer și sa aibă romanii impresia ca banii aia se vor recupera de la Citu&Co, adică niciodată.

Fata de mecanismul pentru achiziția vacc stabilit prin acea decizie a Comisiei Europene la care se face trimitere în acuzatia din dosarul "achiziția vaccinurilor", Pfizer va câștiga procesul.

România se va împrumuta cu cele 550 milioane euro ca să ii plătească lui Pfizer și va creste datoria publica cu încă 550 milioane de euro.

Daca procurorii romani se vor "opri" și nu vor cerceta dincolo de ce au făcut romanii și nu vor extinde cercetările la complici, instigatori, vom fi fericiții câștigători a altor sume pe care trebuie sa le plătim unora degeaba.

Daca procurorii romani își vor face treaba ca la carte și vor acuza toate persoanele implicate, actele de achiziție a vaccinurilor de catre România pot fi anulate, ca sunt rezultatul unor infracțiuni.

Pentru multe din actele alea nu existau temeiuri și tot mecanismul, pe lanț, este rezultatul unor infracțiuni.

Daca ar analiza pe bune, cred ca ar exista chiar varianta ca Pfizer sa ne mai dea niște bani înapoi, cel puțin 450 milioane euro (diferența pana la miliardul despre care vorbesc procurorii romani ca ar fi valoarea prejudiciului).

Însă, fata de comunicatele cu care procurorii au ieșit pana acum public sa ne arate marea lor cercetare, nu fac decât sa dovedească ca acoperă în realitate infracțiunile și se fac ca fac, ca să arunce niște praf în ochi romanilor, România sa piardă cu brio litigiul cu Pfizer, iar romanii sa fie liniștiți ca nu e mare brânză, ca vor plăti 3 agarici care au avut funcții în stat la momentul respectiv, dar nu vor plăti niciodată.

Elena Radu

PS: complici sunt și SRI și SIE pentru ca știu ei foarte bine ce s-a întâmplat în realitate.

PS2: Contractele CE cu Pfizer si Moderna au aparut in presa europeana din aprilie 2021( la ActiveNews în 19 aprilie 2021) dar s-au facut unii ca nu stiu de ele.

loading...
PUTETI CITI SI...