Oroarea legislativă s-a comis!

Postat la: 10.07.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Oroarea legislativă s-a comis!

În editorialul de ieri am vorbit despre legea zombi, un proiect de act normativ destinat combaterii pandemiei, propus de Guvern. Și care nu întrunește condițiile necesare unei legi care se cere a fi implementată. Tot ieri, ceva mai târziu, legea a fost votată de Parlament. De PNL, desigur. Pentru că Guvernul său a propus-o. Dar și de PSD, care în prealabil a combătut-o. În final și de reprezentanții unui partid tembel.

Legea pandemiei, legea zombi, scrisă pe picior de câțiva tehnicieni ai Guvernului Orban, încalcă în mod flagrant drepturile și libertățile fundamentale ale omului. Și nu ne păzește de pandemie. În schimb, cedează suveranitatea statului Organizației Mondiale a Sănătății. De care partenerul nostru strategic tocmai s-a dezis. Și care, în câteva rânduri, a recunoscut că a reacționat brambura pe parcursul pandemiei.

Această lege, care permite până și carantinarea obiectelor personale ale unui cetățean doar suspectat de coronavirus, a fost votată de partidul al cărui președinte-dronă, Marcel Ciolacu a afirmat că este o lege zombi. Zombi când a fost vorba de propagandă, o lege bună când s-a supus la vot. Dar despre jocul dublu al PSD sub Marcel Ciolacu am scris de multe ori. Și în continuare mă aștept la fel de fel de surprize de acest fel. De data aceasta senzațional este altceva. Și anume comportamentul PMP.

PMP este aliatul netransparent la Guvernare al PNL. Ocazional se comportă ca un partid de opoziție. În realitate, și-a tocmit diverse poziții consistente în eșaloanele doi și trei ale Guvernului. Este prezent acolo unde trebuie în administrația publică centrală și locală. Și, la schimb, susține toate aberațiile propuse de Ludovic Orban. Ei bine, nu e greu să ne imaginăm că și de această dată PMP, în Parlament, a votat cu toate mâinile ridicate legea zombi. În dispreț total față de drepturle și libertățile fundamentale ale cetățeanului. În dispreț total față de sănătatea publică. În dispreț total față de suveranitatea statului. Senzațional este că, la ceas de seară, în emisiunea moderată de Victor Ciutacu de la România TV, a apărut Traian Băsescu. Tatăl de suflet al PMP. Și ce credeți că a făcut? A luat la înjurături Guvernul Orban. Și Partidul Național Liberal. Pe motiv că au promovat o lege tembelă. Fix legea despre care am scris ieri și scriu azi. Fix legea pe care parlamentarii PMP au votat-o. Fără nicio excepție. Oare fostul peședinte era turmentat? Oare întrebarea mea este retorică?

Sorin Rosca Stanescu

loading...
PUTETI CITI SI...