O ipoteză privind rebeliunea Wagner

Postat la: 26.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

O ipoteză privind rebeliunea Wagner

Rușii pot pune capăt, în orice moment, războiului din Ucraina cu ofensive agresive, dar foarte costisitoare, care ar putea slăbi Rusia în fața unei ofensive NATO. Rusia nu are nevoie de acest lucru. Rușii nu pot crea un vârf de lance ca Wagner, multiplicat la infinit, ci preferă să-l lase pe Zelensky să risipească inutil mai mult sânge ucrainean, ca și până acum.

Pentru că acest așa-numit război hibrid nu este doar militar, sau chiar economic, ci este un război pentru supraviețuirea ideilor, valorilor și culturii, care nu se poate încheia fără înfrângerea Occidentului care domină lumea. În ceea ce privește "rebeliunea wagneriană", aceasta poate fi o adevărată rebeliune sau o adevărată maskirovka rusă, desfășurată de serviciile și armata rusă la ordinul lui Vladimir Putin. Vom afla în următoarele 48 de ore.

Eu aș tinde să încadrez această serie de marșuri justițiare Wagner în a doua categorie. Pe de o parte, ea justifică înlocuirea dinozaurilor Șoigu și Gherasimov, cu șirul lor de protejați în poziții-cheie, cu mai inventivul Surovikin. Al doilea obiectiv este de a încuraja armata ucraineană să profite de slăbiciunea Rusiei creată de această situație, reluând ofensiva din Piața Bradley cu o intensitate și mai mare. Acest lucru înseamnă reintroducerea tocătorului de carne rusesc pe frontul din Zaporojie.

Rușii au nevoie de această zonă pentru a provoca pierderi masive Ucrainei, deoarece în regiunile vestice și nordice, ucrainenii au trecut la mobilizare generală. Când cele două obiective vor fi fost atinse, am sentimentul că Prigojin va spune că a fost doar un pic de nervozitate inutilă și că totul va reveni la normal. Iar Wagner va lua cu asalt Harkovul, așa cum a făcut-o cu Soledar și Bahmut.

Valentin Vasilescu

loading...
PUTETI CITI SI...