Mai înțelege cineva ceva din politica americană?!

Postat la: 03.04.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Mai înțelege cineva ceva din politica americană?!

„Mai puțină lume știe că Chicago, Illinois, a fost orașul din SUA unde a luat ființă Partidul Comunist American (PCA), în 1919. Odată cu ceea ce s-a numit ‘Vânătoarea de vrajitoare', o uriașă acțiune a serviciilor secrete de a ‘deconspira' comuniști și spioni sovietici, PCA a fost desființat.

Până în acest an. Odată cu nemulțumirea americanilor față de sistemul din ce în ce mai opresiv, mai anti-democratic, Partidul Comunist American a renăscut. În Chicago se întâlnesc din nou, la aproape 100 de ani, afișe de propagandă comunistă pe zidurile clădirilor, în stații de autobuz, ca reacție mai ales împotriva Partidului Democrat.

Pe de altă parte, și în alte orase americane se semnalează o ofensivă comunistă, pe care 'democrații' o pun pe seama intervenției rușilor, 'care doresc un nou amestec în alegerile din SUA', insinuând că Donald Trump ar dori 'să instaureze un comunism de tip sovieto-chinez'." (ziuanews.ro)

În urma nefericitei succesiuni a episoadelor Covid-19, războiul din Ucraina și mai apoi din Orientul Mijlociu, din ce în ce mai multă lume începe să demonizeze poporul american, căruia îi este atribuită vina pentru declanșarea acestor evenimente, cel puțin dpdv moral.

Pare că această idee de „Popor al lui Antihrist" iese pe nesimțite din sfera teoriilor conspiraționiste și prinde rădăcini în conștiințele oamenilor. Dacă merită sau nu această etichetă contează mai puțin, pentru că nu este vorba doar despre cazul Statelor Unite: de fiecare dată de-a lungul istoriei când o mare putere a apărut, dreptul forței a prevalat în fața forței dreptului - doar tehnologia s-a schimbat.

Ce contează cu adevărat însă, este faptul că o largă majoritate a poporului american, oameni de bună credință, asistă la ce se întâmplă împotriva voinței lor, la fel de neputincioși ca și noi. Lipsa de democrație din cadrul UE este de fapt o consecință a democrație mimate din SUA.

Această „mimare a democrației" a devenit atât de evidentă încât studiile care demonstrează fără echivoc fraudarea alegerilor americane din 2020 NU reprezintă o știre pentru media mainstream. Iar reaprinderea flăcării comuniste în SUA nu trebuie luată în glumă sub nicio formă. Acest eveniment atestă eșecul total al Partidului Democrat - și parțial al Partidului Republican - în ceea ce privește reprezentarea și susținerea nevoilor și dorințelor reale ale populației.

Partidul Democrat este cel care, în mod evident, ar trebui să reprezinte și susțină interesele celor mulți și fără putere. Însă democrații nu-și mai execută fișa postului demult. Prin mandatul de președinte a lui Joe Biden (și nu numai), ar părea că democrații susțin mai degrabă interesele minorităților de tip lgbt, fapt care contravine însăși numelui de „democrat" - puterea majorității, nu a minorității.

De fapt, Partidul Democrat nu reprezintă nici măcar minoritățile, ci se folosește de ele pentru a reprezenta interesele marelui capital. Acesta a acaparat total SUA - care nu mai este demult „țara tuturor posibilităților". Ea mimează acest ideal de mobilitate socială prin artiști de insectar născuți din spuma mării, actori, muzicieni, mai nou influenceri, toți sterili dpdv artistic și dedicați total cauzei democrate (adică marelui capital). De altfel, acest model se încearcă a fi implementat și în România prin Global Records, dar asta este o altă discuție. (realitatea.net)

Pe același model însă, pentru că nu mai merge doar cu artiști și activiști, democrații au „implementat" și un politician, candidat la prezidențiale, în persoana lui Robert Kennedy Jr. Acesta se întruchipează într-un antivaccinist convins, pro-democrație reală - alegeri libere, presă liberă etc. Adică prea frumos ca să fie adevărat.

La rândul lui, Kennedy este o creație de laborator a marelui capital american. Altfel, cum ne-am putea imagina că în era cenzurii, un antivaccinist s-a putut exprima nestingherit pe marile canale media americane. Un om liber, și mai ales, fără bani? O glumă proastă. Încă o dovadă a faptului că Robert Kennedy este captiv al marelui capital este și propunerea sa pentru funcția de vicepreședinte, Nicole Shanahan - adică fosta soție a co-fondatorului Google.

Robert Kennedy este folosit de marele capital pentru a rupe din voturile pro-Trump (care ar veni nu doar de la dreapta, dar și de la electoratul de centru, inclusiv de la stânga moderată care nu se mai regăsește în aberațiile democraților), și a i le pasa ulterior lui Biden, sau în tot cazul celei(/ui) care va fi candidatul democraților la alegerile prezidențiale.

Un alt fapt absurd inerent politicii americane este că, în acest moment, republicanii reprezintă informal interesele electoratului tradițional de stânga. Este de notorietate faptul că, nu doar albii din pătura inferioară și de mijloc a societății, ci inclusiv toate minoritățile din SUA au dus-o cel mai bine (din istorie!) sub mandatul lui Donald Trump.

Problema este că Trump înregistrează o scădere de viteză în campania pentru prezidențiale. Și asta pentru că refuză cu încăpățânare să țină cont de crimele săvârșite în Gaza, deși mare parte din publicul american empatizează cu Palestina. Totuși, moartea a zecilor de mii de civili nevinovați, mulți dintre ei copii, nu poate fi trecută cu vederea... Dar uite că Trump o face. De ce? Pentru că vrea să câștige ajutorul marelui capital evreiesc în campania electorală. Trump este pragmatic, dar nu și uman.

Andrei Gușă

P.S. Așadar, un „om inuman" - Trump - a ajuns să fie salvatorul celor mulți și fără putere. Un fost democrat - Kennedy -, pozează în erou anti-vaccinist și este preluat pe gratis de toată media mainstream americană, deși cenzurarea tuturor celorlalți antivacciniști este mai mult decât evidentă. Partidul Democrat mimează susținerea intereselor minorităților - nici măcar cele ale majorității - pentru a reprezenta de fapt interesele marelui capital. Și, apoteotic, Partidul Comunist American se (re)lansează ... în numele democrației reale. Cine mai înțelege ceva din politica americană?

loading...
PUTETI CITI SI...