Mănăstirea din Parma

Postat la: 04.02.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Mănăstirea din Parma

Ne bucurăm, firește, că Simona Halep a pășit cu dreptul în noul sezon, învingând-o pe Ashleigh Barty (3-6, 6-1, 10-8), în meciul inaugural de la Adelaide. Deși a fost doar un joc demonstrativ între două prietene, care sunt, să nu uităm, nr.1 și nr.2 în topul mondial.

Între timp, Simona a debutat și la Gippsland Trophy, care contează WTA, ca un ultim test înaintea Australian Open și ca prilej de revanșă așteptată în fața polonezei Iga Swiatek, după umilința de la Roland Garros. Iar dacă va reuși să plătească această poliță, Simona va putea să abordeze cu deplină încredere, săptămâna viitoare, Grand Slamul de la Melbourne, unde casele de pariuri au cotat-o doar cu a cincea șansă.

Să-i ținem deci pumnii și să trecem acum la marele eveniment al fotbalului nostru care este plecarea lui Dennis Man la Parma, contra sumei de 13 milioane de euro (11 plus 2 bonusuri). Este recordul absolut în istoria transferurilor jucătorilor români, iar la cei numai 22 de ani ai săi și la forma pe care a probat-o constant în Liga I, proaspătul milionar Man (1,1 milioane de euro pe sezon!) are toate premisele pentru o carieră fulminantă în Serie A.

Dar nu va fi deloc simplu, pe de o parte pentru că Parma așteaptă salvarea de la atacantul român, aflându-se pe locul 19 din 20 de echipe, iar pe de alta fiindcă D'Aversa, antrenorul "cruciaților", a pus în gardă tifosii locali că Dennis are nevoie de timp și de acomodare. Visând totuși ca Parma să scape de retrogradare, l-a introdus zece minute în chiar meciul de duminică, pierdut însă de echipa sa cu 0-2!

La București însă, nici n-a apucat bine Gigi Becali să se bucure de lovitura financiară, că Ana Maria Prodan, agentul FIFA care îl impresariază pe Dennis, a declanșat un război public contra finanțatorului stelist, acuzându-l că a aranjat mutarea peste capul ei, cu vărul lui, Giovani Becali! Și a început o porcăială de zile mari, cum șade bine unor personaje din elita fotbalului autohton, cum sunt, desigur, Gigi și Prodanca.

Dincolo de picanteriile pe care și le-au turnat reciproc, esența conflictului este că, în timp ce Ana Maria pregătise transferul pe numai 10 milioane de euro, Giovani Becali -curator infinit mai experimentat și cu influență mult mai mare în fotbalul italian - a reușit ridicarea sumei la 13 milioane, ceea ce vorbește de la sine. Evident că Gigi a rupt-o definitiv cu Prodanca, deși îi oferise chiar o primă de consolare de 100.000 de euro, la mijloc a căzut și Reghecampf, care a sărit să-și apere soața, iar aceasta, declarându-se îngrijorată pentru jucătorii de la FCSB pe care-i mai are sub contract, pregătește răzbunarea!

E clar că războiul nu se va opri aici. Mai ales că Gigi are de vândut cel puțin încă două "perle" veritabile - Coman și Moruțan -, îi crește cu grijă pe O. Popescu și Perianu, așa că e normal să-l țină aproape pe văru' Giovani! Iar dacă mai ia și campionatul, unde FCSB conduce acum, e rost de liniște deplină la Palat, înainte de retragerea la mănăstirea neștiută, din pădure, pe care latifundiarul a ctitorit-o în deplin secret și unde s-a jurat că se va muta definitiv, când va fi să fie.

Dacă astea-s planurile, eu l-aș sfătui să ia cu el și romanul lui Stendhal, "Mănăstirea din Parma". Nu de alta dar, dacă tot a ajuns și Dennis Man la Parma, poate că Gigi regăsește ceva din propriul său zbucium de o viață în povestea lui Fabricio del Dongo!...

Horia Alexandrescu
(preluat din Romania literara)

loading...
PUTETI CITI SI...