Lupta dintre batic și neuronul mort! Românul analfabet funcțional vs ordinele lui Teodosie

Postat la: 13.07.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Lupta dintre batic și neuronul mort! Românul analfabet funcțional vs ordinele lui Teodosie

Dacă ați depășit stadiul de psihoză generată de valul de caniculă care, deși încălzirea e globală, e doar deasupra României, precis v-ați răcorit înjurând nițel la ÎPS Teodosie!

Arhiepiscopul Tomisului face ce face și revoltă românii mai rău ca inflația care duduie sau ca drumurile proaste pe care șoferii drogați la volan ucid zilnic. Aș zice că o colecție cu perlele lui ÎPS Teodosie s-ar vinde bine. Numai că perlele care au enervat toată țara nu s-au spus, ele sunt niște răstălmăciri ale unor partide de tip USR, care a încercat fără folos să legalizeze drogurile în România.

Românii care folosesc Facebook au putut vedea postări ale USR în care ÎPS Teodosie e criticat fiindca i-a cerut unei femei să își ducă crucea și să mănânce bătaie de la soț! De fapt, femeia cu pricina nu era bătută de soț, ci se plânsese că soțul ei e cam indiferent sufletește. INDIFERENȚA e fix opusul bătăii, dacă mai judecăm și noi rațional! Pe cale de consecință, IPS i-a recomandat femeii să continue căsnicia și să se roage pentru o mai bună înțelegere cu soțul! România însă s-a revoltat după o manipulare de Facebook în care IPS era acuzat că a zis ce nu a zis. Dacă în mod normal de la românii needucați mă aștept, în cazul ăsta au picat pradă și oameni inteligenți și cu studii, care nu au nicio scuză că nu verifică informațiile. Să citești și să nu înțelegi se cheamă analfabetism funcțional! Iar pentru asta nu mai e de vină Teodosie!

Chiar dacă face multe declarații controversate, chiar dacă e amplu criticat, ÎPS Teodosie este un bastion al normalității în România. Asta pentru că în trei ani de pandemie, a fost singura față bisericească cu funcție înaltă din BOR care a luptat cu sistemul. A spovedit, a făcut slujbe, a fost pe la DNA, a râs și le-a spus tuturor că el se teme de Dumnezeu, dar mai puțin de oameni! A fost pentru oamenii terorizați o rază de speranță!

România e pe punctul să devină o țară dezvoltată economic, însă un lucru o trage în jos: Creștinismul! Sigur, sunt de acord că unele principii promovate de biserică sunt arhaice și nu mai au loc în societatea actuala, însă vestea bună e ca oricum nimeni nu le respectă. Dincolo de revolta ipocrită, nimeni nu poartă batic și femeile care iau bătaie de la soț o iau fiindcă nu își permit financiar să plece nu pentru că le-a spus IPS Teodosie să își ducă crucea. Fiecare om își face viața cum dorește și în măsura în care e ipocrit dă vina pe alții! Alternativa la credință e o spălare pe creier cu psihologie de baltă în care toți suntem mințiți că avem traume și suntem slabi. Între aceste două rele, mă închin la ÎPS Teodosie, cu respect! Toate atacurile la adresa lui ÎPS sunt un atac la creștinism și la raza de speranță pe care el încă o dă românilor. Fiecare om are datoria să verifice cu atenție înainte să se inflameze de la diverse declarații, căci altfel, între libertatea de azi și dezinformarea din comunism nu mai e nicio diferență.

Loredana Codruț

loading...
PUTETI CITI SI...