Lovitura de biliard a lui Iohannis

Postat la: 14.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Lovitura de biliard a lui Iohannis

Iohannis a intrat in criza de timp. Mai are putin pana isi incheie cel de-al doilea mandat. Ce va face in continuare? Sa reia operatiuni de real estate prin meditatii? A depasit nivelul asta, asa incat propune natiunii doua proiecte prioritare: cautarea unui job pentru presedinte si pregatirea unui palat pentru un fost presedinte.

Diplomatia romaneasca e in alerta pentru identificarea postului. Solutia gasita poarta numele clasic "lovitura de biliard". In esenta, te inscrii intr-o cursa pe care ai putine sanse sa o castigi dar obtii un credit pentru viitorul concurs. Este clar ca dupa mandatul lui Geoana, de nr 2 la NATO, e greu de crezut ca Romania va obtine pozitia 1. E adevarat ca reusesti sa-l enervezi pe Rutte. Nu are importanta.

Retragandu-ti ulterior candidatura, castigi un wild card pentru alegerile din UE. Lovitura de biliard inseamna ca lovesti bila NATO pentru ca sa introduci in cos bila UE. In aceasta strategie ar putea ajuta si recent desemnata candidata la conducerea listei de europarlamentari, o apropiata - se spune - a familiei Iohannis. Iata ca, dupa 10 ani, Iohannis propune, in sfarsit, romanilor, un proiect national!

Adrian Năstase

loading...
PUTETI CITI SI...