Le-a păpat pisica limba. Lideri de doi bani, tolerați de un popor bleg

Postat la: 25.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Le-a păpat pisica limba. Lideri de doi bani, tolerați de un popor bleg

Liderii țărilor din NATO și din UE, nu mai vorbesc despre ceilalți din lume, și-au exprimat cu toții compasiunea și solidaritatea cu drama rușilor în urma carnagiului de la Moscova; nu a mai contat în cazul euroatlanticilor ipostaza de inamici, așa cum e normal în fața unei orori.

Mai mult decât atât, mulți, cum ar fi vecinii noștri sârbi, frați ortodocși, au organizat și un moment de reculegere pe cel mai mare stadion de fotbal al țării. Însă, prieteni goldiști, doar liderii politici români, conducătorii unui popor ortodox, frate spiritual cu cel rusesc, au tăcut. Am sentimentul limpede că trăiesc cea mai mare rușine națională de când mă știu, mai ales că, la pachet cu reprezentanții noștri politici, au tăcut legat de carnagiul de la Moscova și liderii noștri spirituali, episcopii, mitropoliții și patriarhul BOR.

E limpede că s-a dat un consemn de tăcere din partea americanilor, în urma căruia toți au priceput că trebuie să facă silentio stampa în fața ororii de la Moscova; dar tocmai așa am înțeles că suntem considerați un popor de slugi, care astfel trebuie să arate că a ajuns suficient de dezumanizat, numai bun de exploatat conform voinței altora. Au fost puține semnale de normalitate și umanism: George Simion a rostit o propoziție de compasiune la mitingul AUR de la Constanța, Adrian Severin a prezentat condoleanțe poporului rus într-un text necesar, publicat doar de către Solid News, iar Ion Cristoiu i-a beștelit pe liderii noștri politici pentru greșeala impardonabilă de a tăcea. Atât.

E limpede că, în mediul internațional, și cei ce nu știau bine până acum cât de mult am decăzut noi, românii, au priceput bine cu acest prilej, când se așteptau ca noi, în calitate de frați ortodocși ai rușilor, să ne exprimăm chiar mai mult decât alții solidaritatea. N-am făcut-o, deci treaba e clară: suntem numai buni de abuzat, fiind descriși bine de vorba românească „capul plecat, sabia nu-l taie".

Și mai este o consecință imediată asupra noastră a tăcerii și lașității pe care o manifestăm, anume că de acum încolo n-avem cum să ne mai așteptăm la solidaritate în cazul unor previzibile abuzuri ce se vor exercita împotriva noastră ca popor român și atunci va fi valabilă o altă zicere românească, anume: „după faptă și răsplată". Și nu, prieteni goldiști, nu faceți greșeala să dați vina pe politicieni pentru asta. Ei acționează așa pentru că au dedus că sunt conducătorii unui popor ce se lasă umilit, ce tolerează orice abuz asupra semenilor, ba mai și votează și aplaudă abuzatorii.

Închei explicând titlul, unde am zis că le-a păpat pisica limba politicienilor, în loc să zic că le-a păpat limba unchiul Sam, dar am făcut-o ca să reamintesc că sensul expresiei e legat de felul în care erau pedepsiți în Orient trădătorii și mincinoșii: li se tăiau limbile și erau date pisicilor sultanului. Li se vor tăia și lor limbile, exact de către cei care astăzi i-au pus să tacă.

Cozmin Gușă

(transcrierea editorialului vorbit din emisiunea "Ce-i în Gușă, și-n căpușă!", de la GOLD FM)

loading...
PUTETI CITI SI...