Gușă: Discursul Dianei Șoșoacă e promovat ca să blocheze dezbaterea reală. Operațiunea "Vadim-nebunul" redivivus!

Postat la: 08.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Gușă: Discursul Dianei Șoșoacă e promovat ca să blocheze dezbaterea reală. Operațiunea

Cei care mai cunoașteți felul în care e organizată presa românească știți bine că poți să fii mediatizat doar dacă ți se dă voie pentru că altfel și dacă ai bani și plătești e posibil să nu poți să fii mediatizat. Vorbim despre majoritatea presei din România. Ei bine, Diana Șoșoacă este mediatizată, chiar des, e limpede că nu plătește pentru asta, spune deseori treburi interesante, dar nu despre asta vreau să vorbesc.

V-am povestit ieri și reiau astăzi că a fost citată în presă cu un așa-zis discurs elucubrant pe care l-ar fi ținut pentru mass media din Rusia, în care, pe scurt, vorbește că România ar fi o colonie, că Ucraina deține ilegal teritorii inclusiv ale noastre și că americanii vor distrugerea Rusiei. Ele sunt treburi banale eventual chiar pentru ascultătorii Gold FM. Au fost teoretizate de mulți ani și mult mai bine de oameni ca Adrian Severin, Bogdan Comaroni, Petru Romoșan, Ciprian Purice, Sorin Roșca Stănescu, Marius Ghilezan, Ion Spânu, Aurelian Popa, Iosefina Pascal și alții dintre cei care au apărut la acest microfon.

De unde este mediatizarea asta și în acest fel? Fac un scurt excurs în istorie. Pe vremuri, și acum 30 de ani, și acum 25 de ani, și acum 20 de ani, fusese inventat Corneliu Vadim Tudor, care, cu mult mai mult talent decât Diana Șoșoacă și cu mai mare expertiză, spunea multe lucruri corecte care ar fi servit cauzei naționale, cauzei patriotice dacă el n-ar fi fost etichetat ca fiind nebun sau ca fiind securist sau în fel și chip. Însă cei care manevrează din spate aceste butoane prima dată s-au asigurat că Vadim Tudor este etichetat ca nebun, dezaxat și în alte feluri și apoi l-au lăsat să spună toate acele lucruri adevărate pe care noi alții, care am fi vrut să le spunem, nu mai puteam să le spunem pentru că Vadim Tudor era nefrecventabil pe drumul nostru al integrării euro-atlantice din ultimele decenii. Și atunci a rămas doar el să le spună, pentru că dacă te apucai să le spui, Vadim având mai multă notorietate, aveai discurs vadimist și nu era bine, ți se pune ștampila.

Aceeași operațiune se face acuma cu Diana Șoșoacă, care e chiar mai nervoasă decât Vadim Tudor și nu știu să sufere de diabet; Vadim avea un diabet care îi mai juca feste și mai făcea gesturi violente, dar preia niște teme, care devin temele lui Șoșoacă, discurs șoșocist, pe care alții, ca cei pe care vi i-am spus mai devreme sau alți politicieni, dacă îl vor emite, vor fi etichetați: „tu ai discurs șoșocist/putinist", pentru simplul fapt că aceste lucruri sunt spuse de către Diana Șoșoacă, repet, nu în premieră, prima dată le-am spus noi, ăștialalți, dar acum ea este promovată de către cei din culisele puterii, serviciile secrete bineînțeles, tocmai pentru ca noi, ăștialalți, care am putea să generăm o dezbatere reală, să nu ne mai putem apropia de subiect.

Ei bine, ne vom apropia de subiect și o să încercăm să upgradăm aceste lucruri pe care ei încearcă să le ștampileze ca fiind de tip șoșocist sau putinist. Diana Șoșoacă n-are decât să se țină după noi, dac-o țin sandalele, că nu pot să zic cureaua.

Cozmin Gușă

loading...
PUTETI CITI SI...