Fantoma păcii cutreieră neajutorată

Postat la: 10.07.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Fantoma păcii cutreieră neajutorată

"Sunt duhul tatălui tău
Şi-s osândit să rătăcesc prin noapte
O vreme, ziua să postesc în flăcări,
Păcatul vieții-n foc să-mi curățesc...
...El, scârnava şi desfrânata fiară
tu duh de vrăjitor, viclene daruri -
O, josnic duh şi daruri ce-au putința
De a momi astfel - a-nduplecat
La pofta-i ruşinoasă pe regina-mi
Ce după chip părea virtutea însăşi!"

William Shakespeare, Hamlet, Dialogul cu Duhul

Și a început, cu surle și trâmbițe, măreața întălnire NATO de la Washington. Organizată ca orice crăpelniță, șușaneaua marilor bonzi ai războiului global, a început cu te miri ce și mai nimic. O decorațiune de pom de Crăciun dată secretarului general NATO Stoltenberg pentru pacea europeană adusă în timpul administrației sale și tot felul de dialoguri care mai de care mai comuniste despre cum trebuie democratia imperial occidental să învingă.

Plecată spre măreața America cu poștalionul cel popular, căci TAROM nu a mai dat de proprii piloți din lipsa sa de onestitate și cinste la plata orelor muncite de aceștia, delegația rumânească a aflat cum este să zbori cu un avion militar. Pus la dispoziție de către prea generoșii generali români care dădură mai deunăzi ditamai virginul Patriot tribut măreței SUA, spre distrugere sigură și matematică în Ucraina cea democratică, avionul melitar duse miniștrii noștri mîndrii în Washington, depunîndu-i ca pe icrele de sturion la timp de dospeală, spre a aplauda cuminte deciziile impăratului american.

Căci imperiul are nevoie si de parteneri ascultători, mai ales ca la cărmă se află ditamai bărbatul condus de o împărăteasă. După cei cinci împărați adoptați (așa este definiția istorică, întrebați cărțile de istorie), astăzi la Casa Albă de pe Potomac (insula Capri este deja ocupată de câteva mii de ani) ditamai pacea planetară se joaca la ruleta unui bătrânel plin de ură și dispreț. Mai mult, acest bătrânel a transformat puterea celei mai imperiale republici din istoria umanității în răzbunare atroce. Prin ochii mici și răi, înnegriți de puterea primei doamne ce se dă cu doctorat (deh o meteahnă veche a doctoratelor a la americaine), ascuns după faldurile mătăsurilor false din Biroul Oval, se poate citi răzbunarea shakesperiană pe care o pregătește SUA la adresa răzvrătiților planetary. Auzi la ei, slugi putiniste, să vrea ele libertate, să nu vrea ei să cumpere arme de la unchiul Joe.

Deci la Washington se duse lumea bună să facă pace. Scuzați, am scris greșit. Conform noului dictionar progresist/woke a lui Biden, delegațiilor țărilor membre NATO se duseră să facă razboi. Doar așa stă bine oricărei republici imperiale aflate în regres cognitiv. Toți liderii lumii occidentale s-au prezentat, nu pentru a discuta despre viitorul NATO, ci pentru a vedea dacă Joe Biden supraviețuiește întâlnirilor fără a arunca o glumă de proastă calitate (așa cum îi era obiceiul când știa pe ce lume se află) sau dacă nu mai miroase părul vre-unei cucoane menopauzate din delegațiile cele multe. Comandanții de oști adunați în SUA probabil că s-au dus cam din același motiv pentru care oamenii participă la o cursă de mașini - și anume, asteapta să vadă accidentul. Nimic nu este mai bun pentru ridicarea adrenalinei ca o mașină de curse în flăcări cu pilotul prins în chingi așteptând ori muzica îngerilor ori albul stingătoarelor de incendiu. Pentru primele întîlniri, Biden a făcut față cu brio. Medicina tradițională chineză ă trăiască. O acupuntură la timp face minuni.

Dacă Shakespeare ar continua să cutreiere pământul și să scrie proza sa emblematică, el s-ar afla în față și în centrul summit-ului NATO. Este o întâlnire de fantome politice, adică „oameni morți care merg". Poate că Will ar face o actualizare a lui Richard al III-lea, cu decrepitul Joe Biden în rolul principal. Pe scena de teatru grosier fardată, îl însoțește pe Biden pentru fotografia oficială un nou prim ministru britanic Starmer, fost troțchist în tinerețe, alături de cuplul impotent - Emmanuel Macron și Olaf Scholz. Nimic mai complet nu definește unitatea NATO ca o fotografie alcătuită din niște hackuri irelevante din punct de vedere politic. Desigur că toți aceștia se aflau alături de un prim ministru Orban al Ungariei, care a fost excoriat în ultimele zile de mulți dintre „colegii" săi, dar care practic, după cele trei vizite la Kiev, Moscova și Beijing este cel mai în masura să cunoască realitatea internațională. Dar NATO nu are nevoie de realitate, ci de teleprompter.

Alături de imperatorul Biden, niste nenea și tanti de prin lume, unul mai înalt ca celălalt, toți parcă suparati pe viața de lux care o duc. Zelensky din Ucraina, deși a fost prezent în sala dorică a democrației imperial americane nu a făcut parte din poză, căci nici SUA și nici Germnaia încă nu pot accepta ca cea mai"coruptă țară din lume" (apud presa occidentală) să devină membru al onorabilului sindicat.

Desigur, din poză nu lipsește nici asumatul candidat pe persoană fizică Iohannis, auto propus la toate funcțiile internaționale posibile, viitor pensionar la pensiile plătite din munca poporului român. Părea și el suparat căci deh, marele luptător pentru democrația transgender din Olanda i-a șterpelit locușorul cald de general secretary la madama de NATO.

32 de domni și domnițe, toți îmbrăcați de la casele de modă ale boierilor, s-au adunat să celebreze 75 de ani de existență a Tratatlui Nord Altlantic. Aflați în celebrul Andrew W. Mellon Auditorium (unde de altfel s-a și semnat actul fondator al NATO), în plin triunghi federal de clădiri care formează puterea executivă a SUA, leaderii statelor membre ale NATO s-au felicitat unii pe alții pentru ce destepti, frumoși și aroganți sunt ei. 32 de țări din 193 de țări suverane ale lumii (conform listei membrilor ONU). 32 de indivizi, plini de ură la adresa lumii înconjurătoare care se cred "șefii la lume". 32 de oameni care nu reprezintă sub nici o formă populația diversă, civilizația uluitoare și mecanismele fondatoare ale umanitatii. O minoritate deci care s-a adunat să dea lecții prea plinului majoritar al globului, care o înjura cu sărg pentru exportul de bombe democratice și războaie permanente pe care aceasta alianță nevotată de nimeni le oferă planetei.

Biden a dat startul festivităților prin decorarea lui Jens Stoltenberg, unul care dintre cei mai virulenți marxiști europeni anti americani, devenit prin procesul de spălare ideologică cel mai pro război dintre toți agenții americanilor de pe aceasta planetă. Joe al nostru chiar a reușit să treacă printr-un discurs de teleprompter fără a strica prea multe cuvinte sau fără a se transforma în vegetație luxuriantă.

Cu toate aceste succese serios muncite de un om aflat în vizibil regres cognitiv, conținutul discursului lui Biden a fost absolut delirant. Ruptura de realitate a leaderului celei mai imperiale democrații din lume este uluitoare și provine dintr-o manipulare ordinară a faptelor exacte. A tot spus că Ucraina va cîștiga, a tot spus că democrația va triumfa, a tot citit de pe telepromterul ăla tot felul de bazaconii. Că nimeni din lume nu îl ascultă, se pare că nu este probleam lui și nici a NATO. Practic minciuna nu mai are limite, iar oamenii au învățat, exact ca pe timpul dictaturii comuniste, să o ignore, creindu-și propriul lor sistem de valori și descifrare a realitățiiî. Papagalii cu promterul în față chiar nu mai conteaza pentru majoritatea absolută a popoarelor lumii.

Un lucru este ca bunicul Joe Biden să nu aibă nicio idee despre adevărata situație internațională, alt lucru este ca o parte dintre liderii NATO din audiență să aplaude aceaste iluzorii minciuni. Ei nu pot pleda nevinovăția dată de declinul cognitive vizibil instalat la imperatorul american.

Afirmația că „Ucraina câștigă și Rusia pierde" este o minciună îndrăzneață. Forțele ucrainene sunt pulverizate de rachete, bombe FAB de 3000 kg și drone. Și nici Statele Unite, nici restul țărilor NATO nu au un stoc nelimitat de obuze de artilerie de 155 mm și îndeajuns de multe sisteme de apărare aeriană pe care să le poată trimite în Ucraina. Se tot anunță transferul a tot felul de sisteme antiaeriene catre Kiev din SUa, dar după virgule urmeaza timpul de transfer: un an, doi ani..și tot așa. România, doar săptămâna trecută ,a aruncat la coș 1 miliard de dolari din banii poporului român ca să iasă în evidență în sala tronului american, deși, ca vecini direcți ai conflictului stie foarte bine că situatia de pe front este complet diferită de ceea ce spune Joe Biden.

Așa zisele mini contra-ofensive pe care SUA si UK le cer de la Ucraina sunt moarte în fașă, la fel ca și trimiterea de soldăței de plumb francezi, aflați sub steagului noului Napoleon tocmai învins de armata de comuniști ai lui Malechon, cel nesupus superiorității ideologice a democrației NATO. Împărăteasa vitregă a democraților americani, Hillary Clinton, declara, într-un interviu scamatorie, că Ucraina trebuie sa facă ceva pe frontal ăla blestemat, să cîștige un sătuc ceva acolo, ca să aiba împaratul democrației, unchiul Joe cu ce să se laude cît să cîștige alegerile din acest an în fața dușmanului ceva mai tînar Donald Trump. Prin asemenea declarații este clar că situația reală de pe front este cunoscută de elita americană. Cu prețul a sute de mii de vieți, cu prețul pierderii unei generații întregi de tineri atât din Ucraina cât și din Rusia, linia de front lungă de 1000 de km este blocată. În timp ce rușii mai ocupă cîte un deal, mai aruncă în aer câte un inexpulzabil tanc Abrahams sau o unitate Patriot, poliția militară ucrainiană mai răpește de pe străzile orașelor lor căte un tănăr ne fugit, ca să îl trimita forțat pe front. Alegerile prezidențiale democratice cerute imperativ, inclusiv de senatorii SUA în timpul vizitelor lor la Kiev, nu au loc și nu vor avea loc, constituția Ucrainei a fost complet ignorată la capitolul transfer de putere, iar 4 milioane de bărbați ucrainieni stau bine merci în occident, neștiind cine va cîștiga în acest razboi abisal. Iar Biden vorbeste de pe promter cum pierde Rusia războiul. Incredibilă falsificare a realității.

În săptămânile premergătoare acestui summit, Ucraina a fost supusă unei presiuni crescânde din partea liderilor NATO pentru a face ceva dramatic pe câmpul de luptă, pentru a crea cel puțin impresia că o ofensivă ucraineană, dacă este înarmată corespunzător de către occidentali, ar putea împinge pe ruși înapoi. Mini-contraofensivele anticipate nu s-a materializat niciodată. În schimb, Rusia lovește Ucraina pe tot frontul de 1000 km, iar Ucraina se retrage constant. O realitate care se vede din satelit, dar nu și în ședințele publice laudative ale scrobiților conducători ai NATO. În spatele ușilor închise, membrii NATO vor mărturisi și vor recunoaște că Rusia mănâncă prânzul Ucrainei și îi golește vampiric de sînge. Biden s-a lăudat că Statele Unite au acum 100.000 de militari dislocați în Europa. Wow! Pun pariu că rușii, care au 1,3 milioane de soldați activi și tot atâția în așteptare, tremură în cizme. Iar Siberia se cutremură de panică ca la celebra explozie de la Tunguska.

Să fim seriosi, situația din Ucraina nu merge cum trebuie iar NATO pare a fi ajuns la limita sa strategică cu sprijinul său necondiționat pentru Kiev. Iar dacă cineva își imaginează, așa cum o face Zelensky, că țara sa va fi primită în tratatul nord atlantic și răpide se aplică articolul 5, va avea surprize enorme și devastatoare. Articolul 5 este atît de vag, atît de prost construit lingvistic și juridic, este atât de nefast din punct de vedere al jocului strategic mondial, este atât de alterat în operaționalizarea sa datorită evoluției tehnologice contemporane a războiului, încît nu se va putea aplica în cazul ei sau a nimănui dintre membrii săi.

Discursul de laudațio de la NATO nu poate ascunde faptul că la Moscova, India a primit o decorație istorică, parte integrantă a istoriei formării statalității rusești, iar la Washington un norvegian, fost marxist înverșunat, va preda puterea NATO unui olandez mai mult zburător decît pacificator.

Modi al Indiei a fost primit ca șef de putere nucleară globală de către un țar al statilității istorice ruse. La Washington cu tot fardul, nu se poate masca falsul. Cei 75 de ani de existență ai NATO nu vor putea acoperii eșecul actual al Occidentului în fața dislocării accentuate a unicității imperiale în favoarea unei multipolarității care atrage marea masă a statelor suverane de pe glob.

Până și în Africa, ieri construitul "trio" din Sahel îngroapă ECOWAS, aceasta slugă a imperialismului european. Ultima relicvă imperială a colonialismului genocidar din Africa, ECOWAS se poate prăbuși de la o zi la alta pentru că parfumații leaderi europeni nu au înțeles că timpul dictatului ideologic al democrației a expirat. Noi vorbim de superioritatea ideologică a democrației când lumea vrea simplă libertate. Avem o problemă tovarăsi! În catedralele Bizanțului, otomanii topeau aurul imperiului roman pe când popii se certau dacă îngerii au sex. Așa moare o civilizație. Cu decorații inutile date în temple dorice de niște bătrânei incapabili să citească un text scris cu litere mari, fie el și fals despre frumusețea apusă a tronului imperial.

H.D. Hartmann

loading...
PUTETI CITI SI...