Drepturile omului sub dictatura pandemiei

Postat la: 27.01.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Drepturile omului sub dictatura pandemiei

Poate fi pandemia o justificare sau este doar un pretext pentru anumite limitari/restrictii ale drepturilor omului? Cel mai adesea o justificare dar, in anumite situatii, pretext.

Pana acum s-au imbolnavit, la nivel global, peste 100 de milioane de oameni si au murit, din cauza virusului, peste 2 milioane. Efectul medical, psihologic, social, politic, economic, cultural este imens. Sunt, desigur, si efecte la nivel geopolitic, mai ales dupa alegerile din SUA.

Pandemia este o justificare legitima pentru restrictii cu impact asupra drepturilor cetatenesti dar ele pot fi si pretexte pentru decizii politice - alegeri (anticipate sau la un anumit moment), formarea unor guverne, amputari ale unor bugete, etc. Nu insist, le cunoasteti.

Calitatea unei guvernari tine de capacitatea de a mentine increderea populatiei ca restrictiile decise se justifica pentru interesul general. Aceasta incredere se pierde atunci cand primordiala devine deschiderea spatiilor cu pacanele sau atunci cand 6 devine mai mic decat 3 (in cazul Bucurestiului).

Inca o data observam caracterul „cezarist" al statului roman, unde observam zilnic faptul ca membrii guvernului se duc, ca niste servitori, la Cotroceni. Guvernul a devenit o simpla componenta a administratiei prezidentiale. Iar Constitutia, sub pretextul pandemiei este, practic, ignorata.

Romania a devenit astfel prada a crizei sanitare dar si a unei mafii corupte si incompetente, incapabile sa pregateasca viitorul tarii.

Adrian Nastase

loading...
PUTETI CITI SI...