Domne, nu contează! Să se desființeze SIIJ!

Postat la: 08.04.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Domne, nu contează! Să se desființeze SIIJ!

Stelian Ion, ministrul Justiției, zice că unul dintre motivele desființării SIIJ este scurgerea de informații din dosare. Hai să râdem!

Păi, și desființează și DNA pentru scurgerea din dosarele anilor Kovesi? Alea pe care le citeai pe conturile Facebook ale unor "acreditați pe justiție", dar la care nu aveau acces avocații părților. Iar la acest capitol, DNA bate orice record în materie, din toată Europa, cel puțin. În țările civilizate, la care se raportează propaganda "vrem o țară ca afară", scurgerea de informații de la parchet duce la anularea probelor respective. La noi?

Scurgerea informațiilor din dosare a fost făcută întotdeauna de către procurori, cu scopul de a supune cauzele judecății poporului înaintea judecății instanțelor, să fie puși oameni la stâlpul infamiei și să fie uciși cu pietre, chiar dacă peste ani ar putea fi achitați. De ce se practică această metodă? Pentru a pune presiune pe judecători, pentru ca apoi tot ei să scrie în motivări că e nevoie de un exemplu dat societății, întrucât cazul este de notorietate publică.

DNA înregistrează 52% achitări din numărul celor trimişi în judecată, potrivit ultimului bilanț. De când a fost scos SRI din anchete, DNA e mort. Crin Bologa, șeful DNA, spunea anul trecut, la bilanțul instituției că de la SRI a scăzut nu doar calitatea, ci și cantitatea. „Procurorii mi-au spus că unele dintre ele (n.m. sesizările primite de la SRI) au suport faptic, altele, ori nu pot fi verificate, ori nu pot fi probate sesizările de acolo, altele au consistenţă. Se fac sesizări, de exemplu, pentru fapte care au avut loc acum foarte mulţi ani şi acolo va fi foarte greu de administrat probe". Așa zice şeful DNA, care are în subordine 137 de procurori, conform site-ului CSM.

Câte dosare a instrumentat DNA după ce s-a închis robinetul de la SRI? E, câteva, acoloșa, să nu zică lumea că șomăm. Ce salarii au procurorii DNA? Peste 15.000 lei pe lună. Păi, pentru ce primesc ei banii ăștia? Și pensiile uriașe de după? Ca să dea copy paste din dosarele SRI? Ei, singurei, nu pot face anchete? Nu asta au învățat la școală? Nu pentru asta primesc salarii și beneficii? Ba da, dar, las-că merge și-așa. Câți procurori are SIIJ? 7. Câte dosare putea să instrumenteze SIIJ, cu 7 procurori, față de DNA, cu 137 de procurori?!

Narcisa Iorga

loading...
PUTETI CITI SI...