Dictatura OMS

Postat la: 08.04.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Dictatura OMS

Peste aproape două luni, între 27 mai și 1 iunie, la Geneva, cea de-a 77-a adunare a Organizației Mondiale a Sănătății va instaura o formă de dictatură cum nu s-a mai văzut. Începând din momentul în care va fi semnat de către cele 194 de state Tratatul de Pandemie Globală, toate reglementările care vor fi instituite devin absolut obligatorii pentru state, iar cetățenii acestora vor trebui să se supună, pentru că altfel vor primi sancțiuni dintre cele mai drastice. Nu este nicio glumă!

Organizația Mondială a Sănătății este o instituție din care fac parte în exclusivitate membri numiți de către 194 de state. Nimeni nu este ales. Nimeni nu este votat. Nimeni nu are în spate autoritatea unui sufragiu cât de cât democratic. Funcționarii OMS, căci funcționari sunt și nimic mai mult, sunt pur și simplu desemnați ciclic de către guvernele statelor membre. Până de curând și de fapt încă și în prezent, aceste poziții în conducerea OMS sunt privite pur și simplu ca niște sinecuri. Unii dintre reprezentanții statelor în boardul OMS sunt profesioniști capabili. Alții sunt numiți în baza unor mecanisme clientelare. Sunt răsplătiți pentru cine știe ce serviciu au adus cândva partidului de guvernământ sau vreunul prim-ministru.

Ei bine, acest uriaș organism, care s-a compromis literalmente în perioada pandemiei și în care, așa cum s-a dovedit, după declanșarea războiului din Gaza s-au strecurat destul de mulți teroriști, unii dintre ei Hamas sau colaboratori apropiați ai acestora, va primi prin Tratatul de Pandemie Globală dreptul de a emite reglementări vizând sănătatea populației obligatorii pentru toate statele membre. În caz contrar, statele ar putea fi sancționate. La rândul lor, guvernele vor prelua aceste reglementări, le vor transforma în literă de lege și vor avea posibilitatea și chiar obligația de a a-i sancționa pe cetățeni dacă nu le respectă.

Pentru a înțelege ce grozăvie urmează să se petreacă, este suficient să rememorăm câte ceva din ce ni s-a întâmplat tuturor în perioada de pandemie Covid. OMS, fără a beneficia de puterea de care urmează să beneficieze, a emis o serie întreagă de opinii, sugestii și îndrumări, multe dintre ele total greșite, care însă au fost preluate otova de cele mai multe dintre guverne și aplicate într-o manieră care de fapt nu a contribuit la combaterea pandemiei Covid, nu a ameliorat în vreun fel starea de sănătate a populației, nu ne-a ferit de contaminare și nu ne-a ajutat să ne însănătoșim.

Impulsionate de Comisia Europeană - astăzi Ursula von der Leyen și alți corifei UE sunt supuși unei anchete a parchetului belgian și european - unele guverne, între care și Guvernul României, au adoptat decizii aberante. Traumatizante pentru întreaga populație. Care s-au dovedit a fi neconstituționale și finalmente contrare protejării sanitare a cetățenilor. Dar ce s-a întâmplat, atât cât s-a întâmplat și cum s-a întâmplat, a fost doar o repetiție generală. Adevăratul tăvălug, după cum bine îmi semnala un corespondent, fost mare jurnalist, abia urmează să vină începând din luna iunie a acestui an.

Sorin Rosca Stanescu

 

loading...
PUTETI CITI SI...