"Decât să plângă mama, mai bine să plângă mă-sa!"

Postat la: 18.06.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

În ajunul meciului cu Ucraina un ziarist # rezist a postat pe Facebook că el va ține cu Ucraina împotriva României, pentru că fotbalul nostru e cu Becali, Pandele și Ciolacu, plus că ucrainenii care luptă pentru noi au și ei nevoie de o mică bucurie, acolo, în tranșee.

Ziaristul respectiv a fost scos din bula lui și expus în lume de către un alt ziarist, Robert Turcescu, care i-a distribuit postarea însoțită de cuvintele "Userismul tâmpește. Dovada". Întâmplarea mi-a reamintit că fotbalul este deopotrivă o afacere și un fenomen social. Adică pe românește înseamnă bani și voturi și de aici o luptă feroce pentru asemenea mize.

Am avut ani de secetă în fotbal și pentru că FRF a fost condusă de către un produs al laboratoarelor. Individul a ajuns în fruntea fotbalului românesc pentru că iîn ajunul adunării generale de alegeri de la FRF să vedeți ce coincidență, a fost arestat Gică Popescu, contracandidatul clonei de laborator. Cam ca în anii ‘30, când Gavrilă Marinescu, criminalul ministru de Interne al lui Carol al II-lea, aresta jucătorii Rapidului înainte de derbyul cu Venus, echipa Poliției.

Nu știu ce a scris ziaristul # rezist despre nenorocirea lui Gică Popescu, a cărui condamnare a provocat moartea tatălui său, dar având în vedere tipologia umană căreia îi aparține # rezistul, îndrăznesc să presupun că a aplaudat această manifestare a luptei anticorupție.

Concepția "despre lume și viață" a # rezist este că românii sunt defecți și trebuie să vinâ cineva din afară ca să îi îndrepte. Din acest motiv, unii # rezisti au început să se numească pe ei înșiși "pașoptiști", asemuindu-se cu revoluționarii de la 1848, cu studii în străinătate, veniți să modernizeze balcanicele țări românești. Ceea nu știu acești "istorici" de Wikipedia este că pașoptiștii erau în primul rând naționaliști, dar aceasta este deja altă poveste.

Clona de la FRF a numit un grec în fruntea arbitrajului românesc, că doar nu avea de unde alege dintre fostele glorii ale arbitrajului românesc. Doar se știe că stereotipul național care circulă despre greci este integritatea, ei fiind cunoscuți ca prusacii Balcanilor, așa că au găsit personajul potrivit să eradicheze corupția din arbitrajul românesc practicată de niște români corupți până în măduva oaselor.

Pentru că se terminaseră românii și în antrenoriat, la naționala României a fost numit germanul Christoph Daum, care a plecat apoi cu coada între picioare după ce a obținut numai 9 puncte dintre cele 24 puse în joc și a ratat calificarea naționalei României la turneul final al CM din 2018.

Pentru că Daum mai avea și unele tulburări comportamentale, unii oameni răi au insinuat că era și pe "ilegale". Dar bineînțeles că un neamț drogangiu trebuie să fie mai bun decât un român obscurantist care "pupă icoane", cum era Anghel Iordănescu, antrenorul cu cel mai bun palmares la națională și tatăl actualului selecționer Edi Iordănescu.

Întorcându-mă la postarea # rezistulului care a anunțat că va tine cu Ucraina la meci, mă întreb dacă ăștia or fi auzit de vorba romănului: "Decât să plângă mama, mai bine să plângă mă-sa"? Adică mi-o fi mie milă de bieții ucraineni din transee, dar parcă mai mult mi-e milă de milioanele de români amărâți care poate că nu prea au alte bucurii decât fotbalul și au urmărit și ei meciul în bucătărie împreună cu vecinii, la o bere la PET, pentru că bere "la ciob" nu își permit. Hai România!

George Scarlat

loading...
PUTETI CITI SI...