Cum au ajuns pușcăriile din România adevărate fabrici de bani pentru șmecheri

Postat la: 13.01.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Cum au ajuns pușcăriile din România adevărate fabrici de bani pentru șmecheri

Am citit cu amuzament rapoarte de profit ale companiei care se ocupă de spațiile verzi în Timișoara. Costurile s-au redus! Un WOW!

Pai, când lucrezi cu forța de muncă din penitenciar, care are deja cazare și mâncare de la stat, poți plăti și tu un salariu mai mic și bifezi un profit! Departe de mine gândul de a apăra infractori condamnați, dar realitatea tristă e că pușcăriașii din România au devenit o sursă de profit pentru șmecheri. Unii din ei, cel puțin!

Vedem peste tot prin jur cum dosare deschise în trombă se închid, cum evazioniști scapă de pușcărie și cum puști cu bani reușesc să fugă peste hotare după ce au ucis oameni conducând drogați. În atare condiții, să ne spunem că justiție e egal cu dreptate ar fi să ne mințim. Cum se face că unii ajung la pușcărie și alții scapă bine mersi? Banul pare să fie definitoriu, dar nu prea e!

În România, pușcăria se face din patru motive.

După cum acuză toți bogații aruncați după gratii, oamenii cu bani fac pușcările din trei motive. Nu tac, nu toarnă sau nu cotizează unde trebuie. În rest, cine e cu ciocul mic, cine sponsorizează corect si are contabil bun, poate sifona cât vrea de la stat, fiindcă o face legal! Hoții sunt ăia care fură un lanțișor pe stradă, nu ăia care dau tunuri de miliarde. Bogații și dacă ajung la pușcărie stau în condiții de lux și citesc. E un soi de SPA cu bibliotecă și șobolani!

Al patrulea motiv pentru care se face pușcările în România e ghinionul, iar ăsta îi vizează pe săraci. În România, dacă te-ai născut sărac, cu tată bețiv și mamă cu principii slabe ai toate șansele să ajungi după gratii, fiindcă sistemul social nu îți oferă șansa să faci și tu o școală, o carieră. Pe tine te macină foamea, nu goană după succes!

Ei, fix categoria asta de pușcăriași ghinioniști e aia pentru care dosarele nu se prescriu, care nu scapă, care veci nu dau de un avocat bun. Ăstia sunt oamenii care ajung să lucreze pentru bogații care contruiesc apartamente, care au contracte la spații verzi sau drumuri. Pușcăriașii nu mai merg în spatele gratiilor să se reabiliteze, ci să producă pentru bogați! Vorbim de oameni puși să lucreze pe salarii sub cele ale pieței, care produc niște bunuri sau servicii care mai apoi se vând la prețuri exorbitante! Justiție, nu glumă!

Loredana Codruț

loading...
PUTETI CITI SI...