Coldea vrea să fie bucătar, ca Dragnea!

Postat la: 20.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Coldea vrea să fie bucătar, ca Dragnea!

Faptul că Florian Coldea, zis „Generalul negru", este un tip periculos nu doar pentru România, putea să fie foarte periculos și pentru mine personal, a fost periculos pentru mulți dintre prietenii mei pe care i-a căsăpit, pe mine n-a reușit, nu știu cum, m-am apărat bine, din toate aceste motive îl monitorizez atent pe acest general rezervist al SRI și această monitorizare e utilă, aflu multe lucruri, fac astăzi un rezumat la zi despre ultimele ambiții pe care le are acest fost prieten a lui Liviu Dragnea. De aici m-am inspirat pentru ca să-i aplic și ștampila de „bucătar". Vrea să „bucătărească" în multe locuri, adică să aranjeze ingredientele, eventual să și servească mâncarea, dar numai cui ar crede el că merită, adică unor oameni din rețeaua lui.

Termenul de „a bucătări" este în ghilimele. Uitați ce am aflat. De vreo săptămână, domnul Coldea cu cine se întâlnește, și are ceva influență, vrea să-l convingă despre necesitatea că Elisabeta Lipă să vină în fruntea sportului românesc. N-ați auzit ca Florian Coldea să sprijine vreodată sportul românesc, ba dimpotrivă, a făcut pocinogul cu Răzvan Burleanu la Federația Română de Fotbal. În general pe unde își bagă nasul face dezastre. Însă, din motive numai de el știute, dar parțial și de mine, acum dorește să bucătărească în interiorul sportului românesc pentru ca eventual să se răzbune pe unii dintre dușmanii lui de acolo sau pentru ca să îndeplinească unele deziderate ale unor prieteni proaspeți, cum ar fi Marius Vizer de la Federația Internațională de Judo.

De parcă n-ar fi ajuns felul în care Coldea și alții l-au manevrat inclusiv pe Eduard Novak, care a plecat și din acest motiv, ar dori acum s-o impună pe Elisabeta Lipă, am văzut și niște știri săptămâna trecută despre întâlniri dintre Elisabeta Lipă și Florian Coldea, pe la Timișoara, nu le-am dat crezare, nici n-am întrebat o pe Elisabeta Lipă, dar acum, cu ultimele informații despre insistențele lui ca să o impună pe Elisabeta Lipă, îmi dau seama că acele știri sunt adevărate.

O altă știre, apărută în Libertatea azi dimineață, Care îl târnosește pur și simplu Pe Iosif Buble, patronul de la Știri pe surse și al Institutului de sondare CURS, îl arată pe același Florian Coldea ca fiind foarte nervos că nu poate să manipuleze el însuși sondajele de opinie și se tot rostogolește o știre împotriva patronului CURS, pe care au preluat-o și oamenii lui Coldea de la Libertatea în această dimineață, în care ni se spune că Institutul CURS ia bani de la partide, de la PNL, de la PSD, de la USR. Păi și ce-ai vrea, domnul Coldea? Să ia bani numai Avangarde-ul lui Marius Pieleanu pe care îl coordonezi împreună cu Viorel Hrebenciuc? Sau ai vrea să vină la tine să te roage în genunchi să-l lași în pace, c-o să te asculte de acum înainte, așa cum ai fost obișnuit cu cei pe care i-ai subordonat? Nu se va întâmpla, dar asta mi-a demonstrat nervozitatea lui Coldea că nu poate să direcționeze treburile la cel mai important institut de sondare a opiniei publice din ultimii 15-20 de ani, asta a fost CURS-ul.

în fine, al treilea loc unde a vrut sau ar vrea să bucătărească Coldea este la Secretariatul General al Guvernului, unde deocamdată i s-a dat peste degere și este previzibil că nu va reuși să-și impună un om din crescătoria sa, adică cea a Grupului de la Cluj, în conducerea Secretariatului General al Guvernului. De ce vrea omul ăsta să fie un bucătar în toate aceste instituții? Pentru că poate, până nu mai poate. Și de ce mai vrea să fie bucătar în atâtea locuri unde nu se pricepe deloc, în condițiile în care a făcut praf absolut tot ceea ce a întreprins din punct de vedere profesional? Pentru că i se dă voie. Alo, SRI? Recepție.

Cozmin Gușă

loading...
PUTETI CITI SI...