Certificatul verde obligatoriu înseamnă "România - țară experiment"!

Postat la: 15.11.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Certificatul verde obligatoriu înseamnă

Mâna nevăzută a manipulatorilor învârte cu cheița emisia publică a propagandiștilor ce-au căpătat siguranța de sine pentru a eticheta îndoielile argumentate despre obligativitatea certificatului verde ca fiind rezultat al prostiei sau inculturii. Invitat aseară în emisiunea Andreei Crețulescu am ascultat cu răbdare vreo 35 de minute argumentația absurdă pro-certificat a unor confrați dotați cu inteligență, ce-a fost de neclintit în fața părerilor consolidate/obiective ale unui lider al celor ce protestează contra certificat și ale unei doamne pensionară, ambii trecuți prin boală, imunizați natural deci, și care au refuzat spitalizarea de teama harababurii medicale.

Nu reiau aici întrebările retorice cu răspuns clar ce-au rezultat din dezbatere, spun doar că argumentația pro-certificat a ajuns în faza isterică în care se susține că dacă te opui, dacă adresezi întrebări raționale, dacă pui la îndoială eficiența sau efectele vaccinării, ești musai prost, needucat, incult sau ... ne-occidental.

Dacă despre prostie și incultură putem discuta simplu măsurându-ne potențialul cu cei care ne etichetează în acest fel, ne-occidentalismul ar trebui discutat în mod consolidat. Pot aduce spre analiză multe dintre tezele ultimelor trei decenii, prin care gânditori prestigioși chiar din vestul european argumentează precis teza "Occidentului Decadent", explicând felul în care prin globalizare și impunerea societății de consum s-a generat o criză ireversibilă a gândirii și a credinței, ce consumă în ritm galopant resursele intelectuale pozitive ale lumii după care ne-am ghidat și noi dezvoltarea după 1989. Nefiind loc aici pentru o prezentare amplă, vă îndemn pe cei preocupați să căutați singuri, va fi ușor să găsiți argumentele ce vă pot convinge.

În esență, cam fiecare dintre cei ce-au cugetat și scris despre subiect consideră că superficialitatea impusă prin consumul excesiv din epoca noastră generează egocentrism, nihilism, răutate, ajungându-se să fie apreciat doar ceea ce este prezent și imediat, adică "ușor de apucat". Bineînțeles că toate acestea sunt ingredientele pentru prăbușirea unei civilizații, iar cea occidentală este exact în cursul acestui fenomen nedorit, dar care își va urma cursul în mod obiectiv și implacabil. Dictatura multinaționalelor asupra guvernărilor, programele radio-tv de o calitate slabă și cu impact josnic, golirea bisericilor creștine contra vioiciunii vectorului islamic, consumul în exces a substanțelor interzise, etc., sunt tot atâtea ipostaze ale decăderii occidentului, ce-a ajuns demult în faza "post-", a democrației, capitalismului și adevărului.

Revenind la noi și lupta publică declanșată pentru impunerea certificatului verde inclusiv la locul de muncă, e limpede că dacă acest lucru se va face, el nu va veni ca rezultat al gândirii, politicienii români oricât ar fi de blamați nu sunt în totalitate lipsiți de rațiune. Dar dacă vor accepta să voteze în Parlament obligativitatea contra valului popular ce se opune, atunci va fi limpede că România este pilotată să devină "Țară-Experiment", inclusă cumva în sarabanda decăderii despre care vorbeam mai sus. Iar atunci, eticheta de PROȘTI/INCULȚI ce se aplică deja celor care gândim, îndoindu-ne de eficiența unor măsuri ce nu-și dovedesc valabilitatea, se va oficializa. PUNCT!

Cozmin Gușă

 

loading...
PUTETI CITI SI...