Ce a făcut Guvernul Orban? A omorât oameni?

Postat la: 05.02.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Ce a făcut Guvernul Orban? A omorât oameni?

Oricine ar lansa o asemenea acuzație, ar putea fi confruntat cu Justiția. Pe calea unui proces, pe care încă liderul PNL l-ar putea intenta. Cu o singură excepție. Atunci când acuzația este susținută chiar de persoana cea mai în măsură să știe care este realitatea. Iar această persoană este nimeni altul decât ministrul Sănătății. Vlad Voiculescu. Acesta deține informații care îi permit să afirme că au murit cetățeni ai României, pentru că nu au fost îngrijiți în spitale.

Vlad Voiculescu pretinde că a făcut o analiză complexă și completă a situației din Sănătate la capătul căreia a descoperit faptul că mulți compatrioți au decedat pe parcursul anului precedent din simplul motiv că nu au beneficiat de tratamente adecvate în spitale. Eu unul am făcut în repetate rânduri afirmații asemănătoare. Și nu am fost singurul. Au existat mulți analiști, dar și mulți specialiști în domeniul sănătății, care au atras atenția în 2020 că autoritățile, obsedate de tema combaterii coronavirusului, pe care oricum nu le-au combătut așa cum trebuie, au neglijat problemele de sănătate ale populației. Oamenii nu au mai fost internați în spitale de câte ori a fost necesar, iar când au fost internați, unii dintre ei au fost tratați în mod necorespunzător. Și astfel, cum se spune, au murit români cu zile.

Dar noi eram niște voci care urlau în pustiu. Se putea spune - și în parte pe bună dreptate - că nu avem competența și autoritatea necesară pentru a lansa acuzații atât de grave. Sau că suntem orbiți de vreo patimă anti-Orban. Sau antiliberală. Sau că suntem intoxicați de „ciuma roșie". Ni se puteau aduce și ni s-au tot adus fel de fel de acuzații, în scopul de a demonstra că informațiile pe care le oferim opiniei publice nu sunt altceva decât fake news după fake news.

Începând de ieri, lucrurile însă s-au schimbat. Ieri, însuși ministrul Sănătății, deci persoana, teoretic cel puțin, cea mai îndreptățită să constate că lucrurile au stat așa sau altfel, s-a pronunțat în mod tranșant. Lansând cu aplomb aceeași acuzație. Au murit români, pentru că nu au fost îngrijiți în spitale. Este, după opinia mea, un eveniment politic care nu poate fi pur și simplu dat la o parte. Care nu poate fi ignorat.

O asemenea acuzație, lansată de către un ministru responsabil cu starea de sănătate a populației la o lună după ce a preluat mandatul și la scurt timp după ce pretinde că a monitorizat modul în care au funcționat lucrurile, este de o gravitate maximă. De ce? Pentru că, dacă lucrurile sunt adevărate, rezultă că unul sau mai mulți guvernanți de la Palatul Victoria din anul 2020 au contribuit în mod direct și indirect la uciderea unor compatrioți. Uciderea este ucidere. Fie că este făcută cu sânge rece, fie că din culpă. Este cea mai gravă infracțiune care poate fi săvârșită de un om împotriva altui om. Este cea mai importantă interdicție din cele zece porunci. Iar în plan penal se pedepsește cu ani grei de închisoare.

Aștept acum pasul doi. Aștept ca Ludovic Orban, în numele Guvernului pe care l-a condus, să reacționeze în vreun fel. Și mă aștept de asemenea ca domnul Vlad Voiculescu să demonstreze că are dreptate. Întrucât acuzația a lansat-o în mod public, mă aștept ca tot public să iasă cu dovezile pe masă.

Sorin Rosca Stanescu

loading...
PUTETI CITI SI...